Świeradów Zdrój - Gracja

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
onaona73
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2013 14:37

Re: Świeradów Zdrój - Gracja

Post autor: onaona73 »

Witam
Jadę do Gracji 25 kwietnia z podlaskiego. Może ktos ma taki termin? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Halynko74, właściwie większość informacji już zawarłam w jednym z poprzednich wpisów i Zawiela też dodała swoje w tym temacie :) ....poczytaj sobie i jak będziesz miała pytania to śmiało.....w miarę swojej wiedzy odpowiem :) Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
halynka71
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 maja 2013 21:37
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: halynka71 »

Dziękuję Biedroneczko za naprowadzenie. W zasadzie to już dużo wiem,fotki też mi podesłano :)
W sumie co ma być to będzie,byle bym nie trafiła na pokój z babciami które chodzą spać o 20 tej to będzie oki :lol:
ufff...chyba już jestem gotowa jechać :) Choć w moim przypadku to najgorsza ta podróż(liczę,że jakieś 13 godzin najmniej).
Pozdrawiam i dziękuję :kwiat:
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Halynko, nie martw sie na zapas :) Pielęgniarka Oddziałowa, która zajmuje się przydzielaniem pokoi zawsze dobiera wiekowo.
Zresztą można poprosić o zmianę, gdyby sie okazało, że fatalnie się towarzystwo dobrało ;) Zobaczysz sama, że będzie dobrze....
A tak naprawdę, to czasu będzie Ci ciągle brakowało i przebywać w pokoju będziesz bardzo rzadko.
Pamiętaj o wygodnych butach, bo w Świeradowie jest wszędzie pod górkę albo z górki, więc na początku będą Cię bolały mięśnie nóg,
bo zdaje sie, że jesteś z nizinnych terenów. Długa podróż rzeczywiście jest męcząca. Ja jechałam do Świeradowa raz własnym autem a drugi raz autokarem
i myślę, że ten drugi wariant był znacznie mniej męczący, zwłaszcza, że miałam bezpośrednie połączenie na miejsce :)
Awatar użytkownika
omega333
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 sie 2010 17:23
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: omega333 »

No i wróciłam..czas tak szybko upłynął. Pobyt w Gracji wspaniały. Mały ośrodek, więc prawie wszyscy się znali. Obsługa OK. Na zabiegi wszędzie blisko.
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

a od której godziny kwaterują? rozmawiałem z recepcjonistką w Gracji, zapewniła, że nie mam co się spieszyć, w sumie to cały dzień. Kolega podpowiedział, że on był wcześnie rano (co prawda w innym Sanatorium) i miało to znaczenie w kwestii przydziału pokoju, zabiegów. Jak to jest w "Gracji" ? Dojazd nie każdemu pasuje aby być wcześnie rano. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witaj Leon :kwiat: w Gracji najlepiej stawić się wcześnie rano, otwierają chyba o 8:00. Wtedy jest szansa na lepszy pokój i jest się w pierwszej kolejności u lekarza, który przydziela zabiegi. A wiadomo, że pod koniec nie ma czym dzielić, więc zostają mniej ciekawe. Poza tym pora rozpoczęcia zabiegów też jest wcześniejsza i zostaje więcej czasu wolnego ;) Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję Ci za odpowiedź, czyli kolega miał rację. Nie ma co zawierzać pani z recepcji. Niestety problemem jest dojazd do Świeradowa na 8 rano, liczę, że ktoś będzie jechał z Warszawy albo przejazdem. Poza tym razem i taniej i raźniej..... tak mi się przynajmniej wydaje. 8-)
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

a czy w Gracji są zróznicowane pokoje? które są fajniejsze? w sumie to mają 2 i 3 osobowe, zapewne podobne wielkością. ;)
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Leonie, architektura budynku jest bardzo zróżnicowana i dlatego pokoje różnią się między sobą dość znacznie. Wydaje mi się, że nawet nie ma dwóch jednakowych :roll: Ja miałam pokój 3- osobowy na drugim piętrze nr 205 :D Piękny pokój z wykuszem i oknami na trzy strony świata.

...a to Gracja właśnie :D
IMGP (1018).jpg
ODPOWIEDZ