Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Nic takiego wokół Solinki nie widziałam, ale było to 8 lat temu, może się coś zmieniło. Warto jednak przejść się do pobliskich kawiarni bo jest to blisko a i wspinaczka żadna, trochę z górki do Zakapiora. Cóż tam jest do roboty tylko chodzenie po tej jednej ulicy (acha to jest lato to można się opalać na cyplu) chyba, że ktoś wypuści się dalej w góry ale na to trzeba trochę więcej czasu (weekend)i dobrej kondycji.
Spędzałam w sanatorium Plon wrzesień /październik bardzo piękny i słoneczny.
Dużo chodzę z kijami, jak pogoda dopisze to ścieżki spacerowe są ok. Po forsownym spacerze fajnie jest usiąść pod parasolem z zimnym piwkiem w towarzystwie miłych ludzi. Och, rozmarzyłam się. Pozdrawiam
Powiem ci, że jest miejsce do opalania, trawa i ławki ale bez parasola. Solinka jest zlokalizowana przy samym brzegu Soliny ok. 30 metrów od brzegu, który jest zarośnięty drzewami i zaroślami nie do przejścia. Ale miejsce o którym ci piszę jest tuż za naszą stłlówką. Przy samym budynku stołówki są ławki, które so okupowane przez panie palące papierosy z kubkiem kawy w ręku. Dalej masz trawę koszoną, ławki i oczywiście dużo miejsca do opalania. Jest to teren Solinki i nikt poza nami tam nie przebywał. W przerwach między zabiegami lub po ich skończeniu przed obiadem lub po można się tam spokojnie opalać. My tak robiliśmy, ale powiem ci, że nie było tłoku pomimo tego, że była temperatura ok. 30 stopni. Z tego miejsca widać Solinę i pływające po niej jachty żaglowe. Polecam ci także pływanie rowerem wodnym po Solinie z przystani statku wycieczkowego TRAMP. Zapomniałem ci wczoraj napisać, że w Solince jest biuro turystyczne prowadzone przez panią Marię, która posiada ogromną wiedzę o Bieszczadach i wspaniale umie ją przekazać na wycieczkach, które organizuje dla całego turnusu. A jest jeszcze kawiarnia na dole w budynku i potańcówki ale przyznam się, że w niej nie byłem ale koleżanki chodziły. Ja z kolegą Andrzejem chodziłem na " miasto " do Letniej sceny karczmy Zakapior. Jak będziesz miała jeszcze pytania to pisz. Co wiem to ci powiem. Pozdrawiam!
Zbyszek zabierać grzałkę czy jest czajnik w pokoju, jak z zasięgiem wifi, jest dobry sygnał cz zabierać swój ruter, a TV ile płatne, jak zły odbiór i 3 programy to szkoda forsy, lepiej wydać na wycieczkę. Napisz o jakości zabiegów, czy kadra jest profesjonalna i sumienna. Chciałabym na maxa wykorzystać pobyt do podreperowania zdrowia. Pozdrawiam
Bietka masz nieaktualne informacje o Polańczyku i Solince. Akurat z Solinki do Karczmy Zakapior jest pod górkę, a co do zimnego piwa i parasoli to masz naprzeciwko Solinki po drugiej stronie ulicy ok. 100 metrów od sanatorium cukiernię, sklepy mi karczmę. Tak, że siedząc i pijąc piwo widzisz swoje sanatorium na wyciągnięcie ręki. Co do zabiegów to moim zdaniem personel przykłada się do pracy, ponieważ jest duża konkurencja. Solinka posiada tylko kuracjuszy z NFZ, Inne sanatoria w tym Plon i Dedal posiadają jeszcze ZUS i tam są zabiegi rozłożone na cały dzień. Wiem to od kuracjuszy z tych sanatoriów, którzy skarżyli się, że dopiero wieczorem mogli wyjśc na spacer po Polańczyku.ZUS często zrywa kontrakty z tymi sanatoriami i wtedy są zwalniani pracownicy. W Solince jest większa integracja na turnusie, ponieważ wszyscy zaczynają go w jednym dniu i po tygodniu wszyscy się praktycznie znają.
Zapomniałem ci dopisać, że musisz zabrać router bo w sanatorium nie było Wi-Fi. Ja miałem z t-mobile i nie było problemu. W sanatorium jest w holu pomieszczenie z komputerem i internetem ale płatne,Nie wiem ile się płaciło. Telewizor jest płatna 60 zł. na turnus jeżeli byś miała jedynkę. Wpokoju dwójce lub trójce ta kwota jest rozkładana na wszystkie osoby. Programów jest więcej ale nie wiem dokładnie ile bo nie było czasu oglądać telewizji.Jeszcze co do zabiegów są dobrze wykonywane napewno nie na odczepnego. Bardzo dobrzy są masażyści masażu klasycznego i dwie panie prowadzące gimnastykę na basenie. Poporoś lekarza na pierwszej wizycie o gimnastykę na basenie. Może trafisz na ordynatora to na pewno ci basen zapisze jak poprosisz, tak samo z masażem klasycznym.Czekam na dalsze pytania i nie słuchaj żadnych opowieści o Polańczyku i Solince sprzed kilku lat, poneważ wtedy Polańczyk nie był siedzibą Gminy Solina. Tera jest iu nawet w pobliżu Solinki wybudowano amfiteatr ze środków Uni Europejskiej w którym odbywają się rónież różne imprezy artystyczne.
Witam, odświeżam temat. Aktualne opinie i wrażenia po kuracji w Solince w Polańczyku mile widziane. Zachęcam forumowiczów do wyrażania swoich opinii. Pozdrawiam i dobrego dnia życzę.
Mam skierowanie z lódzkiego w terminie od 11 maja do 1 czerwca 2017, czy ktoś tam się wybiera w tym terminie?, a może ktoś z łódzkiego lub wielkopolskiego lub kujawsko pomorskiego, zabiorę autem lub dorzucę się do paliwa. nie wiem, czy nie zrezygnować.. Pozdrawiam czytających.
Jeny , ja na twoim miejscu bym nie rezygnował. Na forum na pewno nie znajdziesz przyszłych kuracjuszy Solinki i Polańczyka. A jeżeli już znajdziesz to zagraj w lotto. Kuracjuszy Solinki spotkasz na miejscu w dniu rozpoczęcia turnusu i będzie was ok. 160 osób. Tak, że z pewnością znajdziesz miłe towarzystwo. O tej porze roku w Polańczyku będziesz miał dobrą pogodę i będziesz zadowolony z pobytu i kuracji. Pozdrawiam.