Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Dziękuję Ci, na pewno z tych ofert w miarę czasu wolnego skorzystam, hoć w zimię będize to wyglądąło zupełnie inaczej
nie ma jak w lecie, jak kwitna kwiaty, spiewają ptaki
ale mimo wszysko jeszcze raz dziekuję - za proponowane zwiedzanie.
NIe znam tych okolic, to będzie okazja je poznać , zobaczyc, zwiedzić
Wprawdzie do wyjazdu, jeszcze ponad miesiąc,
ale może już ktoś otrzymał skierowanie i jedzie w tym terminie do Dlugopola.
Piszcie śmiało, miło będzie poznać i popisać wcześniej.
Witam wszystkich cieplutko. Byłem w Długopolu kilka lat temu. Jest to bardzo mała miejscowość. Chcąc zwiedzać Kotlinę Kłodzką trzeba nastawić się na własny środek lokomocji , aby móc cokolwiek zobaczyć. Zapewne będą organizowane wycieczki przez Biuro Podróży , ale w ten sposób będzie ściśle określony harmonogram zwiedzania. Jeżeli ktoś nastawia się na narty to niestety będzie musiał kilkanaście kilometrów dojechać . Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
Nie mogę się zgodzić z wypowiedzią, że zwiedzanie okolicy Długopola bez własnego środka lokomocji jest ograniczone.
W Długopolu byłem kilka razy parę lat temu. Oczywiście przyjechałem pociągiem i szczerze polecam właśnie ten środek transportu. Oczywiście nie dotrzemy do miejsc gdzie nie dociera kolej ale zdecydowanie nie będziemy się nudzić. Wystarczy po obiedzie wyjechać do Kłodzka i cała okolica stoi przed nami otworem. Z Kłodzka dotrzemy do większości uzdrowisk klodzkich. Ja zdołałem zwiedzić nawet Opole, Wrocław czy Wałbrzych. Z Kłodzka dotarłem do Złotego Stoku, byłem w Jaworzynie Śląskiej (skansen kolejowy). W samym Kłodzku jest już co zwiedzać,. Bardo, Bystrzyca (to nawet na nogach), Nowa Ruda (kopalnia). Naprawdę jest tego trochę.
Pozdrawiam
Witam
Każda forma zwiedzania jest dobra, wszystko zależy od tego na co się nastawiamy. Biorąc obecnie krótkie dni niewiele czasu pozostaje na zwiedzanie i pozostają głównie niedziele rezygnując częściowo z posiłków. Chcąc dotrzeć do miejscowości sanatoryjnych takich jak Lądek, Polanica, Duszniki czy Kudowa trzeba jechać przez Kłodzko a to jest dużo dłuższa droga. Podobnie sprawa się ma dla osób które będą chciały skorzystać z wyciągów narciarskich : Międzygórze , Zieleniec, Duszniki , Czarna Góra. Dodatkowo należy dołożyć przemarsz na Dworzec .
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę miłego pobytu.
Oczywiście nie sposób się z tym nie zgodzić i oczywiście , jeśli ktoś przyjechał na narty to niestety, pozostaje samochód (no chyba że są to borówki). Ja bywałem w Długopolu właśnie w okresie krótkiego dnia i zwiedziłem bardzo dużo. Zawsze na nogach więc zawsze transportem publicznym. Jeszcze pozostały mi do zwiedzenia Góry Sowie a w nich Riese. Od strony Dlugopola rzeczywiście ciężko się tam dostać i powrócić w jeden dzień ale nie chcieć to gorzej jak nie móc.
Dziękuję za informację, na pewno z czegoś skorzystam, a czy był ktoś w tym roku, może napisać jak jest jak było jakie warunki, na zdjęciach dokładnie nie widać.