POLANICA ZDRÓJ od 2 do 23 sierpnia 2022 Wielka Pieniawa

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lip 2018 09:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 19

Re: POLANICA ZDRÓJ od 2 do 23 sierpnia 2022 Wielka Pieniawa

Post autor: John2306 »

Witam. Kilka razy korzystałem z możliwości wysłania bagażu kurierem . Dzień przed rozpoczęciem turnusu , przed południem nadawałem paczkę,która w dniu przyjazdu czekała już na mnie na recepcji . Koszt wynosił ok.30 zł . Walizkę wkładałem w duży worek na śmieci i oklejałem taśmą.
Korzystając z tej możliwości jest jeden mankament. Paczki przy załadunku są rzucane i w przypadku walizek elementy plastykowe są uszkadzane. Jeżeli już zdecydujesz się na tą opcję ,uważam ,że lepiej zapakować w karton , który przyda Ci się w drodze powrotnej. Wysyłając paczkę po turnusie musisz wcześniej poszukać namiaru na kuriera, który ją odbierze.
Przy okazji zapytam może ktoś posiada informacje na temat możliwości złożenia wniosku na leczenie poszpitalne z NFZ Oddział Mazowiecki. W tamtym roku pani z NFZ podała mi , że po roku od ostatniego powrotu. W niektórych oddziałach znalazłem 3 - 5 miesięcy.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego pobytu.
ODPOWIEDZ