Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
. Ludzie mylą turnusy Zusowskie z wyjazdem sanatoryjnym . Wyjazd ZUSowski to turnus prewencyjny (Tam choć nie zawsze i nie wszędzie najważniejsza jest rehabilitacja) . Obiekty ZUS nie muszą ( nie ma obowiązku) znajdować się w miejscowościach uzdrowiskowych . Najważniejsza jest baza zabiegowa człowiek ma powrócić do zdrowia i pracować dalej . Osieczek ,Stróże , Koleczkowo ,Gd. Sobieszewo itd...to ośrodki prewencji rentowej ,miejsca gdzie podpisano z ZUS umowy na rehabilitację . Również tytuł ""Sanatorium z ZUS "" jest moim zdaniem nadużyciem . Wprowadza w błąd . Często ośrodki prewencji mieszczą się w znanych uzdrowiskach i w znanych obiektach sanatoryjnych . które podpisując umowę z ZUS zasilają swój budżet (mają obłożenie przez cały rok . Obiekt ZUSowski ( w którym odbywają się turnusy) nie musi spełniać roli ośrodka który zapewnia także rozrywki .( ludkom którzy tam przyjadą ) Nie taka jest rola prewencji rentowej .
Obiekty zusowskie nie mają statusu sanatorium
Sztani tu trafiłeś w sedno sprawy. To tak samo jak niektórzy jadąc na leczenie w oddziale rehabilitacyjnym szpitala powiatowego piszą w temacie "jadę do sanatorium", iż udają się na leczenie sanatoryjne. Jest to oczywiście pomylenie leczenia sanatoryjnego z leczeniem szpitalnym w obiekcie, które nigdy nie było i nie będzie sanatorium. Czyli podobny temat jak prewencja rentowa ZUS. Dobrze, że ZUS wysyła nas również do uzdrowisk, a nie tylko do tych obiektów, które wymieniłeś, które nie mają statusu sanatorium.
Sztani,Zbigniew itd.Nie jesteśmy ludkami lecz jadąc chcemy wypocząć fizycznie i psychicznie,zrelaksować siè,zabawić.Prewencja z ZUS to parodia,ale dla mnie ok.mogę dzięki temu być 2 razy do roku.Jak sanatorium może naprawić mi kręgosłup itd.płacimy podatki to korzystajmy a przede wszystkim szanujmy siė.Pozdrawiam wyjazd niedługo.
efe nie obrażaj się tak szybko. Sztani napisał słowo "ludkowie" w nawiasie i jest to przenośnia. Oczywiście my obaj też jedziemy z ZUS w ramach prewencji rentowej do Ustronia. Muszę jednak dodać, że nie wiem co ma oznaczać w twoim poście słowo "parodia" wyjazdu z prewencji rentowej. Sztani już pisał, że ten wyjazd ma na celu poprawę stanu zdrowia w schorzeniu, które posiadamy i mam nadzieje, że tak będzie w przypadku naszego schorzenia. Jest to też po to, żeby można pracować nie biorąc zwolnień L-4. Fakt, że niektórzy jadą na prewencję rentową czy do sanatorium w celach wypoczynkowych, rozrywkowych i.t.p.
Przepraszam Zbigniew jeżeli kogoś uraziłem.Jadąc do San.przez zus.muszę udawać w miarę zdrowego aby nie zjechać przed czasem(co już mi się zdarzyło) czyż to nie jest parodia.Mam sobię znaleźć pracę bo się nie nadaje do pracy w swoim zawodzie.Stròza, trzeba mieć dobre znajomości aby otworzyć ośrodek przy drodze,jestem z Małopolski ośrodek znam i znajomych tam pracujących mam.Lecz kto lubi samotność i ciszę to polecam lecz ogòlnie mam szczèście do ośrodków co każdemu życzę.Szczęśliwego Nowego roku dla forumowiczów
Co do Stróży to masz rację, ale te znajomości być może wkrótce się skończą. Nie musiałeś przepraszać, bo nie czułem się obrażony,a pisałem w imieniu Sztaniego, który dzisiaj nie mógł ci odpowiedzieć, ale dziękuje za przeprosiny również życzę Szczęśliwego Nowego Roku i byśmy się kiedyś spotkali w sanatorium. Ja wyjeżdżam już 2 stycznia do Równicy z ZUS.
Witam, wczoraj zostałem skierowanie do stróż z zusu, czy jest mozliwosc na fajny pokoj gdybym przyjechal dzien wczesniej? (jedynka lub ladna dwójka). Jak oceniacie zabiegi, jedzenie? Czy są wieczorne kontrole i przepustki? Prosze o dokładny opis, z góry dziękuje
efe pisze: 26 gru 2017 17:20
Przepraszam Zbigniew jeżeli kogoś uraziłem.Jadąc do San.przez zus.muszę udawać w miarę zdrowego aby nie zjechać przed czasem(co już mi się zdarzyło) czyż to nie jest parodia.Mam sobię znaleźć pracę bo się nie nadaje do pracy w swoim zawodzie.Stròza, trzeba mieć dobre znajomości aby otworzyć ośrodek przy drodze,jestem z Małopolski ośrodek znam i znajomych tam pracujących mam.Lecz kto lubi samotność i ciszę to polecam lecz ogòlnie mam szczèście do ośrodków co każdemu życzę.Szczęśliwego Nowego roku dla forumowiczów
WITAJ EFE!!!
Jak sie masz po roku czasu namierzyłam cię Jak tam pobyt w Szczawnicy w Budowlanych był tak ucichłeś i nawet nie pisałeś jak tam było no i sie nie spotkaliśmy co tam słychać teraz też sie gdzies wybierasz?Może sie spotkamy
Pozdrawiam Beatrix