50 lat i co dalej?
-
forumowicz
Re: 50 lat i co dalej?
tak czytam Was i jest mi troszkę głupio , że odpowiedziałam tak : raz , dwa , trzy , a tu pełnymi zdaniami
Specjalnie nie czynię żadnych dodatkowych zabiegów po 50-ce, żyję swoim w miarę normalnym życiem . Od zawsze lubiłam muzykę, teatr, filharmonię, książki , towarzystwo i tak jest teraz. Swój czas dzielę między siebie i bliskich, zachowując przy tym odrobinę egoizmu . Aby mieć w miarę dobrą kondycję jeżdżę na rowerze , latam z kijami , trochę gimnastykuję się , ale towarzysko też się udzielam. Nie gardzę przyjemnościami typu kosmetyczka i czasami pozwalam sobie na luksus w SPA. Korzystam tak jak Wy z wyjazdów sanatoryjnych , staram się nie doszukiwać negatywów, właśnie dlatego żeby nie "ramolić".
Szczęśliwa jestem , że nie mam "ciężkich" chorób , pewnie miałabym inne priorytety, ale te, które mnie polubiły staram się oswoić .
Powiem nieskromnie, że jestem i zawsze byłam pozytywnie nastawiona do ludzi i świata , przeżyłam porażki i dotknęły mnie nieszczęścia i może właśnie to moje odbieranie życia takim jakie jest i to również dało mi siłę . To , że potrafię się sobą zająć i mam tyle zainteresowań ,(taką mam nadzieję) ,będzie procentowało na moją przyszłość .
Na życie nie ma recepty, tak jak nie ma recepty na szczęście , a teraz jeszcze raz powiem to co na początku :
Trzeba żyć, żyć , żyć i kochać
Wszystkim życzę to co dla Was najlepsze
Basia
- malgonia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2012 09:15
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 13 razy
bardzo to pięknie ujełaśAtina pisze:Miło Was czytać...nigdy na nic w życiu nie jest za pózno.Tym bardziej że ,,serce nie ma zmarszczek,,![]()
![]()
- Nutka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 20 lut 2015 19:53
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 25 razy
- Podziękowano: 4 razy
Trochę daje do myślenia.....ogarnęły mnie refleksje o mijającym czasie,codzienności.....
Nie....muszę się z tym przespać
- Nutka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 20 lut 2015 19:53
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Podziękował: 25 razy
- Podziękowano: 4 razy
AtinoAtina pisze:Miło Was czytać...nigdy na nic w życiu nie jest za pózno.Tym bardziej że ,,serce nie ma zmarszczek,,![]()
![]()
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 76 razy
Moje 50 lat niczego nie zmieniło - po prostu spadła kolejna kartka z kalendarza,a ja żyję tak jak żyłam wcześniej.Może czasem ograniczają mnie choroby,ale staram się tego nie dostrzegać.Wiek,a cóż to jest?
- Chmurka07
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 sty 2015 21:43
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 7
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowano: 26 razy
U mnie zmiany nastąpiły po 60. na lepsze
Ale dalej mi fiu bździu w głowie jak się fajne towarzystwo zbierze a mam takie
Myślę pozytywnie, nie daję się przeciwnościom losu choć różnie bywało, prę do przodu
Uwielbiam taniec i muzykę, wyprawy w górki, latam z kijkami, ubieram się stosownie do wyglądu a nie wieku
Nie ramolę o nie
Ostatnio w sanatorium moja wspólna spaczka powiedziała mi, że ja powinnam być w Jej wieku bo Ona to już jest w moim a ma 40 lat
Przeciągnęłam Ją pod kilem, rozruszałam i do domciu pojechała inna kobitka, Do dzisiaj jesteśmy w kontakcie
Bardzo dużo zależy od nas samych
Kochani Alleluja i do przodu
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2