Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Stokrotko , witam .Maleńkie sprostowanko--18 miesięcy od momentu wystawienia wniosku przez lekarza a nie wpływu do NFZ-tu .W ostatnim dniu starego roku dostałam pismo z nadanym numerkiem i dokładnie je przestudiowałam
A co się dzieje w takim przypadku gdy po weryfikacji oddacie skierowanie z uzasadnieniem że nie możecie wyjechać w przydzielonym Wam terminie .
Składamy nowy wniosek i co znów czekamy ..Czy możemy starać się wyjechać ze zwrotów ..
Tak Elu mozna dzwonić NFZ podchodzą do tego bardzo wyrozumiale i patrzą kiedy było się w sanatorium .Tak jest w lubelskim ,w innych nie wiem,ale zyczę by tak było
Dobrze by powód odmowy wyjazdu miał mocne podstawy np choroba osoby bliskiej ,zdarzenia losowe wypis ze szpitala, nasze zachorowanie sprawowanie opieki nad kimś etc i by było to pismo lekarza.Lepiej nie pisać powodów samemu . Chociaż można to wrzucą do oczekiwania na przydział w kolejkę ustawową a po którejś rezygnacji może być cięzko z ponownym przydziałem.
Kruszynko u mnie to nie zadziałało ..
Wiedzą że choroba nie pozwala mi na przebywanie w górach dali mi góry lekarz pierwszego kontaktu zabronił a NFZ ma to gdzieś ..mialam podbitę przez lekarza i pracodawcę który napisał że nie udzieli mi urlopu został mi rzecznik praw pacjenta
Ostatnio zmieniony 03 sty 2016 15:09 przez eluunia, łącznie zmieniany 1 raz.
A to wyjątkowy NFZ Powinni ludziom zamieniać ,przecież ja pierwsza bym zamieniła Horyniec razu pewnego na góry a tak? nici ani z jednego były ,ani z drugiego Ale oby do następnego przydziału
A kto wie czy już są jakieś nowości szczególnie na odcinku wymiany info o pacjencie między ZUS a NFZ albo KRUS i inne z wzajemnością? czy są może jakieś wieści czy będzie tak jak było ,nikt nie wie kto nas wysłał i kiedy do sanatorium jak sami nie powiemy?