Złoty Kłos w Świnoujściu

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Gość

Re: Złoty Kłos w Świnoujściu

Post autor: Gość »

Od mojego tam pobytu mija 9 lat. Widzę że nic się nie zmienia na lepsze (nie wiem czy właściciel jest ten sam, wtedy to była jakaś spółka z Łodzi). I tylko tak sobie myślę, że przez tyle lat nie było wśród kuracjuszy nikogo, kto by miał jakieś możliwości pociągnięcia za odpowiednie sznurki. Ale widocznie formalnie wszystko jest ok i żadne kontrole i tak nic by nie pomogły. Co innego subiektywne odczucia użytkowników obiektu, a co innego zapisy umowy.
A że budynek szpeci całą ulicę i okolicę...
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

ka_jak_kazimierz właściciel Złotego Kłosa się nie zmienił i jest to ta sama spółka, ale to, że kieruje się tam kuracjuszy, to oczywiście zasługa Zarządu Uzdrowiska Świnoujście, bo to oni podnajmują ten obiekt na pobyty kuracjuszy.
Tam jest tylko nocleg i wyżywienie, bo żadnej bazy zabiegowej nie ma.
W ubiegłym roku jesienią było mniejsze obłożenie obiektów będących własnością Uzdrowiska Świnoujście S.A. to kierowali kuracjuszy do swoich obiektów, a w Złotym Kłosie były luzy, bo nikt tam nie chciał być skierowany.
Nawet u nas w Sobótce były z tego powodu liczniejsze turnusy, bo po 100 osób.
W Zarządzie Uzdrowiska S.A Świnoujście wiedzą doskonale o fatalnej sytuacji lokalowej w Złotym Kłosie, ale dalej podnajmują ten ośrodek. :roll:
Awatar użytkownika
jack60
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 11:13
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: jack60 »

Dzięki bogna111 za opinię Złotego Kłosa. Serdecznie pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Bianka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2018 11:30
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Bianka »

Byłam w Złotym Kłosie w marcu 2018 roku i porównując je (budynek, pokoje i opinie odnośnie wyżywienia uwazam, ze to jest najgorsze sanatorium w całym Świnoujsciu. W osrodku nie ma bazy zabiegowej i trzeba dochodzić albo do budynku uzdrowiska albo do innych ośrodków co przy basenie i kąpielach w zimie było bardzo uciązliwe. pozdrawiam, Bianka
kujawiak1983CBR
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 lip 2022 17:56
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: kujawiak1983CBR »

problematycznie autem bo miasto korkach ciężko w jechać i wyjechać jednej wyspy na druga wyspę.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

:?: :roll:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Przepracowałem prawie cały 2021 r w Świnoujściu, poruszałem się swoim samochodem po mieście i żadnych korków na ulicach nie zauważyłem.
W sezonie jest dłuższy czas oczekiwania tylko na przeprawie Karsibór i to wszystko.
Problemem jest tylko płatna strefa parkowania, która sięga do połowy miasta, ale jak się dobrze zna Świnoujście, to nie jest trudno znalezienie miejsca na bezpłatne parkowanie.
Pozdrawiam
Gość

Dzień dobry. Ponieważ dużo na forum napisano o Złotym Kłosie, mam tylko jedno pytanie. Otóż interesuje mnie czy w przybytku rodem z PRL wprowadzono możliwość rodem z XXI wieku płacenia kartą za pobyt? Pozdrawiam serdecznie.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Myślę, że można płacić kartą, bo w ubiegłym roku szukałem tam pokoju dla znajomych i mieli wolne dla gości komercyjnych, ale ceny jak na ten przybytek dosyć wysokie i nie skorzystali oni z tej oferty.
Jak przyjmują komercję, to chyba powinni mieć terminal, ale lepiej zadzwoń na recepcję tego przybytku, bo nie mam pewności.
Pozdrawiam
Gość

Dzięki za dobrą radę. Zadzwoniłem i ów przybytek przyjmuje płatności kartą. Nie wiem ile biorą za pobyt komercyjny ale gdyby ktoś chciał przyjechać dzień wcześniej to taka przyjemność kosztuje 60 zł. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ