Kołobrzeg - Hotel Verano

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Re: Kołobrzeg - Hotel Verano

Post autor: berbla65 »

Dzięki za opinie, pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
zibi1959
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2020 18:19
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękowano: 4 razy

Post autor: zibi1959 »

Potwierdzam opinie o Verano.... wszystko na miejscu i miło ,muzykoterapia też.Ja byłem na przełomie lipca sierpnia 2023 r blisko deptak,plaza i wszystkie atrakcje .Gimnastyka basenowa z Miłoszem rewelacja ....na koniec śpiewaliśmy..." Nie płacz kiedy odjadę".Zabiegi wykonywane profesjonalnie.Polecam
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

MarkStan dziękuję za informacje na temat parkowania w Kołobrzegu. Niestety muszę zmartwić osoby,
które byłyby chętne do parkowania w niektórych, w/w miejscach. Sprawdziłem dwa z nich i ceny już
nie należą do niewygórowanych. Oferta to 35 zł/doba /czyli tyle samo co obecnie w centrum uzdrowiska/
pod warunkiem, że rezerwacja zostanie dokonana do końca maja. W wysokim sezonie zapowiedź wzrostu
ceny do nawet 50 zł za dobę. Parkowanie na miejskich parkingach to też jakiś koszmar 56,30 zł za dzień
w strefie "A" i 37,90 zł w strefie "B" od maja do września. Jeśli pomnożymy te kwoty przez ilość dni pobytu
opłata za parking stanowi dość spory procent ogólnych kosztów wyjazdu do tego uzdrowiska.
Ciri
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 maja 2023 23:26
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Ciri »

MarkStan pisze: 19 kwie 2024 15:23 Ja byłem na NFZ. Oprócz bardzo drogiego parkingu i długich przejść na zabiegi i nie tylko reszta bez zastrzeżeń.
ja mam jedno male zastrzeżenie - jedynek coś ostatnio nie chcą dawać. Byłam dwa razy u nich na fundusz i miałam jedynkę a po remoncie coś im się odmieniło. Nawet zaświadczenia na nich nie działają , o przydziale jedynki decyduje pani z recepcji , zdaje się że "na oko". Ale co do zasady jedynek dla funduszu nie ma.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Też miałem jedynkę w czasie rozwalania starej kawiarni, ale teraz jak nie dają jedynek, to nie wybiorę tego sanatorium na pobyt z NFZ.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witam, w piątek i w sobotę minioną były przyjęcia w Verano kuracjuszy z NFZ, a jest ich coraz więcej w tym obiekcie, widocznie tyle jest zakontraktowane z NFZ. Kiedyś było ok.150 osób, a obecnie ponad 360, niektórzy mówią - prawie 400.. . Zmieniło się....
Dziś w niedzielę jest wieczorek zapoznawczy w Verano, a wczoraj był grill. Fajna grupa przyjechała. Myślę, że to przyjemny czas i miłe miejsce..Też dużo jest małżeństw. Obecnie oprócz innych sektorów B i A, ludzie z NFZ otrzymują miejsca w odnowionym sektorze D, gdzie jest winda, a także wyremontowane I piętro, II jeszcze wewnątrz nie..
W piątek lekarze przyjmowali prawie do godziny 24, widziałam ludzi wówczas czekających jeszcze na korytarzu do jednego z nich.

Serdecznie pozdrawiam przebywających w Kołobrzegu...

Trochę mamy odpoczynku od plażowania, Święto Indii już zakończyło się, Sunrise też, a wczoraj i dziś są mecze Mistrzostwa Polski w piłce ręcznej plażowej przy molo, naprzeciw Bałtyku..a za tydzień wspaniałe koncerty jazzowe...

Każdy ma swoje ulubione miejsca w Kołobrzegu. A jest ich wiele. Dość dużo młodych jest w apartamentach "Bliżej morza" na Kasprowicza, gdzie oddano też i nowe tam obiekty, w sumie od nr 14-20 - duże budynki z żabką i restauracją na dole przy nr 20- tym...... I jest też tam basen, bawialnie dla dzieci. W Sanie remont kawiarni do końca sierpnia. Jak zawsze wieczory można spędzić w Mesko-zajęte prawie wszystkie miejsca, mimo, że troszkę duszno, natomiast w Verano w kawiarni bardzo przyjemnie, polecam, otworzona część konferencyjna, jest więcej miejsca .. W Ikarze też grają jak zawsze, tu wstęp 5 zł, wszędzie 10 zł, w Verano piątek sobota 15 zł, reszta dni 10, a w Bałtyku 20 zł... I wczoraj tam nawet i sportowcy bawili się z Mistrzostw Polski..
Lubię w Verano być, Lobby Bar czy też na antresoli w fotelach na dużym ekranie oglądamy Olimpiadę, jest bardzo przyjemnie. Działa tam klima i można ją jak chce się nastawić... Obiekt od 2 lat oddany wrześniem 2022 r. jest przyjemny. ( Jak porównam dawne czasy kiedy tam jeździłam do obiektu kopalni węgla kamiennego, było całkiem inaczej. Basen na zewnątrz zniknął, gdyż postawili tam stołówkę i sektor F... od dawna nie ma już starej stołówki, parking tam jest No i teraz nowa recepcja, windy są dwie, a ich nie było przedtem. A na dachu leżaki można opalać się...)..

Byłam też w Olimpie 4, dużo Niemców jest obecnie, czas można w nim też miło spędzić na górze w kawiarni jak i na dole w zielonym ogrodzie z fontanną przy przepięknej zieleni. Też tam grają na górze - środa piątek i sobota
Oczywiście kawiarnia widokówka zaprasza w Perle Bałtyku na górze, byłam tam 2 h na zachodzie przy pięknej letniej ciepłej i bezwietrznej pogodzie, na zewnątrz, na dachu.
Dawna Tenisówka, obecnie Mączka też zaprasza, na I piętrze byłam i polecam tam pizzę jak zawsze i Aperolę i można też tam miło spędzić czas wieczorem. Godzina gry w tenisa kosztuje 60 zł...Bardzo dużo jest miejsc kuszących w Kołobrzegu, i przy rynku malinowa chmurka- ciastko polecam i inne smakołyki. Czasem wyjątkowo można...hi ..
Wiele przeróżnych jest tu miejsc, w środę grill w Koralu, koncerty wieczorne tam, czy w Kurort Cafe czy też naprzeciw w kawiarni 2 razy w tyg grają różne melodie, Lubię i jest bardzo miło w Kołobrzegu. Lecz nie da się być we wszystkich miejscach. . Portowe klimaty jak zawsze przyjemne miejsce - polecam...
W weekendy tętni życiem z animacjami Kamienny Szaniec, gra głośna muzyka i też jest miło , częste spacery wzdłuż morza, w Arce, i tam też wiele dzieje się, ale nie wszyscy lubią tam być, rodzina tam była i narzekała na kolejki wszędzie, tłoczno i ciasno..
Wydaje mi się, że w pierwszej połowie lipca nie było aż tylu łudzi co obecnie w drugiej połowie lipca w Kołobrzegu. Często najwięcej gości Kołobrzeg jest weekendy jak i dużo młodzieży było podczas Sunrise festivalu i jeszcze tego drugiego co był w Podczelu też...
Molo z kawiarnia i z herbatką owocową zaprasza i jak zawsze można tam cudownie spędzić czas.... Bulwarem do latarni idzie się dość ciasno ostatnio, ale polecam..

Przepraszam rozpisałam się, do zobaczenia w Verano.
Serdecznie pozdrawiam
Ciri
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

zbigniew165 pisze: 28 lip 2024 09:27 Też miałem jedynkę w czasie rozwalania starej kawiarni, ale teraz jak nie dają jedynek, to nie wybiorę tego sanatorium na pobyt z NFZ.
próbuj Zbyszku, jak masz dar przekonywania to może Ci się uda,decydują panie w recepcji. Są niedojazdy czasami , wtedy może się udać. Tylko że jedziesz w ciemno , dowiadujesz się na miejscu. Mocne zaświadczenie typu stomia są respektowane . Tylko się zastanawiam dlaczego w takiej sytuacji panie w recepcji podejmują decyzję o przyznaniu jedynki , zaświadczenia lekarskie to dokumenty wrażliwe w ogóle nie powinny mieć do nich wglądu. :roll:
Ciri
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Muzyczka pisze: 28 lip 2024 12:10
Serdecznie pozdrawiam przebywających w Kołobrzegu...

do zobaczenia w Verano.
Serdecznie pozdrawiam
fajny opis Muzyczko.Nabrałam apetytu na Kołobrzeg chociaż zwolennikiem letniego Kołobrzegu nie jestem ze względu na te tłumy ludzi.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Ciri chyba nie skorzystam z Twojej rady , bo pobycie przez trzy tygodnie w Verano od rozpoczęcia remontu, burzenia ścian, burzenia kawiarni prze dwie potężne koparki mam uraz do Verano, a jeszcze musiałem zmienić pokój i przeprowadzić się do innego skrzydła taszcząc walizki po schodach, bo brak windy.
Byłem na spotkaniu z Rybką i Gienią w ubiegłym roku w Verano, ale nie byłem zachwycony jak niektórzy tym obiektem.
Może przez ten pobyt w remoncie, bo to była masakra.
Dodam tylko, że była końcówka Covid 19, my mieliśmy chodzić w maseczkach, a robotnicy z którymi się mijaliśmy na korytarzach chodzili bez maseczek.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witam, dziś wygrałem Szampana Prosecco w kawiarni w Verano na wieczorku zapoznawczym.i byko bardzo miło....
Cieszymy się całą grupą...

Chciałam dopisać że doliczyłam się aż 6 wind w Verano , dwie są w sektorze E, dwie w F, jedna w G i jedna w D...razem jest 6 wind.... Dawniej ludzie narzekali że nie ma, a teraz są i cieszmy się...

.Verano jest nowocześniejsze , dzięki super ciekawemu projektowi i ma funkcjonalne rozwiązania. Jest obiektem przemyślanym i gabarytowo dużym, ale dobrze rozwiązanym u bardzo blisko morza... Remontując obiekt nie było potrzeby wyłączania i zamykania go, odbyło się to w niecałe dwa lata , dokładnie w rok , tj. w 18 miesięcy i obecnie w zestawieniu z innymi obiektami zdecydowanie zyskuje....

Serdecznie pozdrawiam
ODPOWIEDZ