Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Witam
Czyli potwierdziłaś opinię Pawła co do Energetyka, ale szkoda, że tak się zmieniło na gorsze w tym sanatorium.
Od pewnego czasu obserwuję na portalach poszukujących pracowników nad morzem, że Energetyk w Świnoujściu teraz częściej zamieszcza takie ogłoszenia, że szuka pracowników do pracy.
Teraz myślę, że jest chyba źle ten obiekt zarządzany skoro jest taka opinia kuracjuszy i ciągle szukają pracowników.
Pozdrawiam
Ja gdybym wiedziała jak jest też bym nie przyjechała.
Wymaga się tylko od kuracjusza , oszczędza tylko na kuracjuszu.
Ewidentny przerost zatrudnienia . Na nic nie ma podobno pieniędzy bo NFZ mało kontraktuje.
Dziwne że w innych Ośrodkach lepiej sobie radzą .
Sezon na warzywa w pełni a na posiłkach nie ma ani warzyw , ani owoców.
I wszech ogarniający brud i smród w pokojach.
Witam wszystkich ,byłem w Sanatorium Energetyk w Świnoujściu w miesiącu sierpniu 2024, położenie super blisko Bałtyku przy samej promenadzie. pokoje wyposażone w lodówkę ,standard średni , baza zabiegowa kiepska i takie same zabiegi czyli kiepskie ja ze schorzeniem kręgosłupa moczyłem ręce po łokcie w wodzie zabarwionej borowina ,albo chodziłem na inhalację a na kręgosłup miałem tylko laser Natomiast jeśli chodzi o decyzję zakwaterowania w pokojach to jedyną i ostateczną decyzję podejmuje pani dyrektor tydzień przed przyjazdem nie widząc i nie znając kuracjuszy co jest totalną pomyłka i brakiem szacunku dla przyszłych kuracjuszy ,i tak przez taką bzdurna decyzję kuracjusz z największą niepełnosprawnością na turnusie został zakwaterowany na 3 piętrze a w pokojach przeznaczonych dla niepełnosprawnych które znajdował się przy bazie zabiegowej pani z recepcji zakwaterowała sprawnego i zdrowego faceta, a kiedy zwróciłem uwagę pani na recepcji że widziała podczas meldowania nie pełnosprawnego kuracjusza i mimo to zakwaterowała go na 3 piętrze ,to ze łzami w oczach odpowiedziała mi że nic nie może zrobić bo tak zarządziła pani dyrektor. Następnego dnia inna pani z recepcji widząc tego kuracjusza strasznie się zdziwiła że został zakwaterowany na 3 piętrze ,ale nic nie zrobiła. Generalnie próbowałem dostać się do pani dyrektor i zwrócić uwagę na błędy które są powielane w tym sanatorium, lecz niestety nie miałem takiego szczęścia bo rzadko bywała w pracy. Myślę że wspomniana pani dawno powinna zając się wnukami albo odpoczywać na emeryturze ,ponieważ wiek i i sposób zarządzania oraz pomysły śmierdzą komuną i latami 70-tymi. Wielki szacunek dla pań na kuchni posiłki urozmaicone i smaczne choć ilość powiedzmy taka jak w sanatorium . Osobiście podziękowałem panią na kuchni i obiecałem że opiszę to w komentarzu. Podsumowując żeby nie to że był to sierpień i super pogoda to chyba zrobił bym wszystko żeby ta pani więcej nikogo nie krzywdziła i w końcu poszła na odpoczynek robiąc miejsce komuś kto o zarządzaniu ludźmi i taką instytucja jak sanatorium ma pojęcie. Byłem już 6 raz w sanatorium a z takim lekceważeniem kuracjuszy i szacunkiem dla zwykłego obywatela jaki jest stosowany w sanatorium Energetyk przez pseudo dyrektorkę nigdy się nie spotkałem.
Energetyk to jedyne sanatorium w Świnoujściu, które nie należy do Spółki UZDROWISKO ŚWINOUJŚĆIE S.A.
Po tych opiniach na forum wolę jednak jechać do obiektów pozostałych zarządzanych przez wymienioną prze zemnie Spółkę z dobrymi zabiegami w Zakładzie Przyrodo-Leczniczym RUSAŁKA.
Na miejscu blisko ma siedzibę Zarząd Spółki i jest możliwość się odwołać i załatwić ewentualne przeniesienie do innego obiektu.
Jedyny mankament tych obiektów to konieczność dochodzenia na zabiegi do Rusałki, ale bez mokrych zabiegów można zimą zakończyć turnus bez przeziębienia się.