Kołobrzeg Verano 27.01 do 17.02.2025 r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Re: Kołobrzeg Verano 27.01 do 17.02.2025 r.

Post autor: lawenda »

Zbigniew165 rozumiem Twoje rozgoryczenie, (czytałam Twoją relację) ale na podstawie tego co widziałam osobiście i z opisu mojego znajomego, który jest właśnie w Verano z NFZ, pozwolę sobie napisać że dwójka w której mieszka ze swoim współlokatorem jest normalną wymiarową dwójką. Mieszka w części B. Fakt, że do jadalni i bazy zabiegowej trochę daleko, ale wszystko połączone łącznikiem. Pokój może nie najnowszy, ale czysto i schludnie, ręczniki wymieniane i pościel również. Na jedzenie nie narzeka, a baza zabiegowa nie odbiega od większości obiektów sanatoryjnych. Chwali sobie bardzo np. gimnastykę w basenie.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Lawenda z tą gimnastyką w basenie solankowym to prawda, ale w czasie mojego pobytu dużo kuracjuszy omijało basen z daleka, bo było dużo chorych, przeziębionych i na i na basen chodziło tylko kilka osób.
Jak poszedłem pierwszy raz, bo miałem przepisany w karcie zabiegowej, to ratownik powiedział, że jestem sam na basenie i będzie prowadził gimnastykę tylko ze mną. :shock:
Byłem w szoku i oczywiście zrezygnowałem z samotnej gimnastyki, a w następnym terminie już złapałem grypę i całkowicie zrezygnowałem z basenu.
Już teraz nie pojadę do sanatorium w porach roku zimnych, bo nie uśmiecha mi się chorować cały pobyt o ile w ogóle pojadę do sanatorium z NFZ, a zaraziła mnie sąsiadka od stolika, która była chora od trzeciego dnia pobytu do końca turnusu.
Zapomniałem dopisać, że pokój może nie był mały, ale to była jedynka zrobiona na dwójkę, bo była szafa dla jednej osoby i jedna półka, Mój wspacz miał swoje ciuchy na kupce na tej jednej półce i z tej kupki rano wyciągał koszule i spodnie do ubrania, a resztę trzymał w dwóch walizkach.
Takie wspaniałe warunki mieszkaniowe miałem w Verano :roll:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Właśnie dostałem sms z gratulacjami od Google, że moja opinia o Verano otrzymała 10 000 wyświetleń i wiele osób znalazło w tej opinii przydatne informacje, to cytat z sms.
Oczywiście krótka opinię o tym sanatorium zamieściłem na stronie Verano w Google i jestem pewien, że ludzie z kierownictwa obiektu się z nim zapoznali, bo wiem z doświadczenia w pracy w takich obiektach, że śledzone są takie opinie z Google i Bookingu.
W mojej opinii na Gogole odniosłem się szczególnie do pracy pielęgniarek w Verano.
ODPOWIEDZ