Szczawnica-Zdrój od 17 lipca

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
krysia1932
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 kwie 2017 16:26

Re: Szczawnica-Zdrój od 17 lipca

Post autor: krysia1932 »

Ale masz super. Lipiec w Szczawnicy. Marzenie. Byłam w tamtym roku w Papierniku. Dzwonkówka jest trochę wyżej , ale dasz radę. Po drodze na szlak przepiękne widoki. Zaliczyłam szlak nad Dunajcem do Czerwonego zamku. 12 km. ale super trasa. Zalew w Czorsztynie. Koci zamek z pysznymi ciachami. :serce: Wycieczka do Słowacji na baseny siarkowe. Jest gdzie chodzi i oglądać. Mi na wszystko zabrakło czasu. Ale mam nadzieję, że jeszcze Szczawnica na mnie czeka. :serce:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Wiem, że i termin i miejsce jest "super". Szczawnica w środku lata jest zupełnie inna niż zimą. Będzie okazja to sprawdzić i wreszcie zdobyć te wszystkie okoliczne górki. Pieniny są piękne i nasze, więc Słowacja mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

DSCF7107.JPG
DSCF7107.JPG (42.84 KiB) Przejrzano 543 razy
Będąc w lipcu w Szczawnicy zamierzam pochodzić po szlakach i koniecznie wejść na Trzy Korony widoczne na zdjęciu.
Czy znajdą się inni chętni Forumowicze aby dołączyć?
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W dalszym ciągu czekam na aktualne informacje o sanatorium Dzwonkówka w Szczawnicy. Jak wygląda baza zabiegowa i lokalowa? Jakie są tam organizowane atrakcje w czasie wolnym zwłaszcza w samym ośrodku? Czy ktoś tam teraz jest?
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Baza zabiegowa na średnim poziomie , zależy czego kto oczekuje .
Pokoje , to większość dwójki .... dosyć małe , ale przyjemne pokoiki , większość z balkonami .. możliwość rezerwacji .. ( piszę tutaj o NFZ ).... Ty jedziesz prywatnie więc rezerwacja raczej oczywista :)
Atrakcje w samym ośrodku :?: nie ma takowych :(
Dwa wyjazdy organizowane do karczmy Czarda .... wieczorku góralskiego nie polecam ...
Rolę KO pełni tam przemiła Pani Wiesia , zwana ... Wiesią od borowinek .... i poleca wycieczki organizowane przez biura podróży .. są wyjścia na szlaki , wyjazdy na Słowację na termy , wycieczka do Zakopanego , Ludźmierza , Nowego Targu , ...
Pan Jędrzej drugiego dnia pobytu oprowadzał i fajnie opowiadał o miasteczku ...

Są to dane z 2015 roku :)
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

GIENIA pisze:Dwa wyjazdy organizowane do karczmy Czarda .... wieczorku góralskiego nie polecam ...
Gieniu - dziękuję za informacje. Dlaczego nie polecasz Czardy i tam wieczorku góralskiego? Czyżby brakuje tam dobrego jadła i herbaty góralskiej? Nie martwię się tym, bo zawsze w góry zabieram winko własnej roboty :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Herbaty jest ile dusza zapragnie :lol: :lol:
Było zwyczajnie nudno ... byliśmy autokarem , część osób zadzwoniło po taksówki i wrócili wcześniej ...
Organizowany jest tez wieczorek w stylu PRL ... jest weselej , muzyczka nadająca się do jakiegoś tańca itp. :)
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

GIENIA pisze:Herbaty jest ile dusza zapragnie :lol: :lol: )
Zapewne nie była to prawdziwa herbata góralska, tylko wersja dla kuracjuszy, więc impreza się nie udała? Dobre zaopatrzenie lokalu nie jest gwarancją super imprezy. Myślę, że na moim turnusie w Dzwonkówce będzie o wiele ciekawiej dzięki pomocy słynnej Pani Wiesi ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Marku ..... herbatkę mozna wypić wszędzie ;) chodziło mi o ogólny odbiór imprezki ;)
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gieniu - poznałem troszeczkę Szczawnicę i okolice, wiem gdzie jest Czarda a nawet byłem pod drzwiami Dzwonkówki.
Niestety, nie poznałem biesiady góralskiej ani dansingu w stylu PRL. Może będzie okazja aby to nadrobić?
ODPOWIEDZ