Ciechocinek Łazienki nr 1

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 28 razy

Re: Ciechocinek Łazienki nr 1

Post autor: Andrzej1958 »

Nina11, czemu masz nie zamieścić Twojej opinii?
Każdy z nas pisze o swoich subiektywnych wrażeniach z pobytu i takie będzie Twoje pisanie. Jesteśmy różni i takie będą nasze wrażenia.
Dla jednych będzie to wskazówką jak można spędzić czas wolny. Drudzy, którzy mają inne preferencje będą mieli świadomość żeby unikać Ciechocinka.
Daro zamieścił kilka zdjęć odbiegających od tych pocztówkowych. Ale w każdym mieście można znaleźć takie miejsca, w małym łatwiej. Niekoniecznie to jest wina gospodarzy miasta, bo nie są właścicielami obiektów, a właściciele nie mają kasy, albo im nie zależy.
Taki dworzec PKP - pociągi nie jeżdżą (mają to zmienić), to po co inwestować w dworzec.
Byłem ostatnio w Szczawnicy i widziałem w centrum kilka ruin, ale ja skupiłem się nad tym co jest atrakcyjne.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 32 razy

Post autor: Bibi2 »

Ninka , nic nie robić .
To czy Ci się podobało to są Twoje odczucia, jednym się podoba innym nie .
Andrzej bardzo dobrze napisał .
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Ninka , też czytałam ten wpis na FB .... to była opinia tego pana , tak jak i Daro widział chyba tylko taki plakat , bo tylko taki zamieścił .
Twój pobyt , to Twoja opinia i Twoje odczucia . Ja byłam w maju , opisywałam pobyt , a Ciechocinek uważam za jedno z najczystszych , najweselszych , najbardziej kolorowych i roztańczonych Uzdrowisk .
Napisz proszę , swoją opinię :)
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 18 razy

Post autor: alka50+ »

Nina11..... dziękuję za opinię.....i czekam na więcej.
Twoje odczucia.... Twój opis.....Twoje obrazy - fotki tutaj mają miejsce.
Miło było Ciebie spotkać....wraz z ....i do kolejnego zobaczenia. :serce:
Nina11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 paź 2021 08:41
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nina11 »

Andrzej Gienia Bibi Alka - dziękuję za wsparcie. Było mi potrzebne.
Oferta - co robić w Ciechu jest naprawdę duża.
Łazienki nr1 dla kuracjuszy mają swoje propozycje. Każdy otrzymał informacje na piśmie - kiedy koncerty w pięknej sali balowej (kiedyś),a dziś sali koncertowej. Kiedy spacery z przewodnikiem po mieście i do muzeum Warzelni Soli i były jeszcze zorganizowane dwa przejazdy melexem - ciekawe zakątki Ciecha i wyjazd nad Wisłę.
Miasto też przygotowało ofertę koncertów, zawodów sportowych, przechadzek z przewodnikiem i możliwości zwiedzenia Dworku Prezydenta wybudowanego przez mieszkańcow w latach trzydziestych dla Prezydenta Mościckiego. I jeszcze dywany kwiatowe, fontanny, parki, tężnie i lasek sosnowy z ślicznymi rudymi wewiórkami. Było co zwiedzać i gdzie spacerować. Jeszcze dużo spotkań, spacerów, przemiłych rozmów z koleżankami i kolegami z forum NS. To był cudowny czas bo i pogoda bardzo się postarała i było prześlicznie.
Do zobaczenia.....gdzieś tam.....w innym uzdrowisku. Nina
Nina11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A jeszcze oferta biura wycieczkowego
Załączniki
20250826_195238.jpg
20250826_195238.jpg (65.05 KiB) Przejrzano 348 razy
20250826_195238.jpg
20250826_195238.jpg (65.05 KiB) Przejrzano 348 razy
Nina11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przepraszam poszło 2 razy - trudno te zdjęcia mnie nie chcą słuchać. Kochani do zobaczenia.
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 18 razy

Post autor: alka50+ »

Nina11....dobrze ,że dwa razy....bo ja już nie publikowałam :lol: :lol: a powołałam się na Twoje informacje o wypoczynku.
Fakt..ja w,, Planuję wyjazd...,, ale Kto ?szuka to i znajdzie...ważne podzielenie się opisem.
Ściskam... :serce:
kruszynkaK
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 lip 2021 22:24
Podziękował: 330 razy
Podziękowano: 70 razy

Post autor: kruszynkaK »

Byłam lata temu w Sanvicie i podobał mi sie Ciechocinek .
Ale sie wytańczyłam gdzieś pamiętam w Zdrojowej i chyba gdzieś w tzw "Stodole "? :lol: przy Miała matka syna ... ;)
Byłam ponownie i też było super w Zdrojowej ,przy okazji specjalnego wyjazdu w pewnej grupie .
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

Nina11 pisze: 18 wrz 2025 18:26 Wiem wiem miałam opisać możliwości spędzania czasu po zabiegach. No ale na fb znalazłam wpis pana, który był w Ciechocinku w tym samym czasie i napisał: byłem zobaczyłem i nigdy więcej - to mocno się różni od mojej opinii no i teraz nie wiem co z takim fantem zrobić - bo ja jestem zadowolona z pobytu - wszystko mi się podobało.
Nina przecież każdy lubi coś innego. Ja po dwóch dniach w Ciechocinku zwiałam, nic tam nie ma dla mnie co by spowodowało zachwyt. Ot po prostu , nie oznacza to , że jestem inna zwyczajnie , pozytywne emocje budzą we mnie zdecydowanie inne klimaty i to się się nie zmieni. Ale nasi znajomi kupili tam lokum i ciągle zapraszają do najwspanialszego zakątka Polski. 😁Raz się skusilismy. 😏Ja się cieszę, że tak pięknie się różnimy bo opisywanych jest coraz więcej wyjątkowych miejsc na mapie świata.😍
Właśnie w jednym takim byłam jeszcze tydzień temu ciesząc się z urokow podróży poślubnej. A i tu się człowiek nasłuchał....po co komu ślub przed 60 tka. Toż to szok, na kocią łapę też nowe wypada 😆Ludzie zawsze będą gadać a po tylu latach mam to generalnie głęboko. Zatem nie patrz na opinie innych, to co Ty czujesz jest najważniejsze .
Jeszcze jedno. To wspaniali ludzie z jakimi będziemy jechać, spotykać kolorują nam nawet najbardziej szaro bure miejsca. ❤️ Pozdrawiam cieplutko.
ODPOWIEDZ