Wyjeżdżam do sanatorium (Ośrodek Terapii Grunwald od 23.02.2026)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Daro 4242
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 mar 2023 10:02
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękowano: 2 razy

Re: Wyjeżdżam do sanatorium

Post autor: Daro 4242 »

Słoneczko, na pewno się jakiś miły Pan/Pani znajdzie i napisze
że jest basen i miejsce do spacerowania lub że nie ma.
Leniom ciężko wejść na stronę ośrodka i poczytać
Zbigniew popieram twój wpis.
Marek60+
Na forum od: 11 gru 2025 07:33
Podziękowano: 4 razy

Re: Wyjeżdżam do sanatorium (Ośrodek Terapii Grunwald od 23.02.2026)

Post autor: Marek60+ »

Dzień dobry . Niewielki mój staż na tym forum ,ale jak dyskusja to i ja swój głos dodaję .Otóż stara zasada pisarska mówi ,że 50% wagi każdego ogłoszenia stanowi co jest napisane ,ale też pozostałe 50% wagi jak jest napisane . Skoro uznaję ,że jestem piszący internauta ,to w treści ogłoszenia powinna być podana prawidłowa nazwa i prawidłowy status ośrodka /sanatorium lub inny /. Przy okazji,sam czasami zaglądam tu i czytam INNE ogłoszenia i Wy pewnie też .A tam pisarze w stylu : Jade do SENATORIUM ,lub KTURA CHENTNA . Współczuję jak administrator na to patrzy i czyta . Moim zdaniem pogadać na luzie to można sobie na bazarku .Ale skoro już piszę na forum to już nie to samo . Nie jestem moim celem kogokolwiek obrazić ,to tylko głos w sprawie . Zbyszek ma rację .Popieram . Marek .
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 24 cze 2024 10:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 105 razy

Post autor: edwardo »

A ja myślę , że niektórym się zwyczajnie nudzi .
Na komisji lekarskiej , orzecznik ZUS , zapytał mnie czy chcę jechać na rehabilitację do sanatorium . Powiedziałem - tak . Wkrótce dostałem skierowanie do - Centrum Rehabilitacji ..... ... bez statusu - sanatorium -
Czyli co ? miałem jechać do sanatorium , a pojechałem na rehabilitację ? ;) a to mnie orzecznik okłamał 😳 - a ja okłamałem nie tylko najbliższych , ale i pracodawcę - wszyscy wiedzieli , że dostałem skierowanie do sanatorium 🤭 dobrze , że żona o tym nie wie ;)
Jutro wyjeżdżamy na 10 dni - do obiektu o statusie - sanatorium , pakiet z basenem itp. , ale bez rehabilitacji :lol: nie wiem teraz co mówić , aby nie kłamać - jadę na wczasy , czy do sanatorium ? moim zdaniem , na wczasy , no , ale - do sanatorium 😊😊

Zdrowia Wszystkim życzę :D
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 24 cze 2024 10:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 105 razy

Post autor: edwardo »

Marek60+ pisze: 20 sty 2026 14:13 A tam pisarze w stylu : Jade do SENATORIUM ,lub KTURA CHENTNA . Współczuję jak administrator na to patrzy i czyta . Moim zdaniem pogadać na luzie to można sobie na bazarku .Ale skoro już piszę na forum to już nie to samo . Nie jestem moim celem kogokolwiek obrazić ,to tylko głos w sprawie . Zbyszek ma rację .Popieram . Marek .
Parafrazując - każdy pisze jak może , jeden lepiej , a drugi gorzej , ale co mnie obchodzi , jak co komu wychodzi ;) nie każdy jest literatem , ludzie popełniają błędy .
Administrator nie czyta naszych wpisów .
Nie popieram czepialskich i malkontentów :|
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 20 razy

Post autor: Sloneczko »

Myślę, że sens tego forum jest taki, żeby sobie pomagać i dzielić doświadczeniami.
Czepianie się błędów i wyganianie kogoś z forum naprawdę nic nie wnosi do dyskusji.
Forum o sanatoriach to nie konkurs ortograficzny. Trochę empatii nikomu by nie zaszkodziło.
Literówka nie boli, brak szacunku tak.
maciejt
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 cze 2022 09:19
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękowano: 9 razy

Post autor: maciejt »

Marek60+,
witam Ciebie ciepło na forum i zalecam nieco więcej luzu.
A później przeczytaj proszę jeszcze raz własny post, i zerknij ile to tam znaków interpunkcyjnych jest nie na swoim miejscu, ile to błędnie użytej spacji, nie ustrzegłeś się też zwykłej literówki. Tak że sam widzisz, na forum czasem jak na bazarku :roll:
Najważniejsze, że być może skorzystasz kiedyś z doświadczeń użytkowników forum, a może sam podzielisz się własnymi uwagami dotyczącymi sanatorium i własnego wyjazdu?
Życie jest takie krótkie, że szkoda czasu na pierdoły.
kruszynkaK
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 lip 2021 22:24
Podziękował: 329 razy
Podziękowano: 70 razy

Post autor: kruszynkaK »

Ja jestem za, a nawet przeciw :lol:
Trochę też tu jestem ;)
Powiem tak od siebie po ostatnim "dochodzeniu "w
sprawie rehabilitacji w systemie ambulatoryjnym .
Prawidłowe wpisanie ,a konkretnie "przepisanie ze skierowania "( jaki status
ma nasze skierowanie ) jakie się
otrzymało ,wiele by pomogło i piszącemu i czytającym.
Pisanie o sanatorium ,jeśli to nie jest do sanatorium skierowanie
tworzy mętlik myślowy ,jak się zacznie układać co jest co w końcu i
jakie są procedury krok po kroku by o dany rodzaj skierowania zawalczyć jako
pacjent .Przebrnięcie wtedy całego wątku, by na końcu dowiedzieć się o co właściwie chodziło
jest średnio ciekawym przeżyciem, bo o czasie nie wspomnę. :lol:
Ps warto ustawić korektor pisowni to tak na marginesie ,
Bo literówka czy też brak spacji czy ogonka przy literce ,to błąd
wybaczalny.
;)
A empatia to podstawa :kwiat: :D
Zosiu, Felice Gieniu ,Genever Zbigniew 165 inne miłe osoby co mi w końcu rozjaśniały
moj niedawny temat ....ukłony :D :serce:
ODPOWIEDZ