Trzygłów - Świnoujście - 22.06. - 13.07.23.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 60 razy
Podziękowano: 91 razy

Re: Trzygłów - Świnoujście - 22.06. - 13.07.23.

Post autor: zbigniew165 »

Gdy bym miał do wyboru Trzygłów, Złoty Kłos, Bałtyk i Tryton, to oczywiście wybrał bym Trzygłów w który już kiedyś byłem. :)
Nina11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 paź 2021 08:41
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Nina11 »

Witam wszystkich po Świętach a szczególnie kuracjuszy wybierających się do Świnoujścia. Ja mam skierowanie do Trzygłowa - może ktoś jeszcze otrzymał zaproszenie w tym terminie? Wiem, jeszcze ponad 2 miesiące - szybko zleci. Ja będę jechała pociągiem z Legnicy 22 czerwca czy kogoś spotkam? Może wspólną podróż? Pozdrawiam obecnych i przyszłych kuracjuszy z Trzygłowa
Nina11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Czy może ktoś z kuracjuszy, którzy byli w tym roku w Trzygłowie w Świnoujsciu albo są teraz napiszą kilka słów o pokojach, wyposażeniu, wycieczkach? A czy już ma ktoś przydział od 22.06.23? Może mała kawa lub czekolada w czkoladziarni w Bursztynie? Pozdrawiam z Krainy Wygasłych Wulkanów.
Nina11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kto wybiera się do Trzygłowa w czerwcu? Może wspólne spacery? może wspólna kawa i ciastko?
lope1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 14 sie 2022 09:22
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: lope1 »

Nina11 pisze: 16 kwie 2023 17:24 Czy może ktoś z kuracjuszy, którzy byli w tym roku w Trzygłowie w Świnoujsciu albo są teraz napiszą kilka słów o pokojach, wyposażeniu, wycieczkach? A czy już ma ktoś przydział od 22.06.23? Może mała kawa lub czekolada w czkoladziarni w Bursztynie? Pozdrawiam z Krainy Wygasłych Wulkanów.
Ta sama prośba do ciebie, jak już będziesz w Świnoujściu opisz co tam zastałaś. Ja co prawda jadę we wrześniu i do Trytona ale zabiegi będziesz miała chyba w Rusałce. Pzdr.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witaj Lope1, ja będę wprawdzie w sanatorium, w Bałtyku do 12 września w Świnoujściu, może nie pomocne będą moje spostrzeżenia, gdyż my mamy zabiegi na miejscu. Ale jedną osobę znam, co była w Trytonie, w pokoju 3 osobowym z widokiem na promenadę, i niestety musiała dochodzić na zabiegi, co jest normalne w uzdrowisku, bo tak większość ma, ale posiłki to co pamiętam były na szczęście na miejscu, w przeciwieństwie jak kiedyś ta osoba miała w Admirale, gdzie i na posiłki chodziła do Bursztynu.
Niektórzy są zadowoleni z Trytonu, inni mniej, różnie bywa i nie ma co się tym przejmować , bo każdy do innych rzeczy przywiązuje większą uwagę.. i itd... Jest też dział planowania w Rusałce i gdyby zabiegi nie pasowały, to pierw do lekarza zmienić...lub gdyby coś nie tak z godzinami by było, to zawsze można sobie zmienić .. Panie w planowaniu są uprzejme...

Życzę miłego pobytu i udanej pogody, super towarzystwa p.Marku( jeśli dobrze pamiętam).. jak i dobrych zabiegów... Serdecznie pozdrawiam...

To co pamiętam, to Trzygłów jest ok.TV ledowe i duże, białe mebelki, byłam tam w 2019, tam jest same spanko i zaraz naprzeciw Rusałka z zabiegami, jak i posiłki 3 x w Światowidzie..
Słyszałam że ma być kiedyś remontowane, ale to tak o wszystkich mówią od paru lat, i o Bursztynie, i o Bałtyku, i o Trzygłowie.... Ludzie- moi znajomi chwalili sobie tam pobyt. Gratuluję Nina pory roku, czerwiec- dni długie, jasne, dwa razy byłam w tym czasie w Świnoujściu i bardzoo zadowolona wróciłam, więc i tylko cieszyć się.
Serdecznie pozdrawiam i też , życzę super pobytu i wszystkiego dobrego... hejka.
Nina11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Lope1 - we wrześniu Świnoujście nie będzie tak uciążliwe jak np w zimie. Prawda z Trytona czy z mojego Trzygłowa trzeba dochodzić na posiłki i zabiegi ale są to niewielkie odległości, a przy okazji spacery - do morza bardzo bliziutko. A Świnoujście oferuje tyle atrakcji do zwiedzania, że należy dobrze rozplanować te trzy tygodnia. Będzie OK.
lope1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 14 sie 2022 09:22
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: lope1 »

Dzięki Muzyczko i Nino.
Najważniejsze że wrzesień w Świnoujściu może być ciekawy.
Nie mniej jednak dajcie znać jak już rozpracujecie wszystkie niuanse tego pięknego miejsca.
Pozdrawiam Marek
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 60 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: zbigniew165 »

Lope1 Muzyczka napisała, że posiłki są w Trytonie, co jest nieprawdą, bo Tryton nie miałstołówki i dalej nie ma, bo to tylko hotel sanatoryjny.
Być może pomyliła Korala, który graniczy z Trytonem i tam jest stołówka.
W Trzygłowie ostatnio w lutym była Malutka41 i ona coś aktualnego na jego temat może powiedzieć.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Jeśli nie ma posiłków tam, w Trytonie, a obok- to jest dosłownie dwa kroki....bluziuteńko, za ścianą Trytona, czyli za miedzą...hi ..
ODPOWIEDZ