Dąbki! 04.02.2023-25.02.
- zawiela
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2013 08:44
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 21 razy
Re: Dąbki! 04.02.2023-25.02.
W 2019 r. byłam w Susmedzie a mój sąsiad /spotkany nieoczekiwanie na plaży,szok i niedowierzanie/
-
maniek46
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 03 lis 2016 10:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 6
Bankomat chyba „Euronet” jest na razie jeden w Dąbkach przy POLOMARKET.
Nazwa kawiarni „Zielono Mi” pochodzi z piosenki A Osieckiej w wykonaniu m.in. A. Dąbrowskiego.
Myślę, że byli kuracjusze ‘POLONEZA” mogliby uzupełnić moje opisy. Pozdrawiam i życzę skutecznych zabiegów ku zdrowotności.
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 28 razy
- Podziękowano: 16 razy
Maniek ,dziękujemy za opis kuracji Dąbki -Polonez
Informacje będą korzystne , dla następnych kuracjuszy
Pozdrawiam
Dziękuję za opis pobytu w Dąbkach, oby takich osób było więcej, które dzieła się opinią z pobytu pobytem w sanatorium.
Ja ostatnio byłam w Mewie w Kołobrzegu (maj/czerw 2022) też opisałam swój pobyt.
Jeszcze raz dziękuję, słowem szapbaMa....
Pozdrawiam Wszystkich na forum IE.
Do bardzo dokładnego opisu Mańka dodam "swoje pięć groszy", po pobycie w Polonezie.
Był to mój czwarty pobyt w sanatoriach, niestety daję ostatnie miejsce w rankingu placówek w których byłam. Mieszkałam w studio (dwie dwójki z jedną łazienką dla czterech kobiet) na pewno nie jest miłym doświadczeniem i nie zapewnia nieskrępowanego korzystania z tego "lokalu".
Zakwaterowanie w budynkach hotelowych a zabiegi i stołówka w innym budynku. Brak połączenia holem między tymi budynkami zmusza do ciągłego ubierania odzieży i obuwia oraz sprzyja przeziębianiu się. Baza zabiegowa słaba, brak basenu. Rehabilitanci sympatyczni.W pokojach brak lampek nocnych. Brak lodówki, kącika do posiedzenia na korytarzu." Sprzątanie" łazienki trzy razy w tygodniu pozostawiało wiele do życzenia. Pokoje miały być sprzątane na życzenie lecz spotkanie pań sprzątających graniczyło z cudem. Wyżywienie, jak dla mnie mało urozmaicone, za dużo dań mięsnych, na deser wafelek zakupiony w sklepie
-
maniek46
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 03 lis 2016 10:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 6
Do Isia2022 Chciałbym dopytać (dla przyszłych kuracjuszy)
1.czy winda osobowa w obiekcie „A” jest już czynna,
2.czy ulica Letniskowa- dojście do plaży(przy „Polonezie”) po modernizacji jest ukończona i udostępniona,
3,lampki nocne chyba są tylko w mniejszych pokojach studio – jak było to w moim przypadku,
4.co do pokoi w studio to podzielam uwagi z korzystania z łazienki przy 4 osobach i zabiegami godzinowo
zbliżonymi -czuje się niekomfortowo i ograniczono czasowo.
PS. Do Isia 2022 Proszę przeczytać na PW subiektywną nieprzeczytaną wiadomość z 6 lutego 2023r.
Dziękuje .