SKANDALICZNE WARUNKI W DEDALU POLANCZYK

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2010 13:46

Re: SKANDALICZNE WARUNKI W DEDALU POLANCZYK

Post autor: Gaba »

....większość wiktor64...większość :) :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

wiktor64 pisze: 05 paź 2019 19:39 i kto tu pisze prawde?
Wielokrotnie zastanawiam się co Autor ma /miał na myśli.
Jedenen wpisy
zakłada temat i negatywny opis obiektu nie poparty dowodami !

Pozwolę sobie skopiować /zacytowć cały Wpis -JEDYNY wpis Portalowowiczki :

W zadnym wypadku nie polecam. Osrodek prywatny nastawiony tylko i wylacznie na zysk. Lekarz [nazwisko] wyjatkowy cham. Jego postepowanie jest zgodne z zalecenjami Zarzadu. Byle jakie zabiegi, byle najtansze. Wyjatkowe ignorowanie kuracjuszy przez lekarza i Dyrektora. Wyzywienie po nizej wszelkie normy. Bylo nie dowarzone i naj -nizszej wartosci dietytycznej. Martadela i mielone na okraglo. Hitem byl "szarpany", usmazony z gotowanych skorek kurczaka.
Kuracjusze prywatni nie mieli zadnych praw w porownianiu z innymi. :evil: :evil: :evil:

Może Autorka myslała że jadąc do uzdrowiska Spotka .........

Osobiście gdybym miał brać opinie wziąłbym opinie Osób ,które moga porównać kilka obiektów .
Bo niestety Opinia Pani Elżbiety C nie może być brana jako wiarygodna .
szkoda atramentu na kontynuację tematu
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Post autor: wiktor64 »

Zgodze sie jedni piszą prawde inni piszą opinie złą wiadomo wszystkim nie dogodzi
jadąc z funduszu musimy sie pogodzić z warunlkami jadąc prywatnie to sa fora
i tsza sie zastanowić czy warto nie wiem czu Elzbieta C było prywatnirne czy z funduszu
pierwszy wpis i taki zły oczekuje odpowiedzi o ile jeszcze sie tu pokarze :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Przyzwyczaiłam się do różnych warunków jadąc z Funduszu. Ale wtedy zmieniam swoje oczekiwania znajdując pozytywne strony, a te są zawsze. Ale bardzo przeszkadza mi np. identyczne wyżywienie dla gości niekomercyjnych i tych płacących całą wartość pobytu, zwykle niemałą. Tak trafiłam tylko raz i teraz upewniam się jak to wygląda. Lubię mieć możliwość wyboru . Czytam opinie dzwonię, bo lubię wiedzieć za co płacę. I wracam do ośrodków w których czuję się fantastycznie i spełniają moje oczekiwania. I wiecie co ? To co dla jednego będzie skandalem drugi przyjmie z uśmiechem. Po zatym sam Polańczyk jest tak wyjątkowy, że ten uśmiech to norma.
Nie oceniajmy autorki surowo.
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Samosia »

Witajcie...a ja czytając wpis Elzbiety i brak jej odpowiedzi na Wasze pytania zastanawiam się czy to aby nie był wpis ,, konkurencji"🤔🤔🤔
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

Do czasu do kiedy
KAŻDY obiekt nie będzie posiadał swej tzw kartoteki wtedy będą pojawiać się opisy jak od Pani Elżbiety.

Bo jeżeli zalezy komukolwiek subiektywna opinia wpisuje Dedal-Polańczyk i pojawiają się opinie różne raz lepsze raz gorsze.
Ten wpis podchodzi mi pod przysłowiowy hejt lub faktycznie Pani miała oczekiwania na poziomie 4-5 ***** restauracji Michelina .
Niestety musimy o tym wiedzieć mimo większych wpłat do NFZ bo tak pobory jak i świadczenia są podwyższane STAWKI Żywieniowe dla obiektów są na poziomie roku 2018 i to Stycznia
\Fakt inflacje mamy na " 0 POZIOMIE " ale produkty spożywcze poszły delikatnie w górę .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Dorzucę i ja 5 groszy- myślę , że pani Elżbieta to typowy roszczeniowy człowiek , została załatwiona nie tak jak sobie wyobrażała czy życzyła stąd taka , a nie inna ocena .
No i wyszło , że w temacie ocena ośrodka oceniamy człowieka :? :roll:
Awatar użytkownika
ewa060455
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2019 00:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewa060455 »

A ja myślę ,że pani Ela opłaciła prywatny pobyt i oczekiwała lepszego jedzonka ,bardziej wypasionego ,a tu kuchnia dla wszystkich jednakowa ! Czy to z Zusu ,Krusu ,lub NFZ . ;)
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 4 razy

Post autor: lubelanka64 »

byłam w Dedalu jakieś 10 lat temu....po remoncie były wyższe kondygnacja ale mnie przypadł pokój na parterze. Wspomnienia do tej pory są makabryczne, spotęgowane jeszcze przez czas w jakim byłam tj przełom marzec/kwiecień. Cały turnus lało, wiało, dojście do cypla było wyprawą dla wytrwałego piechura ubranego w sztormiak, wyjście na szlaki niemożliwe, błoto po kostki ściągało buty z nóg. Ale na pogodę nie mamy wpływu a na warunki socjalne już tak. Dedal do dzisiaj kojarzy mi się z wszechogarniającym zapachem kociej uryny, wykładzina w pokoju szaro-bura, brudna, dodatkowo przesiąknięta zapachem kotów, pod tapczanem i szafką resztki jedzenia i wylanej kawy co poprzednich turnusach, łazienka zagrzybiona, zapachy z mojej łazienki /wc/ musieli wąchać sympatyczni ludzie z sąsiedniego pokoju. Dodatkowo wilgoć i zimno, w pokojach i w części zabiegowej. Rozdano dodatkowe koce cuchnące stęchlizną. Reasumując kuracjusze ściągnęli kontrolę obiektu przez NFZ, ja skróciłam pobyt o tydzień i wróciłam do domu bardziej chora niż pojechałam.
Dwa lata temu byłam w Solince, było cudnie. Do Dedala nawet na tańce nie chciałam chodzić....na tzw. mieście opinie o obiekcie były pozytywna a o kadrze zarządzającej już nie. Pozdrawiam i życzę dobrych miejscówek
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Post autor: wiktor64 »

Lubinianka 64 piszesz że byłas 10 lat temu to troche czasu jest i od tylu lat