Ceny Parkingów w miejscowościach uzdrowiskowych

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 119 razy

Re: Ceny Parkingów w miejscowościach uzdrowiskowych

Post autor: Genever »

Ja może się urwałam z choinki ale naprawdę nie rozumiem po co do Kołobrzegu pchać się autem. :roll: Z większości rejonów Polski są z większych miast genialne połączenia kolejowe. Walizkę wysyłam kurierem.
To samo tyczy się Świnoujścia.
I problem parkingu z głowy. Zmęczenia kilkugodzinną jazdą również.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 36 razy

Ceny parkingów nie tylko w miejscowościach uzdrowiskowych

Post autor: jacky6 »

Mój punkt widzenia.

Każdy posiadacz i użytkownik czterokołowca powinien mieć wkalkulowane w koszta użytkowania opłaty parkingowe niezależnie od miejsca, gdzie chce się zaparkować swój pojazd.

Pijąc do parkingów w Polanicy Zdroju to akurat szukając miejsca tymczasowego pobytu dla swojego pojazdu dwa lata temu przeglądałem mapy google kręcąc się w okolicy "Szarotki".
W końcu poszedłem do szarych komórek i dostałem podpowiedź od pewnej Basi, która poradziła mi skorzystanie z takiej możliwości przy jednym z tamtejszych pensjonatów prowadzonych przez siostry zakonne.
Jadąc pod wskazany adres wcześniej spostrzegłem budynek innego pensjonatu zakonnego i zajechałem.
Było wolne miejsce więc zaparkowałem i pozyskałem akcept siostry zakonnej na okres 3 tygodni.
Kończąc pobyt zgłosiłem chęć uiszczenia opłaty, podałem banknot 100 pln i siostra chciała mi wydać resztę, ale powiedziałem, że całość idzie na pożytek zakonu.
PS - jedynym utrudnieniem było dojście ca 300 metrów i to pod górkę ale przeżyłem.

Reasumując - "Szukajcie a znajdziecie".

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi...
:ugeek:

Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 36 razy

Re: Ceny Parkingów w miejscowościach uzdrowiskowych

Post autor: jacky6 »

Temat powraca jak bumerang tyle, że w nowych wpisach.
Poszukiwane są parkingi w znanych kurortach a poszukiwanie zaczyna się praktycznie tuż przed wyjazdem.
Chciałoby się zawnioskować aby uzdrowiska tą sytuację uzdrowiły przez określenie warunków i cenników na przykład na swoich stronach internetowych. Powinni dać radę.

:geek: :mrgreen:
ODPOWIEDZ