Sanatoria bez remontu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 1 raz

Re: Sanatoria bez remontu

Post autor: Suzen »

Dobrze,że remontują sanatoria .Są to budynki,które maja wiele lat.
Tym obiektom potrzeba napraw,usprawnienia bazy zabiegowej,noclegowej.
Tak ,aby wszyscy kuracjusze ,mogli rehabilitować się w odpowiednim standardzie.
Z pewnością wpływa to na atrakcyjność i komfort pobytu w danym uzdrowisku.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jeżeli ktoś wskaże sanatorium, gdzie naprawdę nie ma żadnego remontu (nie licząc koniecznych bieżących napraw, typu uszczelka w kranie), otrzyma cenną nagrodę, którą specjalnie ufundowałam :!:
Piszcie :)
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Nic nie jest złego .. nic ! Tylko bądź sobą :roll: :roll:
forumowicz

Ave pisze:Jeżeli ktoś wskaże sanatorium, gdzie naprawdę nie ma żadnego remontu (nie licząc koniecznych bieżących napraw, typu uszczelka w kranie), otrzyma cenną nagrodę, którą specjalnie ufundowałam :!:
Piszcie :)
Witaj Ave :) Będąc tyle razy w sanatoriach jesteś z pewnością osobą która najwięcej mogła by wnieść w tym temacie .Również po tylu pobytach mogłabyś/mógłbyś ( sorry ale nie wiem w jakiej formie do Ciebie się zwracać ) podać wiele informacji w tematach o ocenie sanatoriów .Zakładasz tematy które nie wiele wnoszą w wiodącym kierunku tego forum czyli informacji na temat obiektów sanatoryjnych .Jesteśmy tu by pomagać sobie nawzajem a z Twojej strony po tylu pobytach brak jakichkolwiek opisów i wrażeń po pobytach sanatoryjnych :roll: Może zmienisz kierunek wypowiedzi i napiszesz więcej na temat samych obiektów w których przebywałaś/eś .Będą to pomocne informacje dla wielu przyszłych kuracjuszy :)
forumowicz

smuga,
Śmiało pytaj, oczywiście odpowiem :)
Tylko może załóż odpowiedni temat i pytaj śmiało. Zachęcam, będzie fajnie 8-)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Sanatoria w remoncie...

Post autor: jacky6 »

w ubiegłym roku obserwowałem remont u Stasia w Lądku...
faktycznie, kuli, tynkowali, ocieplali, przybudówkę murowali...
ale wszystko to w czasie między śniadaniem, po obiedzie było już posprzątane...
więc podczas najbardziej hałaśliwych czynności kuracjusze zasadniczo walczyli z zabiegami...
wszystkie obserwowane czynności wykonywane były na zewnątrz budynku a te wewnątrz powodowały wyłączenie danej kondygnacji na ten czas...
...
jeden z zgłaszających niezadowolenie to komercjuszek z Hamburga, został bardzo szybko przeniesiony do Jubilata...
...
w końcu kiedyś trzeba te remonty przeprowadzić, zamknięcie całkowite danego obiektu na czas modernizacji to znaczne zmniejszenie puli miejscówek i wydłużenie kolejek...
...
nie marudźmy...

:mrgreen: 8 DDW :ugeek:
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

Oczywiście posty nie na temat zostały wykasowane. Rozumiem obie strony konfliktu, jednakże...
Nie rozumiem po co przejmować się innymi forumowiczami dopóki ich posty nie obrażają nikogo i są zgodne z regulaminem? Jeśli są bez wartości merytorycznej, to każdy czytelnik forum sam to oceni.
Plusy/minusy to taka ocena forumowiczów, często znających się ze sobą z pobytów w sanatoriach lub z forum więc też nie zawsze są obiektywne. Tym bardziej nie ma się co nimi przejmować, a minusy są tak samo normalną sprawą jak i plusy.
W regulaminie forum osobiście zachęcam do tworzenia nowych tematów. Bardzo denerwujące na wszystkich formach jest bowiem pisanie nie na temat lub osobiste wycieczki nie wiadomo po co.
Co do ograniczeń, to ograniczony jest właśnie dostęp do działu "Na każdy temat" po to by nowe osoby pisały przynajmniej na początku o sprawach do których to forum zostało powołane.
Polecam olać trolla (jeśli taki tu jest), a posty łamiące regulamin zgłaszać do mnie a nie wdawać się w bezsensowną kłótnię. I bardzo proszę spokojnie bo nie ma sensu denerwować się bzdetami.
Pozdrawiam serdecznie.
admin

ps.
To było krótkie wtrącenie dotyczące usuniętych postów nie na temat. Proszę w tym wątku pisać o sprawach dotyczących remontów sanatoriów i już nie robić sobie osobistych wycieczek.
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

W maju byłam prywatnie w sanatorium Rybniczanka w Świnoujściu. To sanatorium jest po remoncie, zdaje się w 2012. Co wygrałam? ;)

(Niestety, budynek obok się remontował, więc hałas był od 7 do 21).
forumowicz

serendipity,
Jeżeli w wymienionym przez ciebie sanatorium nie ma żadnego remontu, to jesteś kandydatem do wygranej. Tylko zweryfikujemy zgłoszenie i po sprawie :)
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Sanatorium Światowid w Świnoujściu jest po remoncie.Byłam w nim w 10.2014 r.Dla mnie prezentował się znakomicie. :kwiat:
ODPOWIEDZ