Sanatorium uzdrowiskowe Modrzew Zakład Przyrodoleczniczy Inowrocław,

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Re: Sanatorium uzdrowiskowe Modrzew Zakład Przyrodoleczniczy Inowrocław,

Post autor: Dagna »

Nie będzie tak źle pora roku super, a tam naprawdę jest gdzie iść, czy na spacer i przysiąść na ławeczce, czy do kawiarni czy do miasta. Wiadomo, że jedzenie i spanie to najlepsze w domu, ale Inowrocław mi się podoba niezależnie od warunków w sanatorium. Każdemu co innego się podoba, albo co innego przeszkadza stąd różne opinie. Jakby mi się Modrzew w czerwcu znowu trafił to nie odmówię ;)
olikkk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2020 12:11

Post autor: olikkk »

O tak, Inowrocław znam, już byliśmy w Kujawiaku i bardzo nam się podobało :)
Dziękuję za info :serce:
olikkk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Udało mi się znaleźć sporo pozytywnych opinii :)
https://meteor-turystyka.pl/modrzew-ino ... oclaw.html

Liczę że dołączymy do listy tych zadowolonych ;)
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja byłam zadowolona ;)
Awatar użytkownika
Maria66
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2014 08:23
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Maria66 »

Witam Wszystkich ja byłam z mężem od 15 września do 6 pażdziernika i było bardzo fajnie .zabiegi pani doktor wszystko ok .Jednego czego troszkę brakowało to pogody ale na to nie mamy wpływu POZDRAWIAM I ŻYCZĘ WSZYSTKIM UDANEGO POBYTU :kwiat: :kwiat: :kwiat:
olikkk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dziękuję Wam bardzo :serce:
Coraz bardziej się cieszę :D
olikkk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dagna pisze: 26 cze 2021 12:21 Budynek na skraju parku – do tężni w zależności od sprawności od 10 do 40 minut spacerkiem. W przeciwną stronę taki sam czas do Galerii Solnej w której jest TESCO. Inny najbliższy sklepik przy sanatorium Energetyk od ul. Solnej. Zakwaterowanie długo trwa, kolejki od 11 do 15 bo można wcześniej przyjechac tylko czasem trzeba czekać na pokój – poprzedni turnus zwalnia je do godz.12 plus sprzątanie.
3 wizyty lekarskie, druga po 2-3 dniach i można zabiegi pozmieniać.Lekarze……a raczej 3 lekarki, 2 mają adhd, na szczęście nie moja, mi trafiła się pani doktor G. polecam mimo że onieśmiela ( bałam się odzywać) ale bardzo kompetentna.
Pokoje 1,2,3,4 osobowe. Jedynki na zaświadczenie lub jeśli są wolne (marne szanse bo duzo komercyjnych gości). Raczej małe klitki, jest czajnik, szklanka talerzy widelec nóz i łyżeczka i duzy TV na ścianie. Ręcznik duży i mały ale najlepiej zostawić je na zabiegi i nie wymieniają w trakcie turnusu.Szafa albo taka wbudowana w korytarz (ciasny) albo stojąca i można 1 walizkę pod nią wsunąć. Niezależnie od liczby lokatorów tylko 1. Połowa z wieszakami w połowa 4-5 półek. Szafeczki z lampka przy łóżkach. Łazienka mała w niektórych tylko brodzik reszta zasłona i kratka odpływowa w podłodze.
Zabiegi na miejscu. Terapeuci różni, jeden się bardzo przykłada drugi olewa. Basen solannowy nie solankowy. Raz za ciepły raz za zimny. Akurat między zejściem do wody a wejściem do szatni otwierają drzwi na zewnątrz więc wchodzenie i wychodzenie z wody mało komfortowe. Woda farbuje na brązowo więc nie brać białych kostiumów a najlepiej jakieś stare i wyrzucić na koniec. Czepek obowiązkowy.
W stołówce 2 zmiany 7.45,12.45,17.45 i 8.45,13.45,18.45. Stoliki 2-osobowe. Jedzenie urozmaicone, nieduże porcje. Ładnie podane, czasem niebo w gębie czasem nie do przełknięcia. Dieta lekkostrawna raczej taka nie jest i niewiele się różni od zwykłej, cukrzycy dostają jedzonko dodatkowe na wynos.
Jak coś pominęłam to proszę pytać jeszcze będę zaglądać.
Czy w basenie odbywają się ćwiczenia w wodzie, czy tylko moczenie ?
Zależy mi na gimnastyce w basenie . Mogę na nią liczyć ?
Basen solannowy nie solankowy
Czym to się różni ?
Nie słyszałam o takim basenie :?:
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gimnastyka w ciepłej wodzie. Bliżej wejścia płycej, ale lżej było ćwiczyć na głębszej wodzie, po gimnastyce krótko można jeszcze pobyć w wodzie, ale chyba jakiś limit czasu jest bo za długo niezdrowo ;). Grupy podzielone na damskie i męskie. Woda naprawdę bardzo farbuje, wiedziałam wcześniej więc wzięłam stary kostium i wyrzuciłam. A woda oprócz soli zawiera też inne minerały na miejscu rozpisane było chyba też związki siarki. Kolor błotka. Na stronie sanatorium opis https://modrzew.biz.pl/basen-solankowy/
olikkk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedź :serce:
Strój już zakupiłam w promocyjnej cenie w kolorze czerni i granatu , z nadzieją, że będzie jeszcze do użytku ;)
Stary mam z białym kolorem więc szkoda go :P
Dobrze być przygotowanym, dlatego bardzo dziękuję za wszystkie informacje :kwiat:
Pozdrawiam cieplutko i życzę udanej niedzieli :serce:
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Drugi kostium też weź, wszyscy kuracjusze mają ulgi na wejście do term (niedaleko) tam też nie za duży basen ale oprócz masażu w bąbelkach w części oddzielonej popływać można.
ODPOWIEDZ