Ustroń"Orlik" 5.03.2016-26.03.2016
-
Uska7
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 06 wrz 2013 17:37
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Ustroń"Orlik" 5.03.2016-26.03.2016
Innym skrótem jest dojście do centrum.Trzeba kierować się na sanatorium Daniel -bocznymi ścieżkami i wychodzisz na osiedle domków jednorodzinnych .Stamtąd kawałeczek w kierunku Wisły -przez most i już park ,a za parkiem na prawo i ? centrum.
Główną drogą jest co najmnie 2 razy dalej.
Byłam w Ustroniu ho,ho więc znam tam i to i owo
W pokoju miałam szafę , stolik ,dwa krzesła ,tapczanik, TV na stoliczkua także umywalkę z szafką pod umywalką oraz duże lustro nad umywalką.Taka jedynka jest liczona jak jedynka ,ale jakaś tam zniżka jest w cenie była bo wspólna jest łazienka-natrysk i wc.Uska7 pisze:Witaj Stokrotkocieszę się, że się odezwałaś.Mam kilka pytań odnośnie Kosa, chodzi mi o wyposażenie pokoju, już wiem,że za TV mam płacić. Jaki opłaca się brać pokój, czy jedynka w studio liczona jest jako pokój wieloosobowy? nie jestem zbyt wymagająca , liczę na odpoczynek i dobre zabiegi.Jak personel medyczny? Skory do rozmów? daleko chodzi się na zabiegi? i jak sa rozplanowane -chodzi mi czy obiedzie też są? Pozdrawiam
Gosia
Na życie towarzyskie nie narzeka się ,bo obok mnie mieszkały 3 babki podobnie jak ja miały w pokojach.Zawsze można wspólnie we dwie czy więcej posiedzieć -wszystko zależy od chęci.
Na zabiegi dochodzi się w dół schodkami przez park -ok. 10-15 minut.Powrót trochę dłużej bo pod górkę.
Personel medyczny w budynku różny ,zależy na jakiego lekarza się trafi.Ale to było wtedy-teraz może lekarze są już inni.Lekarz przepisał mi zabiegi wg. siebie .Próbowałam sugerować ,ale na wiele się to nie zdało.Zabiegi są 6 dni w tygodniu -godziny różne od 8:20 - 17 -lecisz przed obiadem ...czasem przerwa godzinna pomiędzy zabiegami ,że nie opłaca się wracać.Dlatego to co przed obiadem to ubiór brałam ze sobą .Zalezy od dnia --po obiedzie tez są zabiegi i to bez wyjątku -ma je każdy.To centrum przyjmuje kuracjuszy z kilku santoriów dlatego godziny zabiegów są tak rozbieżne.Trzeba się logować za pomocą "zegarka" ,ale jak jest wolne msc. to 45 minut wcześniej można się załapać na zabieg .Oni są przychylnie nastawieni o kuracjuszy więc z tym nie było problemu.Wszystko na miejscu Ci powiedzą.
-
Uska7
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 06 wrz 2013 17:37
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
Był jakiś plan wycieczek? Pozdrawiam
Wycieczek jest sporo -biuro turystyczne Watra organizuje je.Tutaj jest wszystko i oferty -kalendarz wycieczek.Uska7 pisze:Dziękuję Stokrotko za wyczerpującą odpowiedź![]()
![]()
W taki razie biorę dwójeczkę , dobry humor i optymistycznie myślę ,że troszkę schudnę
![]()
Był jakiś plan wycieczek? PozdrawiamGosia
[link]
Powód: usunięto link
-
mirabelka72
- Kuracjusz

- Na forum od: 26 sty 2016 10:38
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 1
DZIĘKI.stokrotka pisze:Mirabelko 72 -oj "polatasz" sobiei to zdrowo.Orlik wysoko położony -najwyżej z "piramidek".W dół spoko -pofruniesz jak na skrzydłach-gorzej z powrotem
-ale jest łagodniejsze podejście -ciut dłuższa droga ,ale mniej forsowna.To przez centrum kardio...-obczaisz ten skrót już na miejscu -pomiędzy budynkami ,za zakrętem i Orlika widać
![]()
Innym skrótem jest dojście do centrum.Trzeba kierować się na sanatorium Daniel -bocznymi ścieżkami i wychodzisz na osiedle domków jednorodzinnych .Stamtąd kawałeczek w kierunku Wisły -przez most i już park ,a za parkiem na prawo i ? centrum.
Główną drogą jest co najmnie 2 razy dalej.
Byłam w Ustroniu ho,ho więc znam tam i to i owo
Ogólnie to lubię"łazić" i "latać"więc spoko.
A Ty wybierasz sie gdzieś w najbliższym czasie??
Pozdrawiam
-
mirabelka72
- Kuracjusz

- Na forum od: 26 sty 2016 10:38
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 1
A jak pojade na wycieczkę to co z zabiegami?? Można przełożyć albo pominąć??stokrotka pisze:Wycieczek jest sporo -biuro turystyczne Watra organizuje je.Tutaj jest wszystko i oferty -kalendarz wycieczek.Uska7 pisze:Dziękuję Stokrotko za wyczerpującą odpowiedź![]()
![]()
W taki razie biorę dwójeczkę , dobry humor i optymistycznie myślę ,że troszkę schudnę
![]()
Był jakiś plan wycieczek? PozdrawiamGosia
http://www.watra.com.pl/pl/wycieczki.html
Moja kolejka do sanatorium wypada na ten rok.Nic więcej nie wiem.Czasem u nas dostaje się skierowanie przy nr z dwoma zerami a czasem z trzema zerami.