Sanatorium WILLA FORTUNA KOŁOBRZEG

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
J0lik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 08:52

Re: Sanatorium WILLA FORTUNA KOŁOBRZEG

Post autor: J0lik »

Witam
Co do pokoi to sa zdięcia z pojedynczymi łózkami
ale 3 osobowe. Dzwoniłam do sanatorium ale nie
ma mozliwości zarezerwować 1 lub 2 .
Interesuje mnie dlaczego duzo ogłoszeń
pisze ze jest to szpital uzdrowiskowy ?
Na skierowaniu mam napisane sanatorium.
halkow
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 sty 2012 16:56

Post autor: halkow »

Witam z Willy Weneda. Jestem obecnie na turnusie jest fajnie. Możesz dzień wcześniej przyjechać to dostaniesz lepszy pokój. Zabiegi są fajne, jedzenie też . Mały ośrodek 100 osób. Jak chcesz coś wiedzieć to pytaj w miarę możliwości dostępu do internetu odpowiem ci. Pozdrawiam. Ja jestem zadowolona.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Witam

..Dziękuje za czastowa ocene Willi tylko zastanawiam sie Czy przebywasz -mieszkasz w Willi Fortuna czy w innym obiekcie
Kolejne pytanie jakie sa pokoje .chodzi tutaj o standard i czy pokoje sa 2 czy 3 osobowe w jakiej proporcji
-dziekuje
halkow
Kuracjusz
Kuracjusz

Mieszkam w Willi Fortuna. Pokoje są 2 osobowe i 3 osobowe. Wyposażeni dobre, łazienki są w każdym pokoju. Wiekszość 3 są b budynku A, w B są przeważnie 2. Jadalnia zabiegi poza basenem są na miejscu. Na basen chodzą do Muszelki lub do Zakładu Przyrodoleczniczego. Do morz bardzo blisko. Pozdrawiam pędze na zabiegi.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam

Serdecznie -Dziekuję Ci "halkow " za profesjonalny opis
Pozwole Sobie jeszcze zadac kilka Pytań?

Charakter tego sanatorium to : Cukrzycowy ? czyli mniemam ,że baza tak medyczna jak zabiegowa jest pod to schorzenie
i kolejne ostatnie Pytanie czy przy wypisywaniu zabiegow .Wielki problem jest z basenem ??
dziekuje

-Do osoby ,ktora przesłała Mi na priv e-maila -
Sanatorium Willa jest odnowiona prawdopodobnie zmiana wlasciela ?-pamiętam w/w sanatorium gdy było jeszcze pod nazwa Kolejarz stad zapytania dot wyposażenia i bazy zabiegowej co do Wymagan -czytając wiele Forow dot Sanatoriow w Polsce mozna się czegoś dowiedziec tak pozytywnego jak i...a na urlopy z partnerka bywam w ..Gołębiewskim a Warunki sanatoryjne znam od podszewki i nigdy nie byłem ..pieniaczem co zostalo zasugerowane -pozdrawiam
halkow
Kuracjusz
Kuracjusz

Z basenem nie ma problemu. Wiem że jest dużo chętnych. Chodzą w kilka miejsc do Muszelki Niwy i Zakładu Przyrodoleczniczego. Prywatnie wykupują w Lechu. Wszędzie bardzo blisko. Zabiegi są dobre, dieta cukrzycowa- ale da się wyżyć. Na tym turnusie jest dużo starszych osób 70+ i więcej więc jest nudno. Ale są wycieczki . W innych ośrodkach organizują występy zespołów no i spacery nad morzem. Atmosfera typowo szpitalna.
halkow
Kuracjusz
Kuracjusz

Do Jolik. Tak to jest szpital sanatorium. Czy jestem zadowolona. Z zabiegów tak. Jest troszkę nudno. Wycieczki są do Berlina, Świnoujścia i jego okolice oraz wokół Kołobrzegu.Kuracjusze wiekowo są można powiedzieć, że jak się jest na stołówce to wygląda jak śniadanie w Caritasie. Ale to taki okres więc turnus wypełnili osobami starszymi. Myślę , że później będą i młodsi. Młodsi też są ale to może 30% kuracjuszy.Nie obawiaj się jest gdzie chodzić jak bedziesz miała dobrze ustawione zabiegi to popołudnia sobie zagospodarujesz, abyś tylko trafiła na fajną wsółlokatorkę tak jak ja. Wszystkie pokoje są fajne z łazienkami . Ja przyjechałam dzień wcześniej więc nie jest źle. Patrz na to wszystko z optymizmem.
J0lik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 08:52

Post autor: J0lik »

do halkow
Bardzo dziekuję za info , może w kwietniu będzie
trochę młodszych osób . Mnie pasuje jechać
w nocy pociągiem z Krakowa tak że koło 10 rano
bede na miejscu . czy nie bedzie za pózno
na pokój 2 osobowy . Czy musze jechac dzień wcześniej.
pozdrawiam i życze słoneczka
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Halkow !!!!!

Super mieć "swego człowieka ",który pomoże przed rozpoczęciem Turnusu
Dzieki Wielkie
Natomiast zadam Pytanie na które odpowiedź brzmi ..22,00
czyli czy Personel jest Bardzo Zdyscyplinowany i Wymaga bezwglednie godz...22,00 czy toleruje malutkie kilku minutowe ..Kwadransowe spóźnienia
halkow
Kuracjusz
Kuracjusz

Personel jest tolerancyjny nie ma chodzenia po 22 i sprawdzania czy wszyscy są. Jak uzgodnisz zpanią w recepcji to te 15 minut nie stanowi problemu.
Do Jolik. Pokoje już wczesniej są przydzielone kuracjuszom. Dobierane są osoby w tym samym wieku, sadzę że nie będzie problemu z 2. Jest bardzo fajnie jak dobierze się współlokatota. Pozdrawiam i życzę miłego pobytu. Wieczorem też jest gdzie wyjść. W pobliżu jest sanatorium Lech, Ikar, Kombatant i wielwe innych. Wszystkie przy głównej promenadzie.
ODPOWIEDZ