"Bursztyn" Świnoujście

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 6 razy

Re: "Bursztyn" Świnoujście

Post autor: Archibald »

Dzięki bardzyk2 faktycznie jestem bardzo zadowolony zarówno z miejsca, czasu, i zakwaterowania, aż trudno mi uwierzyć, że to się dzieje. To ma ogromny wpływ na moje znakomite samopoczucie i przebieg pobytu. Rzeczywiście to bardzo wygodne mieć zarówno posiłki, jak i zabiegi w miejscu zakwaterowania. Zawsze tak miałem, pamiętam, że np. w "Lwimgrodzie" (Krynica Zdrój) i "Świteziance" (Rymanów Zdrój) w kąpielówkach i w szlafroku zjeżdżałem windą do poziomu gdzie był basen. Tutaj na 56 zabiegów 28 mam w "Bursztynie" i 28 w "Rusałce",czyli 50/50. Może tak być,tym bardziej, że pogoda sprzyja.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Archibald ja przy przyjęciu do Bursztynu powiedziałem lekarzowi, że chcę mieć jak najwięcej zabiegów na miejscu i tak miałem.
Do Rusałki chodziłem tylko na gimnastykę oddechową- zbiorową i inhalację.
Oczywiście ze schorzeniem astmy nigdy nie biorę zabiegów mokrych w pobytach zimowych, późnej jesieni, czy wczesnej wiosny.
Mam zamiar odwiedzić Świnoujście prywatnie w Rybniczance na początku września po skończeniu pracy w Mrzeżynie.
Dobrze, że jesteś zadowolony z pobytu w Świnoujściu i być może zostaniesz fanem tego uzdrowiska. :lol:
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Myślę, że co się dało dać z zabiegów dla mnie na miejscu to dostałem, a resztę z konieczności mam w Rusałce. Nie narzekam.
Na Rybniczankę patrze codziennie wychodząc na balkon.
A fanem Świnoujścia już jestem :geek:
Załączniki
1.jpg
1.jpg (46.3 KiB) Przejrzano 386 razy
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

No to przybył nam następny forumowicz, który został fanem uzdrowiska Świnoujście. :D
Ja zawsze stawiam Świnoujście przed Kołobrzegiem. :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Też jestem fanką Świnoujścia , jest o wiele piękniejsze i czystsze niż Kołobrzeg . Dużym atutem jak dla mnie , jest alejka spacerowa z ławeczkami wzdłuż plaży . W Kołobrzegu mi tego brakuje . Jednak do sanatorium , wolałabym pojechać do Kołobrzegu :)
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: berbla65 »

Archibald, a ja podczas pobytu w Światowidzie z balkonu patrzyłam na....Sanatorium BURSZTYN :D . Świnoujście też mi się spodobało :P . Każde Uzdrowisko ma swoje plusy i minusy. Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No tak Światowid (teraz jest tam koleżanka z pracy) to przecież sąsiad Bursztynu :lol:
ODPOWIEDZ