Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Taki szczegółowy opis powinien się znaleźć moim zdaniem w dziale "Oceń..." Jak do tej pory. Tam powinniśmy szukać przyczyny wysokiego miejsca obiektu w rankingu (lub przeciwnie ).
Jak już widać mamy całkiem odmienne zdanie w tej kwestii .
A co zrobi Administrator?
W dziale oceń sanatorium jest taki temat: Najważniejsze cechy dobrego sanatorium
Można zobaczyć co dla nas jest ważne , jakie mamy priorytety , czysta statystyka .
Tak ale zastanówmy się co CHCEMY ocenić ?
Sanatorium
czy Obiekt
Obiekt oceniam przez pryzmat -elewacji wygladu estetyki
później wchodzi -czystość, funkcjonalność
Tak jak Gienia wspomniała
Dla jednego będzie liczył się szwedzki stół bo nie będzie glodny ( a w 90% jedzą oczy )
Dotyczy Cukrzyków ktorzy machinalnie podają sobie tyle samo insuliny i niejednokrotnie zdarzają się niedocukrzenia
Baza zabiegowa
Dziś w około tylko max w 10% obiektow sanatoryjnych są Fizycznie Masażyści
ok
Pytanie jak wykonuja i ILE trawa Zabieg
Osobiście wolę 20 minut łózko wodne z masażem niz 7 minut z wejściem i wyjściem i poklepaniem
Dlatego bardzo dziękuję Gieni za poparcie aby nie oceniać Obiektu
bo jako Kuracjusze z NFZ MAMY MAŁY WPŁYW na wybór obiektu chyba że jedziemy Prywatnie to wtedy wybieramy
Dziękuję za wypowiedzenie się w temacie. Raczej wyobraźnia podsuwa prosty ranking, tak by jednym kliknięciem wybrać spośród kandydatów to najlepsze sanatorium, uwzględniając wszystkie ważne dla głosującej osoby cechy. Jeśli dodamy kategorie, to zrobi się tego naprawdę dużo. Czy znajdą się wtedy cierpliwi, którzy zechcą to wypełniać?
Na pewno zrobimy powtórkę głosowania. Może w nieco innej formie, ale nie chcę zbytnio komplikować.
Popatrzcie jak to było ostatnio. viewtopic.php?t=14951
Może po prostu do głosu na obiekt dodajmy krótką notatkę z informacją dlaczego go wybraliśmy.
Dla mnie zawsze w ocenie najważniejsza będzie dostępność do zabiegów i ich oferta i to mogłoby być priorytetem w ocenie.
Szanowni Forumowicze, nie widzę nowych głosów w dyskusji więc w mojej opinii wygrywa opcja jednej listy do głosowania na najlepsze sanatorium. Każdy z głosujący będzie miał możliwość pod ankietą opublikować swój post z uzasadnieniem wyboru lub nie pisać nic, a po prostu zagłosować. Myślę, że jest to prostsze rozwiązanie i sprawdziło się w ostatnim głosowaniu bardziej niż to z rozdzielonymi kategoriami.
Czekam więc na nowy ranking ....2024r...zapewne będzie on też podpowiedzią jeśli,ktoś zdecyduje się na tzw.zwrot i trzeba będzie podejmować szybką decyzję co do wyjazdu na kurację.
Szanowni Forumowicze
Zatem ruszamy z tworzeniem listy kandydatów. Proszę w postach zgłaszać ośrodki nazwa + miejscowość. Jeśli ktoś już teraz napisze uzasadnienie to bardzo dobrze.
Pozdrawiam serdecznie!
Będę pierwsza...
Włókniarz Busko Zdrój
Ogromny wachlarz zabiegów, świetna kadra rehabilitacyjna i to co dla mnie bardzo ważne - możliwość mieszkania w pokoju jednoosobowym zarówno normalnie, jak i za dopłatą. Przyjazdy zorganizowane w sposób bardzo dobry. Wszystkie formalności łącznie z opłatą załatwia się za jednym podejściem.