Ustroń Rosomak. 27.10 - 17.11.2014r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
tadeo438
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 cze 2012 19:55

Re: Ustroń Rosomak. 27.10 - 17.11.2014r.

Post autor: tadeo438 »

Ja też byłem w Rosomaku po raz pierwszy w sanatorium :)
baron14
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2014 01:22

Post autor: baron14 »

Witam ja byłem pierwszy raz w Rosomaku w 2006 , drugi raz w zeszłym roku na plus jest to że zrobiono remont pokoi ale na minus jest mało sympatyczny właściciel baru . Jego ojciec dał się lubić i puszczał lepszą muzę ale często chodziliśmy do Kosa więcej miejsca do siedzenia i tańca . Na plus jest też zwiększenie ilości zabiegów od 2006 bo wtedy tam była tylko gimnastyka na sali jak też indywidualna . Na zabiegi typu basen , borowina , solanki trzeba dochodzić ale skrótami zwłaszcza z kimś miłym szybko przeleci . Take chodzenie to też kolejny zabieg jak i powód do zagadania do kogoś :D Atmosfera w budynku jest miła jedzenie smaczne w pokojach są czajniki jak i TV niestety płatne . życzę fajnego towarzystwa wtedy nie będzie za bardzo TV potrzebny . Pielęgniarki miłe i nie czepiają się robią obchód ale tylko że muszą :D , z tańców wracaliśmy czasem 22,20 i nie było żadnego problemu z wejściem . Zgadza się na basen trzeba zabrać czepek bo się czepiają jak ktoś nie ma , na borowinę jak ktoś wstydliwy to może albo w swojej bieliznię alb na miejscu kupić jednorazowe majteczki , ale poco wydawać kasę że o praniu nie wspomnę jak można na golaska ;) . Jeśli chodzi o krio komorę to z całą pewnością cały zestaw jak skarpety , rękawiczki , maska i opaska na uszy będą do kupienia na miejscu , choć z tego co słyszałem to rzadko zlecają z NFZ . Zgadza się Rosomak to ostatnia z piramid graniczy z parkiem zwierząt wstęp za opłatą ale polecam ja byłem kilka razy . Życzę fajnych zabiegów , fajnego towarzystwa , fajnej pogody , fajnej osoby w pokoju , oraz uśmiechu od 1 do ostatniego dnia :D :serce: :kwiat:
baron14
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jeśli chodzi o dostęp do internetu to tylko na recepcji ale ogólnie dostępny jeśli zabierze ktoś laptopa i zapyta o hasło na recepcji , ja miałem super ekipę więc korzystałem tylko 2 razy po 20 minut bo szkoda było czasu :D
baron14
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jeszcze jedna rada oficjalnie wejście do pokoju jest wyznaczone na 14 ale ja radzę zrobić tak jak ja po otrzymaniu numeru pokoju zostawić walizy na recepcji i przejść się na dane piętro , poszukać pań sprzątaczek i grzecznie zapytać o której będzie posprzątany ja zamiast o 14 byłem już w pokoju o 12 i mogłem sobie wybrać łóżeczko :D :D
zdzixxx
Na forum od: 02 paź 2014 14:54
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: zdzixxx »

zdzixxx pisze:Ja również się melduję w Rosomaku 27.10.2014r. Jadę pierwszy raz do sanatorium i proszę o parę informacji, czego można się spodziewać w Rosomaku.
Co należy zabrać ze sobą z praktycznych rzeczy, takich podstaw jak np żelazko, suszarkę itp. Będę wdzięczna.Pozdrawiam.
Jadę do Ustronia samochodem z Sosnowca- termin 27.10.2014, mam wolne miejsce mogę zabrać kogoś.
tel. 660 378 149
barabaszek
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 17 wrz 2014 20:38
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: barabaszek »

zdzixxx :) , jakoś tam chyba dojedziemy.
Obawiam się tylko o jedno . O powrót. Nie ma tak pojemnych autokarów, które poodwoziłyby razem nas do domów, przeca nie będziemy chcieli się rozstać. :)
ODPOWIEDZ