Swieradów Zdrój Dom Zdrojowy

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Gość

Świeradów Dom Zdrojowy info

Post autor: Gość »

Jedzenie faktycznie jest bardzo dobre i nie ma mowy o dojadaniu na mieście. Byliśmy z żoną tydzień pełnopłatnie 8-15 września 2024. Cały personel miły i pomocny. Pani doktor, na wejście, pozwala w miarę możliwości wybrać zabiegi, a także doradzi i to też jest fajne. Ceny podane są na stronie Domu Zdrojowego w Świeradowie (dalej DZ), więc nie ma co się powtarzać. Pokój LUX 2-osobowy jest godny tego LUX – czysty, meble jak nowe, telewizor, mała chłodziarka, a w łazience kaloryfer na prąd. Grzeje słabiutko bez względu na nastawę termostatu, ale ręczniki można wysuszyć. Łóżko wygodne. Wadą naszego pokoju jest to, że jest nad salą dancingową na 1 piętrze i jest hałas (głośna muzyka) 19:00 do 22:00, a w sobotę do 23-ciej. - Ceny parkingów DZ (bo jest ich kilka) są wyższe niż te co znalazłem w necie przed wyjazdem, bo za postój auta płaciłem już 150 zł, a nie 100 zł. Lokalizacje są daleko od DZ. Blisko jest jedynie do parkingu Piłsudskiego 35. Przed DZ, na ul. 3 Maja, można zaparkować w dzień, natomiast jest zakaz parkowania od 23:00 do 6:00. W większości parkują tam pracownicy DZ już przed 7:00. Jeśli ktoś chce zaoszczędzić to polecam parking przed ruiną „Willi Flins”. Za mojego pobytu był pusty.
W Świeradowie zabiegi odbywają się w kilku budynkach. Ja żadnego zabiegu, z czterech wykupionych, nie miałem w DZ, a żona tylko 1 w DZ. Trochę niefajnie w czasie deszczu. W zimie pewnie też, zwłaszcza gdy ma się mokre zabiegi. Wszędzie blisko na te zabiegi, 4-6 minut drogi, ale jednak trzeba było zmoknąć. Ale i tak polecam, bo w sumie nie ma tragedii, chyba że ktoś jest podatny na przeziębienia. Na dodatek Świeradów jest piękny i okolica też. Zimowe zdjęcia „smugi” są klimatyczne i to potwierdzają. My byliśmy w trakcie ulewnych dreszczów, w trakcie powodzi, więc nie będę konkurował. Myślę, że równie piękne można zrobić jesienią, gdy lasy są kolorowe. Polecam wycieczkę do Zamku Frydlant (około 23 km autem). 2 bilety na pałac to 380 koron (64 zł) plus 10 PLN za parking przy zamku. Uwaga: po czesku zamek to hrad zaś pałac to zamek :)
ODPOWIEDZ