BAŁTYK w Kołobrzegu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
danny
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 gru 2011 20:20
Oddział NFZ: Wielkopolski

Re: BAŁTYK w Kołobrzegu

Post autor: danny »

Witam!
W maju br. byłam w sanatorium Bałtyk. Dla kuracjuszy z NFZ jest przydział pokoi w Bałtyku II, jak będziesz rano to masz szansę na pokój 2-osobowy /polecam/, pozostałe pokoje to 4-osobowe bardzo ciasne przeważnie na IV piętrze. Pokoje studio to takie które są przedzielone ścianką działową bez drzwi lub szafami nie masz możliwości bycia samej dzielisz pokój z koleżanką. Za pobyt w pokoju 2-osobowym za 21 dni płacisz 506,10 zł plus 42,00 zł. za TV./ za telewizor płaci każdy / łączny koszt wynosi 548,10 zł. Koleżanki mieszkające w wieloosobowym pokoju płaciły ok.350 zł. Zabiegi rozpisane są na ranne godziny , po obiedzie masz już czas dla siebie. W Bałtyku masz wszystkie zabiegi, nie bież zabiegów wodnych ponieważ można kupić karnet za ok.90 zł. i przez cały turnus codziennie bez limitu czasowego korzystać z basenu. W pokojach są dla kuracjuszy ręczniki, które wymieniane są 1 raz podczas trwania turnusu. Wilgoci w budynku nie ma, w pokojach nie ma czajnika jest jeden na korytarzu. Nie ma kontroli pielęgniarek po 22-ej. jesteś traktowany przez recepcję jak gość hotelowy, w kawiarni codziennie jest dancing jak będziesz miał ochotę możesz sobie potańczyć / wstęp 5 zł./
Życzę dobrego towarzystwa .
Pozdrawiam!
Krzysio010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 wrz 2015 13:01
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Krzysio010 »

Dziękuję Danny, wreszcie jakiś konkret na temat 8-)
Z Twojej opinii wynika, że ogólnie jest w porządku.
Krzysio010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

danny pisze:Witam!
W maju br. byłam w sanatorium Bałtyk. plus 42,00 zł. za TV./ za telewizor płaci każdy / .
Pozdrawiam!
Na stronie firmowej Sanatorium Bałtyk widnieje taki zapis odnośnie kuracjuszy NFZ cyt. : Osoby które wyrażą chęć oglądania telewizji w pokoju wnoszą dodatkową opłatę. W przypadku rezygnacji z odbiornika telewizyjnego kuracjusz jest zwolniony z w/w opłaty. Kwota opłaty za odbiornik telewizyjny jest opłatą jednorazową na cały okres pobytu. Nie mogą zatem pobierać 42zł obligatoryjnie od każdego, bo nie każdy chce oglądać TV lub nie może z jakiegoś powodu.
Awatar użytkownika
danny
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 gru 2011 20:20

Post autor: danny »

Masz takie prawo nie wyrazić zgody na oglądanie tv. tylko że jak przydzielą Ci współlokatora oglądającego tv to pani w recepcji zaraz Cię poinformuje o tym i powie że masz też zapłacić. Możesz odmówić zapłaty, ale to będzie wiązało się ze zmianą pokoju na lokatorem który też nie wyraził zgody na tv. Decyzja do Ciebie należy. Kołobrzeg jest tak cudownym miastem że na nudę i oglądanie tv nie ma czasu.
Zyczę miłego wypoczynku
pozdrawiam.
Krzysio010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wszystko jasne, a jak będzie zobaczymy na miejscu. Bardziej chodzi tu o zasadę i to jak nas postrzegają ludzie z obsługi Sanatorium, choć te opłaty są coraz wyższe.
Awatar użytkownika
MariolaAG
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 paź 2010 17:35
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: MariolaAG »

Witam
Ja również byłam w sanatorium Bałtyk w maju tego roku, pozdrawiam Danny, zresztą to moja koleżanka Danusia, którą poznałam tu na forum , a kontynuacja była w Bałtyku. Bardzo mile wspominam pobyt i trochę zazdroszczę Ci Krzysio010, że tam będziesz. Ja muszę czekać 2 lata na następny wyjazd.
Pozdrawiam i życzę miłego pobytu , udanych zabiegów, fajnego towarzystwa.
Mariola
:D :serce: :lol: :kwiat:
Krzysio010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję za pozdrowienia. Miło słyszeć, że w Bałtyku jest fajnie. Mam nadzieję, że atmosfera zrekompensuje zimowe chłody :lol:
Krzysio010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Może ktoś jeszcze, kto był w Sanatorium Bałtyk w 2015 roku się wypowie. Mile widziane wszelkie opinie :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

darek pisze: ...znalazłem ostatnio kilka informacji n/t Bałtyku w Kołobrzegu ..są tam zarezerwowane pokoje dla..chyba Kacperka i jego Pana.
Kto to są Kacperek i jego Pan?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ktoś tu napisał o podejrzanych tubylcach w kawiarni Bałtyku. Szkoda, że do sanatorium wpuszczane są nieznane osoby z zewnątrz. Wobec tego kuracjusze mogą odczuwać skrępowanie i niepewność. Sanatorium powinno zapewniać gościom bezpieczeństwo. Ostatecznie jest to obiekt medyczny i wymagany jest w nim wysoki stopień intymności.
ODPOWIEDZ