BAŁTYK w Kołobrzegu
Re: BAŁTYK w Kołobrzegu
W maju br. byłam w sanatorium Bałtyk. Dla kuracjuszy z NFZ jest przydział pokoi w Bałtyku II, jak będziesz rano to masz szansę na pokój 2-osobowy /polecam/, pozostałe pokoje to 4-osobowe bardzo ciasne przeważnie na IV piętrze. Pokoje studio to takie które są przedzielone ścianką działową bez drzwi lub szafami nie masz możliwości bycia samej dzielisz pokój z koleżanką. Za pobyt w pokoju 2-osobowym za 21 dni płacisz 506,10 zł plus 42,00 zł. za TV./ za telewizor płaci każdy / łączny koszt wynosi 548,10 zł. Koleżanki mieszkające w wieloosobowym pokoju płaciły ok.350 zł. Zabiegi rozpisane są na ranne godziny , po obiedzie masz już czas dla siebie. W Bałtyku masz wszystkie zabiegi, nie bież zabiegów wodnych ponieważ można kupić karnet za ok.90 zł. i przez cały turnus codziennie bez limitu czasowego korzystać z basenu. W pokojach są dla kuracjuszy ręczniki, które wymieniane są 1 raz podczas trwania turnusu. Wilgoci w budynku nie ma, w pokojach nie ma czajnika jest jeden na korytarzu. Nie ma kontroli pielęgniarek po 22-ej. jesteś traktowany przez recepcję jak gość hotelowy, w kawiarni codziennie jest dancing jak będziesz miał ochotę możesz sobie potańczyć / wstęp 5 zł./
Życzę dobrego towarzystwa .
Pozdrawiam!
-
Krzysio010
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 wrz 2015 13:01
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 8
Z Twojej opinii wynika, że ogólnie jest w porządku.
-
Krzysio010
- Super Kuracjusz

Na stronie firmowej Sanatorium Bałtyk widnieje taki zapis odnośnie kuracjuszy NFZ cyt. : Osoby które wyrażą chęć oglądania telewizji w pokoju wnoszą dodatkową opłatę. W przypadku rezygnacji z odbiornika telewizyjnego kuracjusz jest zwolniony z w/w opłaty. Kwota opłaty za odbiornik telewizyjny jest opłatą jednorazową na cały okres pobytu. Nie mogą zatem pobierać 42zł obligatoryjnie od każdego, bo nie każdy chce oglądać TV lub nie może z jakiegoś powodu.danny pisze:Witam!
W maju br. byłam w sanatorium Bałtyk. plus 42,00 zł. za TV./ za telewizor płaci każdy / .
Pozdrawiam!
Zyczę miłego wypoczynku
pozdrawiam.
-
Krzysio010
- Super Kuracjusz

- MariolaAG
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 31 paź 2010 17:35
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
Ja również byłam w sanatorium Bałtyk w maju tego roku, pozdrawiam Danny, zresztą to moja koleżanka Danusia, którą poznałam tu na forum , a kontynuacja była w Bałtyku. Bardzo mile wspominam pobyt i trochę zazdroszczę Ci Krzysio010, że tam będziesz. Ja muszę czekać 2 lata na następny wyjazd.
Pozdrawiam i życzę miłego pobytu , udanych zabiegów, fajnego towarzystwa.
Mariola
-
Krzysio010
- Super Kuracjusz

-
Krzysio010
- Super Kuracjusz

-
forumowicz
Kto to są Kacperek i jego Pan?darek pisze: ...znalazłem ostatnio kilka informacji n/t Bałtyku w Kołobrzegu ..są tam zarezerwowane pokoje dla..chyba Kacperka i jego Pana.
-
forumowicz