Opłata za telewizor w sanatorium ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Re: Opłata za telewozor w sanatorium ZUS

Post autor: ewasz »

W "Janie" w Lądku opłata za TV - 76 zł - oczywiście nie pokusiłyśmy się bo wybrałyśmy pobyt na powietrzu ;)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sztani »

Nie jestem pewny co do podziału pieniędzy za korzystanie z TV we WSZUR dla mnie mało istotne choć na pewno podnoszącego standard ( TV LCD) . WSZUR miał osoby z ZUS i NFZ i nie ma znaczenia kto chciał go mieć. sporadycznie go oglądałem bo cały czas gdzieś mnie gnało (zwiedzanie) a,że byłem swoim autem więc ja i moi współtowarzysze (szki) zawsze gdzieś ruszaliśmy. na koniec dodam ,ze reklamowałem jakość odbioru (sygnału) do mojego pokoju i kazano napisać pismo do Właściciela TV firmy z Gorzowa Wielkopolskiego (aż) Pozdrawiam z wietrznego i deszczowego Wybrzeża Gdańskiego
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Ramona2 »

Witam
Nie ma znaczenia czy wyjeżdżamy z NFZ czy ZUS, KRUS to od nas zależy czy chcemy oglądać telewizję czy nie. Ja osobiście wyjeżdżając do sanatorium nie opłacam , ponieważ telewizja nie jest mi do niczego potrzebna. Mam wtedy czas na czytanie, spacery i chwile ciszy. Każdy robi jak chce.
Awatar użytkownika
bodana2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2012 18:05
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: bodana2 »

To jeszcze nic, obowiązuje tu jeszcze segragacja naczyń oraz wyrzucanie resztek z talerzy, a jak ktoś odłoży źle to zwracają uwagę :lol:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

W Ustroniu w Róży opłata za telewizor wynosiła 48 zł od pokoju za turnus. Nie było to dużo, byłyśmy we 2 , więc zrzuciłyśmy się po 24 zł. Najlepsze było to, że ani ja, ani moja współlokatorka nie byłyśmy telewidzami i nawet w domu mało co oglądałyśmy tv. Oczywiście skończyło się na tym,że odbiornik praktycznie stał wyłączony ;) Fakt pogoda nam dopisała więc wolałyśmy spacery, wieczorem balety .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

moje przygody TV ;) ,

Krynica Wojskowy - nie oglądałam, nie płaciłam (1)
Duszniki Chemik- nie oglądałam nie płaciłam (1)
Krynica Nad Kryniczanką - nie chciałam , ale koleżanki chciały - oczywiście dołożyłam 1/3 , jednym okiem oglądałam (3)
Pustkowo - nie bardzo chciałam , ale wzięłam ;) , koszt 44zł - zapłaciłam połowę, (1)

z tymi telewizorami czyt, opłatami to różnie , a ile nieporozumień . Miałam zabawną sytuację Nad Kryniczanką, powiedziałam koleżankom, że ja właściwie to nie chcę TV, ale jak one są za to nie ma sprawy ja również. Później dopiero okazało się że swoją deklaracją wprowadziłam lellkie zamieszanie , było troche śmiechu , ale nie narzekam :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Bardzo mi się podobało podejście obsługi w Wojskowym w Lądku . Dobieranie kuracjuszy do pokoju nie tylko ze względu na wiek ale również zapytanie przy rejestracji czy wykupuje się pakiet telewizyjny .Dzięki temu zamieszkałam z panią która nie chciała oglądać programów telewizyjnych tak jak i ja .W pokoiku było radio za które nie było opłaty i można było cichutko posłuchać muzyki ( jak to określiła moja współspaczka ....by w uszach nie dzwoniło ;) ) Obeszło się od przymusu opłaty czegoś na co nie miało się ni czasu ;) ni ochoty :) Pod tym względem jednakowo byli traktowani i z ZUS i z NFZ .
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2013 23:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: brrrelok »

bodana2 pisze:To jeszcze nic, obowiązuje tu jeszcze segragacja naczyń oraz wyrzucanie resztek z talerzy, a jak ktoś odłoży źle to zwracają uwagę :lol:
to chyba jakieś żarty są, oj posłuchała by sobie ta "zwracająca uwagę", trzeba było zapytać czy to im płacą za to czy Tobie, czy one są w pracy czy na wczasach :lol:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Czy aby na pewno mamy rok 2015 ???? , bo jak czytam to wprost nie wierzę.... toż to MIŚ Barei, lata 70-80.
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48

Post autor: emik »

nie wiem, czy jest jakaś zasada. Z NFZ-u zawsze płaciłam za tv. W ubiegłym roku byłam z ZUS-u i nikt się nie zająknął o jakąkolwiek opłatę za tv. Można było nie oglądać :)) Ale są też takie sanatoria ZUS, gdzie opłaty za tv są.
ODPOWIEDZ