Świnoujście 02-23.06.2015

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Re: Świnoujście 02-23.06.2015

Post autor: Gosia43 »

Ela ;) miałam okłady borowinowe i naświetlnie czerwonym światłem na klatkę piersiowa i trwały po 10 minut... ;) Fajnie że miałaś super towarzystwo bo ja takie sobie ale babki w pokoju były okej...Ja akurat na turnusie byłam najmłodsza było dużo dużo starszych towarzystwo ode mnie i dużo małżeństw ale mnie to nie przeszkadzało...spacerował sobie kiedy chciałam i z kich chciałam ;) ;) potem napisze na pocztę teraz idę pitrasić obiadek ;) :kwiat: pozdrawiam
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2013 20:09

Post autor: klaraklara »

a winda w Światowidzie już szybciej jedzie? :D
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

klaraklara pisze:a winda w Światowidzie już szybciej jedzie? :D
Niestety nie szybciej było na piechotę a i kilka razy się zepsuła z przeciężenia kuracjuszy :lol: :lol: :lol: miłego wieczorku
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Gosia43 pisze:
klaraklara pisze:a winda w Światowidzie już szybciej jedzie? :D
Niestety nie szybciej było na piechotę a i kilka razy się zepsuła z przeciężenia kuracjuszy :lol: :lol: :lol: miłego wieczorku
Gosiu zerknij na PW
mariola2301
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 lut 2013 10:08

Post autor: mariola2301 »

Bardzo dziękuję za te cenne wskazówki A jakie są szanse no pokoje 1-no osobowe???? ;)
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Mariola :) Jeśli masz zaświadczenie od lekarz to bez problemu jeśli nie to niema szans ;) Możesz jedynie już zadzwonić do 15 do recepci i zaklepać sobie pokoik np: z balkonikiem ;) obok nas było studio i mieli ładny balkonik na stronę Swarożyc po 14 było dopiero słonko ;) zabiegi są wykonywane do godz.17 a inchalacja solankowa dopiero po 15 do 20 godz. wykonują ją pielęgniarki a pan doktor zleca szczególnie tym co mają problem z drogami oddechowymi z tarczycą czy kłopotami migdałami oraz gardła...no i wiadomo wszyscy jak w zegarku gimnastyka grupowa...z masażem jest najtrudniej...Życzę powodzenia u pana doktora....Oraz super pogody ...zapewne już powoli zastanawiasz się nad pakowaniem...ja wysyłałam swoje ubranka pocztą do 10kg.płacisz 19zł. i możesz nadać paczkę na adres sanatorium z dopiskiem swojego imienia i nazwiska oraz datę turnusu....paczka jeśli dojdzie wcześniej nisz Ty dojedziesz będzie czekała na recepcji... pozdrawiam
Awatar użytkownika
powrocila Gosia43
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2017 13:27

Post autor: powrocila Gosia43 »

wiesniaczkaela pisze:
Gosia43 pisze:Miorola ;) Światowid ;) Ja właśnie tam miałam zaszczyt gościć... polecam pokoik 3 osb. są większe od dwójek i mają balkoniki tak w nawiasie polecam 106 lub 206 ... Są również studia czyli dwie dwójki jeden korytarz i jedna łazienka..Za telewizor płacimy 84 zł za turnus...Zabiegi niektóre tak jak wanny , wirówka , masaż suchy, innhalacja solankowa pole magnetyczne i naświetlanie są na miejscu na inne zabiegi dochodzi się do Rusałki lub Bałtyku....ale wszędzie blisko...Pan doktor zwraca się bezpośrednio po imieniu trochę to dziwne ale taki to już pana doktora wada...panie pielęgniarki miłe....Wiadomo obchód w pokoju o 22 godz. Posiłki są na dwie tury i w małej jadalni duża tylko dla innych gości.... Pokoje są sprzątane codziennie ...W pokoju jest łyżeczka szklanka i talerzyk oraz jeden ręcznik ale jak się pobrudzi można wymienić na czysty... to tyle co z mojej strony jak coś to jeszcze to pytaj.... ;) A w Świnoujściu trwają małe remonty przy ulicy Sienkiewicza utrudnia to dojazd do Sanatorium... A i wybierając się na stronę zachodnią do Niemiec trza płacić klimatyczne 4 euro inaczej można zapłacić kare ... Co niektórzy na naszym turnusie płacili kare....to taka mała informacja...Życzę Ci udanego i miłego towarzystwa oraz dużo słonka na niebie.... :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Witaj Gosiu ,widze ze jestes zadowolona z pobytu, doznalam szoku co do tresci dotyczacej oplaty 4 euruski to jakas nowosc ale bardzo dobrze ze alarmujesz bo mozna niezle beknac.Gosiu tak z ciekawosci jaki czas byl przeznaczony na zabiegi np. ile czasu trwal laser albo borowina itp.Wrocilam wlasnie z Lesnika wyjazd cudo ale warunki koszmar a do tego mysle ze obcinano nam zabiegi wiec prasze o info Ela

Witaj Elu :roll:
Długo mnie tu nie było :lol: Coś ciekawego się dzieje :lol:
Miałam problem z zalogowaniem się bo nie pamiętałam hasła i poczty.
Więc musiałam się ponownie zarejstrować.
A Ty jak tam znów widzę że się starasz do sanatorium.
Trza poszukać starych znajomych. :lol:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Hej , hej Gosiu witaj z powrotem :D Długo Cię tutaj nie było, wiele do pogadania.Mam nadzieje że wszystko w porządku.Pozdrowienia Ela. :)
Awatar użytkownika
powrocila Gosia43
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2017 13:27

Post autor: powrocila Gosia43 »

Długo by Elu opowiadać, pewne sprawy już mam za sobą,to i może trochę czasu znajdę na forum.pozdrawiam
ODPOWIEDZ