Ustroń Równica oddział szpitalny

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Pietas
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2022 19:07

Re: Ustroń Równica oddział szpitalny

Post autor: Pietas »

Tak wygląda pokój. Zdjęcie ze strony internetowej
Załączniki
ssss.jpg
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witam, Pietas proszę nie martwić się. Pobyt poszpitalny w sanatorium to tak samo jak sanatoryjny, z małą różnicą, bo nie płaci się za klimatyczne a także za pokój według cennika dopłat z funduszu. Jest 54 lub 56 zabiegów, plus opieka lekarza czy też pielęgniarki. Mogą zadzwonić wieczorem do pokoju, jeśli jest w pokoju tel.i spytać, czy wszystko w porządku i życzyć miłej nocki- pielęgniarki. Pokoje okej I proszę się cieszyć. Byłam w Równicy na szóstym piętrze, pobyt poszpitalny , ze skierowania ortopedia, z nogą w bucie ortopedycznym, pokój typu studio dwa plus jeden- 1 os. pokój na końcu, w kierunku prawie nad stołówką, przy windzie towarowej. Ortopedia chyba była niżej ale tak mnie przydzielono.... Proszę rezerwować pokój od strony zachodniej i jest bardziej słoneczny czyli od strony głównego wejścia , a nie od strony jakby z tyłu od góry Równicy. Czesc zabiegów jest na miejscu - magneto laser tego typu, gimnastyka, a większość trzeba dochodzić 800 m do zakładu przyrodoleczniczego gdzie jest basen solankowy borowina i inne zabiegi... Na samym dole są stoły tenisowe i kiosk. Jest to bardzo duży obiekt, a na samej górze kaplica i chyba jest 9 lub 10-11 pięter, już nie pamiętam. Bardzo duża stołówka i jedzenie ok.
Nie ma oddzialu z Zus-u szpitalnego, to co wiem.... Jest pobyt w ramach prewencji rentowej z Zus-u. A poszpitalne czy szpitalne leczenie dorosłych jest tylko z NFZ.
Serdecznie pozdrawiam
Awatar użytkownika
gre_ys
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2009 15:58
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: gre_ys »

Witam. Mam skierowanie do Równicy do szpitala uzdrowiskowego, kardiologia jest na III piętrze, tak mi powiedziano w rozmowie telefonicznej, trochę boję sie tych szpitalnych warunków , czy ktoś był na tym piętrze, jak tam jest ?
ODPOWIEDZ