KOGA II KUDOWA ZDRÓJ

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: KOGA II KUDOWA ZDRÓJ

Post autor: Betina71 »

Witam Was serdecznie . Jestem po rehabilitacji w Kudowie w Kodze. Jestem zadowolona choć było kilka niedociągnięć które nie powinny mieć miejsca w XXI wieku. Wspaniałe towarzystwo zrekompensowało je...6 kobiet na mężczyzn ha ha :kwiat: wszyscy grzeczni jak aniołki a tak spokojnego,zgranego turnusu jeszcze podobno nie było.
Pozdrawiam. :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam Cię serdecznie. Własnie wróciłam z KOGI . Ogólnie z pobytu jestem zadowolona a najbardziej z zabiegów i Pań rehabilitantek.Gimnastyka ,siłownia,bieżnia itp są na miejscu,na basen trzeba chodzić do Jagusi ok 150 m.Posiłki mało urozmajcone,kiepskie,małe ilości nie odpowiadające normom zywieniowym.Pokoje sprzątane co drugi dzień,ręczniki wymieniane bezpłatnie na zyczenie.Nie wszystkie pokoje maja balkony niestety i w całym osrodku brakuje dostępu do lodówki co jest dla mnie nie do pomyslenia w XXI wieku ( gdzie schować mleko,smietankę do kawy ).TV płatny 80 zł za pokój za cały pobyt ale jest sala TV na 3 piętrze więc też można korzystać,nie ma wi-fi ani mozliwości podłączenia internetu no chyba że prywatny ruter tak jak ja miałam,czajniki,szklanki,talerzyki w pokoju.Obiekt na uboczu co ma swoje plusy i minusy.Termin nie był zbyt ciekawy,pogoda smetna no i świeta ale fajnie było.Pielegniarki bardzo sympatyczne,kelnerki także ale wyjątkiem jest Bogusława-niemiła i podaje zimne posiłki.Stołówka jest na miejscu lecz posiłki dowożone z Polonii.Na moim turnusie byli sami mężczyzni a tylko 6 kobiet heh.Max ilość kuracjuszy i łózek to 60.
Jeśli jest jeszcze coś co chciałbyś wiedzieć pytaj smiało.Odpowiem.Pozdrawiam Beata z Katowic.
Betina71
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 55 razy

Post autor: Suzen »

Betina71 pisze:Na moim turnusie byli sami mężczyźni,a tylko 6 kobiet.
Betina ,to byłyście jak Księżniczki.Pewnie pełna adoracja ze strony panów. ;) :lol:
A jakie wrażenia wywarła na Tobie Kudowa jako uzdrowisko,miejsce wypoczynku?
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Byłam w Zameczku w Kudowie . Warunki super, Kudowa piękna, zabiegi dobre tylko jedzenie okropne z Polonii catering, najgorsze jakie miałam do tej pory .Koga skromniejsza trochę na górce ale kameralna i wszyscy się tam znali nie to co w Polonii i luksusowym Zameczku(SPA).Był to w upalnym czerwcu/lipcu.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Suzen pisze:
Betina71 pisze:Na moim turnusie byli sami mężczyźni,a tylko 6 kobiet.
Betina ,to byłyście jak Księżniczki.Pewnie pełna adoracja ze strony panów. ;) :lol:
A jakie wrażenia wywarła na Tobie Kudowa jako uzdrowisko,miejsce wypoczynku?
Nie bardzo byłyśmy jak księżniczki ha ha bo Panowie byli zajęci sobą i swoimi sprawami hi hi i nawet nie mieli ochoty z nami chodzić na parkietoterapię do Raju,Piekiełka czy Kosmicznej.
Kudowę już znałam wcześniej z lepszej strony bo w tej chwili nie była to dobra pora...dopiero wiosna zaczęła się budzić w Parku,kwiaty sadzili itp.Wypoczęłam jednak sobie z dala od miejskiego zgiełku i problemów.Uważam,że Polanica Zdrój jest ładniejsza. :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bietka pisze:Byłam w Zameczku w Kudowie . Warunki super, Kudowa piękna, zabiegi dobre tylko jedzenie okropne z Polonii catering, najgorsze jakie miałam do tej pory .Koga skromniejsza trochę na górce ale kameralna i wszyscy się tam znali nie to co w Polonii i luksusowym Zameczku(SPA).Był to w upalnym czerwcu/lipcu.
Całkowicie zgadzam się z Tobą w temacie wyżywienia...powiem więcej...racje żywnościowe nie odpowiadały normom obowiązującym np.6 dkg mięsa dla dorosłego heh...dla przedszkolaka jest 10 więc masakra....plasterek szynki czy sera przez który widać było Kudowe ha ha.Lepsze jedzenie serwują w szpitalu ;) a o więzieniu nie wspomnę. :D
KOGA sympatyczna,kameralna i wszyscy się tam znaliśmy. Zawsze są jakieś plusy i minusy ale ogólnie to jestem zadowolona.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 55 razy

Post autor: Suzen »

Betina71 pisze: Nie bardzo byłyśmy jak księżniczki ha ha bo Panowie byli zajęci sobą i swoimi sprawami hi hi i nawet nie mieli ochoty z nami chodzić na parkietoterapię do Raju,Piekiełka czy Kosmicznej.
Jestem w szoku :shock: .Nie znalazła się żadna osoba płci męskiej chętna na tańce.A to łobuzy... ;) Pewnie z innych sanatoriów było dancingowe męskie towarzystwo. 8-) :lol:
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: maria123 »

A to miałyście przechlapane :serce:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Suzen pisze:
Betina71 pisze: Nie bardzo byłyśmy jak księżniczki ha ha bo Panowie byli zajęci sobą i swoimi sprawami hi hi i nawet nie mieli ochoty z nami chodzić na parkietoterapię do Raju,Piekiełka czy Kosmicznej.
Jestem w szoku :shock: .Nie znalazła się żadna osoba płci męskiej chętna na tańce.A to łobuzy... ;) Pewnie z innych sanatoriów było dancingowe męskie towarzystwo. 8-) :lol:
Nie zawiedli Panowie z innych sanatoriów. a nasi głównie zajęci byli " podnoszeniem ciężarów" ;)
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

maria123 pisze:A to miałyście przechlapane :serce:
Nie było zle bo i same potrafiłyśmy się bawić a i z innych sanatoriów Panowie potrafili całkiem dobrze się bawić i tańczyć ;)
ODPOWIEDZ