Polanczyk pilne

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
henryk44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 17:20
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Polanczyk pilne

Post autor: henryk44 »

Moim zdaniem bardzo dobrym pod każdym względem jest sanatorium Amer-Pol.Bylem tam w maju 2014 roku i nie żaluję.Pozdrawiam!
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Byłam w Polańczyku w Plonie w 2009 roku. Nie byłam zachwycona poziomem zabiegów (z wyjątkiem masażu i wyposażenia sali do ćwiczeń) a szczególnie opieką medyczną.Pielęgniarka jest recepcjonistką, opiekuje się inhalacją i nigdy nie ma jej w gabinecie. Warunki w pokoju fatalne 4 osoby jedna na drugiej. Ale jest chyba już po remoncie i warunki na pewno lepsze.Lepiej jest ponoć w Solince, Dedalu i Amerpolu. Byłam we wrześniu piękna złota i kolorowa jesień. Polecam wycieczki wspaniale organizowane przez miejscowe biuro.Co do rozrywek wszystkie sanatoria są bardzo blisko więc można chodzić gdzie się chce na tańce.Wszystko dzieje się wokół jednej ulicy.
Pozdrawiam Bietka :kwiat:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Ja warunki miałam już bardzo dobrze. Większość pokoi po remoncie teraz na pewno już wszystkie tylko pani sprzątaczka ( z I piętra gdzie mieszkałam ale nie tylko ) była w randze dyrektora a "koty" z kurzu na korytarzu były codziennością . Panie recepcjonistki też nie były zbyt uprzejme. Ale przecież to już historia :)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Jeszcze słowo o zabiegach. Razem ze mną przyjechał po wypadku młody mężczyzna o 2 kulach . Po jakimś czasie poruszał się o jednej a wyjeżdżał tylko się asekurując więc zabiegi bardzo mu pomogły. U mnie było tak raczej normalnie. Kilka osób z ZUS opuściło też turnus wcześniej . Zbyt się rozgrzewali w te mroźne dni a pan ordynator obcokrajowiec nie tolerował zbyt dużych dawek :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Ramona2 »

Witam
Byłam w Polańczyku w sanatorium AMER-POL na przełomie marca i kwietnia. Uważam pobyt za bardzo udany. Towarzystwo było super, więc nie było mowy o nudzie.
Choć pierwszy tydzień był bardzo mroźny i padał śnieg, ale to nam w niczym nie przeszkadzało, nawet chodziliśmy na spacery. Dwa następne tygodnie pogoda sprawiła nam bardzo miłą niespodziankę, świeciło słoneczko, temperatura dodatnia, nawet pod koniec turnusu opalałyśmy się.
Pozdrawiam :kwiat:
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Fajnie że było dobre towarzystwo i pogoda sprzyjała spacerom, ale nie po to jeździmy do sanatorium.A co z zabiegami i opieką medyczna bo to chyba jest najważniejsze. :)
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: maria123 »

w sanatorium ARMER-POL wszystkie zabiegi są na miejscu :D Nie ma basenu,z ZUS-u są wożone osoby na basen do Sanoka. Co się tyczy organizowania czasu wolnego po południu, nie można się nudzić nawet w taką pogodę. Przewodnik wymyśla piesze wycieczki po Polańczyku, nawet darmowe. oprócz tego jeżeli pada i już nie da się naprawdę nigdzie wyruszyć wyświetla filmy na stołówce, najczęściej związane tym regionem. Nawet pod koniec listopada ubiegłego roku było organizowane ognisko z pieczeniem kiełbaski. Jest super organizacja. :lol: :shock:
elka60
Na forum od: 10 sty 2016 17:23
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: elka60 »

Lubelanko 64 chyba znamy tego samego Adama, też przetańczyłam z nim cały turnus. Pozdrawiam
krzysiek23
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2013 12:12
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: krzysiek23 »

Mam dopiero na lato sanatorium wiec pytam . Wszystkim bardzo dziękuje za info pozdrawiam.
dana62
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: dana62 »

Polecam Amer-pol,duży ośrodek,sa napewno jedynki na ostatnim piętrze.Na miejscu na pierwszym piętrze jest kawiarenka,codziennie od 19.00 były wieczorki,muzyka nieco przestarzała,ale w zimie nie trzeba było wychodzić w poszukiwaniu czy gdzieś można potańczyć,w lecie tańce z tyłu pod wiata.Możliwość skorzystania z wycieczek po Polańczyku,do Lwowa czy na Węgry.Jedzenie smaczne i wystarczające.Panie w recepcji miłe co do jedynki to trzeba trochę zachodu ale warto.Jeżeli trafisz na upierdliwego współlokatora to szkoda czasu i nerwów bo przecież nie po to tam jedziesz,nie ma nic lepszego jak zawarcie fajnej znajomości podczas pobytu ale z tym może być róznie.Miłego wypoczynku serdecznie pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ