Połczyn-Zdrój Podhale

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Re: Połczyn-Zdrój Podhale

Post autor: grazynamackowiak »

Witam czytam wasze wpisy piszecie o Podhalu ja mam przydział Gryf obok Podhala możecie napisać jak tam jest
co uważacie za stosowne jak zabiegi rehabilitacja imprezy wycieczki itp IDa obecnie tam przebywa pozdrawiam również
napiszę :kwiat: :roll:
Mirstan
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 wrz 2013 15:39
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Mirstan »

Witam i jeśli miałbym wybierać zdecydowanie wybrał bym Podhale,a dlatego chociażby,że jest mniejsze sanatorium i bardziej "przyjazne"dla kuracjuszy-nie tzw masówka jak Gryf.Co do zabiegów to preferuje ze względu na RZS i ZZSK itd...masaż podwodny-świetnie się po tym czuję zrelaksowany,hydromasaż,kąpiel solankową,bicze szkockie i zawijanie borowinowe oraz fango parafinowe .
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam mirstam dziekujemy za informacje napisz więcej jeśli możesz piszesz że Gryf tp masówka jesli przydział to nie ma
wyboru pozdrawiam wyjeżdzających udanej kuracji :kwiat: :roll:
Celina53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2015 17:01
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 27

Post autor: Celina53 »

Kochani.....sanatorium to zabiegi i to jest fakt niezaprzeczalny...jedziemy tam po zdrowie :D . Ale zabiegi trwają chwile a tę dłuższa chwile trzeba sobie zapełnić inaczej.....więc żeby kuracja przyniosła efekty fizyczne to trzeba zadbać o psychikę :lol: . Tak wiec nie tylko zabiegi są ważne...do zachowania równowagi zatem potrzebujemy ludzi....i właśnie takich LUDZI każdemu z WAS i sobie samej życzę:)...Ci co już byli wiedzą o czym mówię a Ci co dopiero jada sami się przekonają . Pozdrawiam serdecznie... ;) :kwiat:
Awatar użytkownika
Ela46
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 paź 2012 23:45
Staż sanatoryjny: 20

Post autor: Ela46 »

grazynamackowiak pisze:Witam czytam wasze wpisy piszecie o Podhalu ja mam przydział Gryf obok Podhala możecie napisać jak tam jest
co uważacie za stosowne jak zabiegi rehabilitacja imprezy wycieczki itp IDa obecnie tam przebywa pozdrawiam również
napiszę :kwiat: :roll:
Witam w Podhalu jest super;;Ja też do Gryfu jadę od 21.04 nie byłam, nigdy,Okażę się na miejscu jak będzie;) Pozdrawiam wszystkich serdecznie;)
Mirstan
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 wrz 2013 15:39
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Mirstan »

witam serdecznie i jakże Wam już zazdroszczę,że będziecie mogli skorzystać z dobrodziejstw jakim są zabiegi w sanatorium i z tej panującej tam atmosfery.Mam nadzieję,że już niedługo również otrzymam skierowanie od NFZ,tylko co do miejsca to wszystko zależy od dobrego humoru lekarza balneologa.Jeśli już rozpoczniecie kurację czy to w Gryfie czy Podhalu to proszę piszcie jak jest obecnie z warunkami tam panującymi i życzę samych pozytywnych wrażeń !
Celina53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2015 17:01
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 27

Post autor: Celina53 »

Witajcie ...Podhale po remoncie wygląda pięknie.....kawiarenka już działa....personel jak zawsze tam było przemiły:)) bliżej parku niż Gryf....ale to chyba nie ma większego znaczenia...jest natomiast mniejsze ...nie ma błądzenia ....byłam i w jednym i w drugim .....i nie wiem co bym wybrała.....mi było w obydwu dobrze:) zabiegi praktycznie takie same...na miejscu...Pozdrawiam serdecznie:) :kwiat: :D
ODPOWIEDZ