Kudowa Zdrój Bristol - rehabilitacja ogólnoustrojowa

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Pawel No
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 lis 2025 06:29
Oddział NFZ: Lubuski

Re: Kudowa Zdrój Bristol - rehabilitacja ogólnoustrojowa

Post autor: Pawel No »

Malgo,mój bład nie komora krio tylko krioterapia.Nie bardzo orientuję sie w nazewnictwie.Miałem zabiegi krio , kapiel suchą CO2
Z parkingiem free będzie kłopot .Wszędzie ciasno.Skupienie w jednym miejscu Bristolu,Poloni i Zameczka. Każde sanatorium ma własne parkingi a te lużne miejsca przy ulicach są zajmowane. Nie wiem czy to różnica RO czy inne.Ja powinienem
jechać na sprawy kardiologiczne ale chciałem bardziej reumatyczne na kręgosłup,stawy.
Pokoje to przede wszystkim jedynki lub studio.Dwójki dla małżeństw.Pisząc,abyś zadzwoniła miałem
na myśli,że możesz sobie sprawić pokój z balkonem od strony frontowej z widokiem na miasto.
Ja miałem pokój po przeciwnej stronie z widokiem na...drzewa ;)
Lokali tanecznych sporo niektóre są bardzo duże.Ja wolałem Govino.Kameralnie,podział na dwie sale.
Załapałem się akurat na Andrzejki.Bawiliśmy się do 3.oo. W zabiegach na pewno dostaniesz karnety
do pijalni wód.W grudniu 2024 był jeszcze facet na bramce od biletów.Jak byłem w lecie już zlikwidowali
etat a wejście za kodem kreskowym.
Obok 50m Aqua Park.Mnóstwo atrakcji w całej Kudowie.Możliwy pobyt komercyjny.Róznica w jedzeniu
niewielka.Zabiegi terminowe,elastyczne.Jak nieraz chciałem przyśpieszyć to nie było problemu.
Bardzo dobre masaże.To na już .Jak coś sobie przypomnę to napiszę albo lepiej ...zapytaj.
Malgo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2021 14:10
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Malgo »

Paweł, ogromne dzięki za wyczerpujące informacje. Chyba nawet nie wiem o co pytać na ten moment, ale już się bardzo cieszę na wyjazd!!! Czekam tylko na termin, więc zobaczymy jak to wypadnie, mam nadzieję że jak najszybciej bo rączka mało sprawna :? . Dobrze że z nogami wszystko ok, więc zamierzam po zabiegach czas spędzać intensywnie na zwiedzaniu okolicy i korzystaniu ze wszystkich atutów tej pięknej miejscówki!
Czy dobrze zrozumiałam że dostaje się karnet do Pijalni Wód jako zabieg? Picie wody też jest traktowane jako zabieg?
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Picie wody jest zabiegiem i to w wielu sanatoriach nie tylko w Bristolu, bo np, w Świnoujściu, gdzie nie ma pijalni wód, a dostaje się wodę w butelce.
Awatar użytkownika
Pawel No
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Malgo,tak. Karnety do pijalni wód traktowane są jako zabiegi.Trochę to naciągane ale tak jest.Na turnus otrzymałem 18"zabiegów"
Nie jest wymagane potwierdzenie na karcie zabiegów.Z atrakcji na pewno w necie możesz sobie zaplanować ale gorąco polecam
objazd Kudowy z miejscowym przewodnikiem,pasjonatem.Jego postój obok Polonii.Skrzynąłem kilka osób i podjechał po nas do Bristolu.
Objazd trwa 40-45 min.Koszt 25 zł od osoby. Na weekend /odpuszczając obiad/wycieczka do Skalnego miasta Asparth.
Mając samochód w Dusznikach muzeum papiernictwa,dworek Chopina.Kłodzko 45km do zwiedzania twierdza,podziemia Kłodzka/osobna
trasa/i park miniatur.W lecie od ostatniej soboty w czerwcu jednocześnie wystawa 100.000 kwiatów.
W Kudowie muzeum minerałów,muzeum zabawek,skansen Pstrążna.Z górek Szczeliniec Wielki,Niedżwiednik,Błędne Skały.
nie chce się obrócić
nie chce się obrócić
Awatar użytkownika
Maly_K
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 21 wrz 2025 08:13
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Maly_K »

😊👍
Załączniki
20241203_153559~2.jpg
20241203_153559~2.jpg (51.03 KiB) Przejrzano 189 razy
Awatar użytkownika
Pawel No
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mały_K,dzięki...Nie wiem czy to ma znaczenie ale mogę"kręcić"tylko w jedną stronę ;)
Daro 4242
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 mar 2023 10:02
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Daro 4242 »

Malgo nie daj sobie wcisnąć picie wody jako zabieg.
Na końcu wizyty zapytaj lekarza jakie zabiegi masz przepisane. Jak przepisał wodę poproś o zmianę.
Na piwo polecam pójść do Czech, albo napić się na miejscu lub kupić w sklepie(blisko spacerkiem przez park)
Załączniki
3.jpg
3.jpg (71.23 KiB) Przejrzano 161 razy
Awatar użytkownika
Pawel No
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Popieram ;)
problem z właściwym wstawieniem
problem z właściwym wstawieniem
Piwo,czekolada z dodatkiem s konopnymi seminky, cannabi ;)
Nie reklamuję,informuję...
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 18:01
Podziękowano: 2 razy

Post autor: BarbaraB64 »

Witam wszystkich :) Chciałabym dodać że picie wody jako zabieg mają tylko kuracjusze sanatorium, na rehabilitacji ogólnoustrojowej nie ma nic takiego. Co do pokoi to z tego co się orientuję na RO nie ma możliwości dostatnia jedynki , chyba że od lipca zeszłego roku coś się zmieniło, zakwaterowanie na oddziale szpitalnym tylko w dwójkach , no ale zawsze lepiej się upewnić u źródła ;) Pozdrawiam :kwiat:
Malgo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2021 14:10
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Malgo »

Paweł, Daro, Barbara, bardzo Wam dziękuję za dodatkowe informacje! Cieszę się że na RO picie wody nie jest traktowane jako zabieg! Zdecydowanie wolę piwo połączone z wycieczką pieszą do Czech :lol:
Basiu, czy pamiętasz ile mniej więcej jest kuracjuszy na RO? Czy to pojedyncze osoby, czy całkiem sporo?
Podobno na RO jest 5 zabiegów dziennie, czy dużo z nich to ćwiczenia indywidualne z rehabilitantem? Czy można przynajmniej raz dziennie liczyć na taki zabieg?
Czy zabiegi są rozłożone na cały dzień, czy np odbywają się tylko do południa?
ODPOWIEDZ