Sanatorium ,, Gryf,, Połczyn Zdrój
-
alka50+
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2015 11:50
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 11 razy
- Podziękowano: 36 razy
Re: Sanatorium ,, Gryf,, Połczyn Zdrój
Tak jak wspomniałam miałam dobre zabiegi i w pierwszych dwóch tygodniach wybiegały w czasie nawet do godziny 17tej.../ oczywiście z czasem na spacery/ a w drugich dwóch rozpoczynały się o godz 7.00 i trwały do obiadu i to było super. Oczywiście rano trzeba było dokonać pomiaru temperatury w wyznaczonych miejscach....
Godziny były przypisane ale jak się poprosiło na początku w planowaniu to chociaż trochę, gdy była taka możliwość, to zmieniano....rzadziej i prawie bez szans bezpośrednio na borowinie bo tam to oblężenie w ilości...czasami w innych gabinetach to się udawało ...czasami.
Załoga przeważnie po tygodniu zmieniała się na danym stanowisku zabiegowym....profesjonaliści w swoum zawodzie.
Problemem..były maski...i nosiliśmy je różnie ....w domyśle wiadome jak.
Czas każdy organizował sobie sam. ,, Marta,, sanatorium organizowała wycieczki ale tylko dla swoich. My prywatnymi autami...Raz był wyjazd do Kgu bo zorganizowała się duża grupa autobusem...
Jak zawsze dobre towarzystwo to podstawa i ja tak trafiłam , że spotkałam wspaniałe Osoby i bawiliśmy się w naszej kawiarni 5 razy w tygodniu bez środy i bez niedziel. Ja odpadłam na kilka dni... w Wielki tydzień bo tak postanowiłam.../grali bez czwartku , piatku i soboty/ ale nadrobili niedzielą wielkanocną....
Nie uwierzycie ale żeby zdobyć bilety które sprzedawali staliśmy po nie od 12tej...a czasami i 11 30 oczywiście zmiennie w kolejce. Rozchodziły się jak ,, świeże bułeczki,, bo każdy mógł kupić tylko 6 sztuk a ogólna ich ilość to 80 przy takiej / 500 do 600 osób plus inne obiekty/...ilości to sprzedawali 5 minut....po 10 zł a świąteczbie wstęp 15 złotych.
Ja codziennie się nie bawiłam / zdrowie nie to/ale Ekipa w której miałam szczęście się znależć tak walczyła.Wspaniali , pełni energii i radości i nigdy nie zmęczeni. Byliśmy też w Hopferówce / ja raz/ bez wstępów.
Okupowaliśmy stałe numery stolików/ bywalismy pierwsi w kolejce/ a obok Ekipa z Borkowa która w znany tylko Im sposób zdobywała bilety....przez ,, stacza,, od Nas itp. Zawsze tak jest , że Kto? Się bawi to się bawi i Ci sami a tym samym i znajomości a póżniej takie serdeczne pożegnania ...odtańczone razem.
Tym samym, jeszcze raz jeśli Ktoś czyta z Borkowa to dziękuję w imieniu naszego 10 osobowego stolika za szampana którego Nam podarowaliście na ostatnim wieczorze....były emocje...odwzajemnione....
Jednocześnie dziękuję Ekipie , za wspólne wieczory i miły cały czas ......cudne wspomnienia.
Oprócz tańców..dużo..bardzo dużo spacerów...a jest gdzie chodzić...tylko trzeba chcieć.Można wypożyczyć rowery . Jest też kino w Połczynie.
Kto chciał mógł dokupić sobie basen po części NFZ lub w Spa....bogata oferta.
Wkrótce dodatkowy basen zewnętrzny
Była grupa której udało się zorganizować ognisko...na innym terenie.
Być może, że w kolejnych turnusach będzie i ognisko i wycieczki...wszystko może być zmienne...
Myślę, że każdy coś dla Siebie znajdzie ....czego życzę wszystkim tam przebywającym....oraz oczekującym na przydziały...pozdrawiam....alka
-
Gość
Pozdrawiam ciepło i do zobaczenia.
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz