Połczyn Zdrój , Sanatorium Irena

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Kwiat Jesieni
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 lis 2022 18:02
Oddział NFZ: Podlaski

Re: Połczyn Zdrój , Sanatorium Irena

Post autor: Kwiat Jesieni »

Wielka szkoda, szczerze ubolewam. Ewiko, dziękuję za informację.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Kwiat Jesieni ... niestety , a to niby sprawy odszkodowania , a to niby kamienica zabytkowa , albo inne info niepotwierdzone ... a zgliszcza stoją , tylko jak długo ?? Teren wokół zagrożony .
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dojechałam i ja .... Dotarłam wcześnie , meldunek , wstępna wizyta u Pielęgniarki, wizyta u Lekarza ... wszystko załatwione bardzo sprawnie. Zero czekania. Wszyscy bardzo mili , Pani Doktor wręcz pytała jakie dać zabiegi . Pokój ładny , z balkonem , z widokiem na park. W pokoju lodówka , czajnik , suszarka do włosów , radio , telewizor płatny 105 zł. W pokoju dwa ręczniki i prześcieradło zabiegowe. Wypożyczenie szlafroka na zabiegi 40 zł. Parking 100 zł . Dostępny również niestrzeżony bezpłatny . Baza zabiegowa ok , rehabilitanci bardzo pomocni. Wyżywienie dla mnie wystarczające , ale to już indywidualna kwestia. Sanatorium bardzo kameralne , więc cisza i spokój.Trzy baseny dostępne w sanatorium GRYF . W GRYFIE , MARCIE , POD KASZTANAMI , HOPFERÓWCE wieczorne dansingi .Są wycieczki do Kołobrzegu , Berlina , Bornego Sulinowa i jesli pamięć mnie nie zawodzi , do Czaplinka. Dziś zwiedzanie Uzdrowiska z przewodnikiem. W parku , za kilka dni będą kwitnąć tulipanowce ... nie mogę się doczekać.... narazie to tyle .... pozdrawiam.

Pierwotnie posta umieściłam w innym dziale , ale stwierdziłam że dla szukających informacji , może być tam niezauważony. Po zakończeniu kuracji , napiszę całościową opinie .
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: Bibi2 »

Ewiko, początek super czekam na więcej :)
dobrej kuracji
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Mój pobyt w IRENIE , dobiega końca. Zabiegi nieco różnią się od tych w GRYFIE. Tu np nie ma zawijań borowinowych całkowitych ,są jedynie miejscowe i okłady borowinowe. Jak dla mnie , ogromny minus. Zdarzały się kąpiele kwasowęglowe , w których brakowało bąbelków CO2 .... zgłaszane do kierownika rehabilitacji . Obiecano zwrócić uwagę na ten problem . Pozostałe zabiegi OK. Kadra rehabilitantów , w większości profesjonalna. Tak jak już pisałam , nie ma problemu z wyborem pokoju ... chcesz z balkonem ... masz z balkonem , a jako bonus , widok na park zdrojowy. Jednak muszę zaznaczyć , że przyjechałam na miejsce dość wcześnie , ok 9. Pokoje mają bardzo podobny standard , więc nie ma do czego się przyczepić .W Muszli Koncertowej , liczne występy ... w przyszły weekend Biesiada Cygańska. Jak są koncerty , zarząd zwykle daje dyspensę , i do sanatorium można wrócić później. W zwykły dzień , o 22 drzwi sanatorium są zamknięte. Kwestia posiłków , to temat dla niektórych drażliwy .... ilu kuracjuszy ...tyle opinii. Dla mnie porcje wystarczające i nie miałam na co narzekać . Jeśli będą jakieś pytania , piszcie .... pozdrawiam.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: berbla65 »

Ewiko- dziękuję za podzielenie się opinią :P już ,, za parę dni, za dni parę" też będę w Połczynie :D pozdrawiam :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

berbla65 , życzę pięknej pogody , o resztę nie masz co się martwić .... będzie SUPER.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: Bibi2 »

Ewiko , dzięki za opis :kwiat: ,
czyli Irena nie jest zła :)
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj z całą pewnością nie jest zła. Mozna byłoby przyczepić się jakieś pie.....oły , ale to w każdym obiekcie zdarzają się jakieś niedociągnięcia. Zresztą na koniec turnusu , można wypełnić ankietę , z oceną i uwagami na temat pobytu , co oczywiście zrobiłam. Mam nadzieję , że popracują nad niedociągnięciami. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ