Argentyt Interferie Dąbki

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Alicja Jed
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2016 21:48
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Argentyt Interferie Dąbki

Post autor: Alicja Jed »

Bunia pisze:Witaj Alicja Jed :kwiat:
cała nadzieja że Kieszonkowy Dziadek po powrocie napisze najbardziej aktualne inf.
Ja byłam w Argentyt listopad/grudzień, przyjęcia naprawdę uciążliwe,ale miało się to zmienić od 5 stycznia.
Co zabrać do sanatorium-masz cały dział - poczytaj ;) Ja mieszkałam w pokoju 2 os z balkonem,z czajnikiem w pokoju,dzięki pani pokojowej ;) ,w budynku głównym,to najlepsze rozwiązanie-i o taki pokój proś. Jeżeli bardzo tobie zależy na pokoju 1 osobowym -są tylko musisz być bardzo stanowcza.Kierowniczka recepcji ,duża kobieta,ciemne włosy bardzo niesympatyczna-ale się nie poddawaj-grzecznie a,będzie tak jak chcesz.Przyjazd dzień wcześniej możliwy,jak mają pokoje wolne przyjmą - przez tel. informują że nie-tak było w moim przypadku.Jak nie ma pokoju w san.obok sanatorium prywatne kwatery -jest gdzie przenocować.
Kawiarnie dwie jedna czynna do 16,druga od 16 - w niej wieczorki taneczne do 23 w Dąbkach w każdym sanatorium tańce do 23,jak się mieszka w budynku głównym nie mam problemu z powrotem do pokoju -po cichutku 8-) .
Polecam wieczorki taneczne w Dukacie - pyszne domowe ciasto,pyszne soki z warzyw,tańce w Hutmenie :)
Dąbki maleńka miejscowość,cudne świeże powietrze,piękna plaża,-wspaniała miejscowość na wypoczynek.
Organizowane są wycieczki -na nudę nie ma czasu :!:
Apteka,sklep -Polo-market,inne 2 sklepy spożywcze,
Ja mam do Dąbek 40 km. mieszkam nad morzem,kocham morze z pobytu w Dąbkach jestem bardzo zadowolona :D 8-) -Tobie z :serce: wspaniałego wypoczynku :kwiat:

Bardzo chętnie odpowiem na pytania.
Pozdrawiam Bunia
Witaj Bunia :kwiat: :kwiat: Dziękuję pięknie... Ten wypoczynek bardzo się przyda,tylko trasa do tego zakątka jest nieco zawiła :) Gdyby tak śmigłowcem polecieć :lol: byłoby super. Niestety...Zresztą sama wiesz,jak ,że takie myszki,jak my nie mamy takiej opcji,ale pomarzyć tak po cichu to wspaniała sprawa.Zazdroszczę Tobie,ze mieszkasz nad morzem.Ja tez tak chcęęęęęęe :lol: Teraz czekamy na wieści od Kieszonkowego Dziadka.Powinien wszystko ze szczegółami opisać. W nim nadzieja,że jak detektyw wszystko wywęszy.Mam nadziej,ze znajdzie odrobinę czasu,by nam wszystko przekazać. Pozdrawiam cieplutko Alicja Jed.
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

Alicja Jed pisze: Dziękuję - Jesteś Kochana,że odpowiedziałaś na mój post.Jestem przerażona tym wyjazdem.Daleka droga do Dąbek z mojej miejscowości (wielkopolska) No i w ogóle ... Wszystko na komendę... Najgorsze będzie wstawanie rankiem ;) Kiedy wszyscy budzą się to ja mam wówczas dobry sen.Myślę,aby coś z tym zrobić.Muszę porozmawiać o tym z moim lekarzem.Pozdrawiam... :kwiat:
Nie taka droga daleka, jedziesz pkp do Koszalina, a stamtąd busy max do 30min, a co do wstawania na śniadanie, jak będziesz miała miłą/miłe współwspaczki, to zawsze możesz poprosić o przyniesienie śniadania w zamian np. za przyniesienie kolacji, albo coś innego;) Będzie dobrze, zobaczysz.
Awatar użytkownika
Alicja Jed
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2016 21:48
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Alicja Jed »

Dziękuję serendipity za słowa otuchy i podpowiedz z tym jedzonkiem.Mam nadzieje,ze wszystko będzie dobrze,bo termin ,który otrzymałam jest super.Nie mogłam marzyc o lepszym :)
Serdecznie pozdrawiam :kwiat:
JoAnnaLe
Na forum od: 22 mar 2019 12:47

Post autor: JoAnnaLe »

Witam, mam termin 12.04.2019 Dąbki Argentyt. Kiepski dojazd. Czy ktoś coś wie o tym ośrodku? Jakie pokoje, i w ogóle jak tam jest? Na forum widzę tylko wpisy sprzed kilku lat. Może ktoś ma ochotę podzielić się wiadomościami i spostrzeżeniami z pobytu? Może ktoś coś słyszał? ;)
ODPOWIEDZ