San Sp.ZOO w Kołobrzegu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
nula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2020 00:29
Podziękowano: 1 raz

Re: San Sp.ZOO w Kołobrzegu

Post autor: nula »

Gieniu,
mam to samo odczucie co do godzin posiłków. Jest lodóweczka w pokoju, więc nie musialabym iść codziennie na śniadanie, ale i tak wstaję wcześniej niż w domu ( "dzięki" współlokatorce :roll: )
Myślę, że smaczne posiłki a zwłaszcza obiady dobrze rekompensują tę niedogodność. Słyszałam, że nie tylko osoby przy moim stoliku chwaliły sobie jakość posiłków.
N
Awatar użytkownika
Yark
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2018 18:09
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Yark »

:) Pozdrawiam i życzę miłego pobytu. Dziękuję za opisy :)
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Pancernz »

Świetny opis,profesjonalny ,brawo :D
nula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję Wam z :serce:
za docenienie moich wypocin ;)

Jeżeli chcielibyście coś jeszcze wiedzieć, a ja miałabym jakiekolwiek nowe informacje - chętnie się nimi podzielę :P

Dziś już odpływam ze zmęczenia po kolejnych atrakcjach oraz mam manko w śnie do nadrobienia 8-), bo na jutro czekają kolejne plany do zrealizowania 😁

Naprawdę cieszę się, że tyle osób tak ciepło i serdecznie zareagowało na mój opis.
Wszystkim Wam za to dziękuję jak i żadnemu z osobna za życzliwość.
Życzę spokojnej i cieplej nocy oraz relaksujacego odpoczynku.
💫❄️💫❄️
N
Awatar użytkownika
tanganika
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lis 2013 10:48
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: tanganika »

Nula, dziękuję za Twoja opinię. Życzę dużo zdrowia i przyjemnej pogody podczas spacerów :kwiat:
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 18 razy

Post autor: alka50+ »

Nula..dzięki za opinię :kwiat: ....akurat podpowiadałam i ten obiekt koleżance z NS która poszukuję fajnego miejsca....Twój opis to ułatwi .
Miłego pobytu...spacerów ...i oby tak było do końca turnusu.
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48

Post autor: emik »

Dzięki za odpowiedź, Nula. Dopytywałam o pokój, bo interesowało mnie, czy jest możliwość zamieszkania w trójce we dwie, czy tylko wtedy, tak jak piszesz, gdy ma się farta. Mogę tylko westchnąć, tak jak Gienia. Nie mam nic przeciwko ludziom, nie mam nic przeciwko małżeństwom, ale moja poważna choroba neurologiczna ma dużo przeciwko trzem lub czterem osobom do jednej łazienki :(. I czuję się wtedy gorsza, tak właśnie, że nie mam takiego samego prawa do dwójki jak małżeństwa. :(. Ja wiem, że to nie ten wątek, ale wybaczcie mi ten smutek serca. Musiałam napisać, chyba mam gorszy dzień ( a raczej noc).
A może ktoś bardziej doświadczony odpowiedziałby mi na pytanie, czy jest jakaś podstawa prawna określająca dwójki tylko dla małżeństw, czy to uznaniowe przepisy poszczególnych ośrodków?
A odnośnie godzin posiłków, to może to specjalnie. Prawie 14 godzin między kolacją a śniadaniem to piękne okno żywieniowe ( nazywane też postem przerywanym się robi), a to takie modne teraz.:)
Pozdrawiam serdecznie.
I uprzejmie proszę, aby współmałżonkowie nie pisali, że jestem beznadziejna, bo neguję zasadność otrzymywania przez nich dwójek.
Jakoś mi się dziś tak zdarzyło.
Jeszcze raz dzięuję, Nula.
nula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wielkie dzięki wszystkim
:serce: :serce: :serce:

Pozdrawiam cieplutko i życzę
środy pełnej pozytywnych wiadomości i pięknych wrażeń

🍀 ☀️ 🍀 ☀️

N
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

SAN

W Kołobrzegu choć obiekt budowany w latach 80-( wierzowiec) był przeznaczony jako obiekt wczasowy dla pracowników Huty Stalowa Wola
DLATEGO BRAK pokoi 1 osobowych

To Kultowy obiekt.
Po przęjciu od Huty -Był-Jest tylko JEDEN właściciel i wszystkie modernizacje robione wg ustalonego kierunku
Nawet Personel jest tam chyba Najbaredziej stabiilny w calym Kołobrzegu
Są tam Panie Pracujące nieraz i 30 lat :)

Wspominacie o pokojach 1 Osobowych .
Jak wspomniałem obiekt budowany jako obiekt wczasowy.

Jednak JEST opcja
Opcja jednak dla majętnego Kuracjusza

Możesz być Sam/Sama w pokoju Jednak płacisz za 2 pustostan
Możesz wynająć jeden z apartamentów do samodzielnego wykożystania

Możesz też "MIEĆ SZCZĘŚĆIE " ,że Nikogo nie dokwaterują Ci do Dwojki -Ale to Tak jak z tzw 5 w Lotto

Mowa tutaj o Osobach z NFZ

Wiadomo Komercyjny podlega innym Regułom

Bardzo chętnie bym powrócil jako kuracjusz NFZ do tego obiektu gdyby ten prowadzil Moje schorzenie
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Emik o ile wiem, to w temacie dwójek dla małżeństw nie ma żadnych podstaw prawnych i jest to tylko uznaniowy przywilej dla tej grupy kuracjuszy, zresztą bardzo licznej i zależny od właściciela obiektu, co mi osobiście też się nie podoba. :(
W swoim poglądzie na temat dwójek dla małżeństw nie jesteś sama, bo jest na forum więcej takich osób jak Ty, czy ja,
Ja jeżdżę tylko nad morze i to ze zwrotów wybierając zawsze obiekt sanatoryjny z jedynkami.
Dlatego do Sanu nie wezmę zwrotu, a wybiorę ewentualnie Verano lub Mesko. W Mesko tylko jedynki i dwójki. :)
ODPOWIEDZ