NFZ - ZĄDZI I DZIELI ,

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: NFZ - ZĄDZI I DZIELI ,

Post autor: forumowicz »

:lol: :lol: :roll: Many chce wyrażnie weryfikacji a Wy koledze życzycie wyjazdu ;) :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Stokrotko , witam .Maleńkie sprostowanko--18 miesięcy od momentu wystawienia wniosku przez lekarza a nie wpływu do NFZ-tu .W ostatnim dniu starego roku dostałam pismo z nadanym numerkiem i dokładnie je przestudiowałam ;)
forumowicz

Lubelski NFZ wywiązuje się z terminów i weryfikacje rzadko się odbywają ;) :)
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

A co się dzieje w takim przypadku gdy po weryfikacji oddacie skierowanie z uzasadnieniem że nie możecie wyjechać w przydzielonym Wam terminie .
Składamy nowy wniosek i co znów czekamy ..Czy możemy starać się wyjechać ze zwrotów .. ;)
forumowicz

Tak Elu mozna dzwonić NFZ podchodzą do tego bardzo wyrozumiale i patrzą kiedy było się w sanatorium .Tak jest w lubelskim ,w innych nie wiem,ale zyczę by tak było :)
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzięki :) Jutro okupuje telefon zobaczymy jakimi u nas kierują się zasadami .. :)
forumowicz

Dobrze by powód odmowy wyjazdu miał mocne podstawy np choroba osoby bliskiej ,zdarzenia losowe wypis ze szpitala, nasze zachorowanie sprawowanie opieki nad kimś etc i by było to pismo lekarza.Lepiej nie pisać powodów samemu . :) :kwiat: Chociaż można to wrzucą do oczekiwania na przydział w kolejkę ustawową a po którejś rezygnacji może być cięzko z ponownym przydziałem. :o
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kruszynko u mnie to nie zadziałało ..
Wiedzą że choroba nie pozwala mi na przebywanie w górach dali mi góry :( lekarz pierwszego kontaktu zabronił a NFZ ma to gdzieś ..mialam podbitę przez lekarza i pracodawcę który napisał że nie udzieli mi urlopu ;) został mi rzecznik praw pacjenta
Ostatnio zmieniony 03 sty 2016 15:09 przez eluunia, łącznie zmieniany 1 raz.
forumowicz

A to wyjątkowy NFZ :shock: Powinni ludziom zamieniać ,przecież ja pierwsza bym zamieniła Horyniec razu pewnego na góry ;) a tak? nici ani z jednego były ,ani z drugiego :lol: :lol: Ale oby do następnego przydziału :lol: :kwiat:
forumowicz

A kto wie czy już są jakieś nowości szczególnie na odcinku wymiany info o pacjencie między ZUS a NFZ albo KRUS i inne z wzajemnością? czy są może jakieś wieści czy będzie tak jak było ,nikt nie wie kto nas wysłał i kiedy do sanatorium jak sami nie powiemy? :o :lol:
ODPOWIEDZ