CIECHOCINEK- DOM ZDROJOWY

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Re: CIECHOCINEK- DOM ZDROJOWY

Post autor: mariolaa »

Właśnie wróciłam z Domu Zdrojowego. Ciekawe jak to jest z tym jedzeniem, dlaczego tak się zmienia. Ja trafiłam akurat na dobre, ale opinia właśnie moich koleżanek od stolika, które już były wcześniej, że to się zmieniło jak nasz turnus się rozpoczął. Wcześniej gorsze było i jakościowo i smakowo - czyżby zmiana kucharek? Łyżeczki faktycznie były podawane zazwyczaj 3 na 4 osoby, ale to nie problem ja akurat nie słodziłam. Co do zabiegów byłam zadowolona. Panie na borowinie bardzo miłe, no i oczywiście pan Zbyszek kierujący ruchem na basen sympatyczny choć pilnował godzin wejścia na basen.
Sporadycznie na basenie było ciasno. W tej głębszej części basenu był zawsze luz a tam się lepiej ćwiczy.
Co do korzystania z Wi-Fi to korzystać można było i w pokojach na pierwszym i drugim piętrze. Widziałam że niektórzy wychodzili na główny hol, ale dlaczego nie wiem. Kawiarnia na dole, także można się na miejscu potańczyć. Są dni kiedy jest za darmo ale gdy są zaproszeni goście to płacimy. Jest to co prawda kawiarnia nieduża ale jeżeli komuś nie odpowiada to można pospacerować do wojskowego, uroczej, stodoły, przy grzybku - jest w czym wybierać każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam wybrać się na basen do kliniki pod tężniami - super. Podczas pobytu poznałam wspaniałe i sympatyczne osoby. Zauważyłam ile radości i optymizmu jest u wielu osób niepełnosprawnych. Wróciłam zadowolona i chętnie wrócę tam jeszcze kolejny raz. Pozdrawiam
modlon
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2013 22:55

Post autor: modlon »

Jeśli chodzi o Dom Zdrojowy to w dużej mierze pobyt (z NFZ) zależy od tego do jakiego pokoju się trafi. Wystarczy zadzwonić 2 tyg przed przyjazdem i dokonać sobie rezerwacji na pokój 2 osobowy (dopłata 66 zł lub 96 zł na cały turnus - można zadzwonić nawet 1 dzień przed przyjazdem, ale nie dzwonić 3 tyg czy 6 tygodni wcześniej bo rezerwacji nikt nie dokona). Wtedy o warunki raczej nie ma co się martwić, bo np. całe III piętro pokoi 2 os. przeszło generalny remont jakieś 8 lat temu i pokoje są naprawdę ok. Do tego ponad 20 pokoi zostało oddanych nowych od 2012 roku i nadal są remontowane sukcesywnie następne. W pok. 3 osobowych te warunki są trochę gorsze (chociaż nie wszystkie, jest też kilka po remoncie), jest mniej miejsca, no i pokój nieremontowany przez 40 lat szału mieć nie będzie. Są one wszystkie z pełnym węzłem sanitarnym, no ale jak mówie, wyglądem nie zachwycają. Tak więc w razie co dzwonić i wybierać sobie wew. 614 do oddziałowej i prosić o 2 os. pokój i będzie ok. Z zabiegów na pewno będziecie zadowoleni, a kwestia wyżywienia...różne opinie, bardzo różne, zresztą w na innych forach podobnie mówią, jednemu spasuje, innemu nie.

Za to osoby przyjeżdżające prywatnie mają osobną stołówkę ze stołem szwedkim, więc jakość jedzenia to inna bajka. Zresztą każdy z NFZ może też tam jadać, ale musi dopłacić 30 zł dziennie...sporo...ale jak kogoś stać ;) Prywatni mają te lepsze pokoje (ale też sporo tych lepszych trafia dla osób z NFZ), i możliwość dokonania rezerwacji na najnowszy pokój oddany w 2012 czy 2013 i na pewno będą zadowoleni z pobytu.

Jeśli chodzi o WIFI to działa na holu, na III piętrze, w nowym skrzydle na I i II piętrze i w pokojach 1 os na każdym piętrze.Osoba prywatna przy rezerwacji może poprosić, żeby pokój był bliżej głównej windy (jeśli będzie taka możliwość) i wtedy o zasięg internetu nie trzeba się martwić. Jakby ktoś potrzebował więcej info to pisać, czasami tu zaglądam ;)
Awatar użytkownika
euforia06
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2013 13:49

Post autor: euforia06 »

witaj ja się właśnie tam wybieram , i nie powiem jestem w letkim szoku heeee heee , tym co tu przeczytałam bo wygląda że w cale tak nie jest tam jak jest na ich stronie int. Jadę po raz pierwszy i nie mam pojęcia dosłownie o niczym. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
euforia06
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

dzwoniłam własnie o rezerwację i nie ma takiej możliwości żeby zrobić sobie rezerwację -nawet z dopłatą , ponieważ ja jadę do szpitala klinicznego-hymm jakiś akademicki .....na nfz. i jedno piętro jest rezerwowane na nfz-4 piętro . czyli nie ma na co liczyć nie płacisz to .....nic nie masz .
jestem ciekawa jakie są tam warunki???
modlon
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Jeśli masz skierowanie do szpitala klinicznego (IV piętro) to rzeczywiście nic nie poradzisz, bo tam rezerwacji nie prowadzą nawet za odpłatnością. To jest jakby szpital w szpitalu. Osoba (Prof. Ponikowska) sobie dzierżawi większość piętra i prowadzi oddział, jednak zabiegi, jedzenie itp jest wspólne z resztą obiektu. Z opieki lekarskiej powinnaś być zadowolona bo mają tam dobrych specjalistów. Mają po prostu mało pokoi 2 os, które przeznaczają chyba tylko na małżeństwa, a resztę kładą na 3 os, dlatego na 90% dostaniesz pokój 3 os. Warunki, hmm sama zobaczysz, nie jest tak źle, ale szału nie ma. Przyjedź jakoś do godz. 12 jak będzie meldowanie to sobie chociaż wybierzesz jako pierwsza łóżko w pokoju, bo może inne panie dojadą później ;)
Awatar użytkownika
euforia06
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

dziękuję ci Modlon
Awatar użytkownika
euforia06
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witam :) Pobyt w Ciechocinku - Domu Zdrojowym na IV piętrze
przebył super , lekarze są naprawdę dla pacjentów i obsługa super :) Jedzonko jak na 1000 kal. spoko , lecz gorzej z 400 kal. człowiek był osłabiony ale cóż przeżyło się :))) w recepcji miła i uczynna obsługa , jedynie co zasługuję na naprawdę negatywną OPINIĘ to
OKROPNY SYF !!!!!
W pokojach , szkoda nawet mówić , jak można wpuścić nowych kuracjuszy w takie pokoje . Obsługa sprzątająca jak i ich szefowa powinny przejść dodatkowe szkolenie w zakresie Sprzątania :)
Więc osobą astmą lub alergią nie polecam , chyba że sami wcześniej wysprzątają sobie :)
leszek1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2009 00:24

Post autor: leszek1958 »

Witam,proszę o opinie o oddz.rehabilitacji ogólnoustrojowej,może odezwią się osoby które wybierają się tam między majem a sierpniem.Pozdrawiam.
alicja_salwowska
Na forum od: 10 mar 2013 11:14

Post autor: alicja_salwowska »

Właśnie wróciłam z Domu Zdrojowego w Ciechocinku (turnus 14.02-7.03). Wiele z tych opisów się zgadza. Pokoje nie są specjalnie luksusowe. Ja miałam jeszcze szczęście, bo byłam w lepszym trzyosobowym pokoju. Telewizor można było wynająć za 75 zł na cały turnus, więc na trzy osoby nie było to dużo. Dla mnie jedzenie było wcale złe i nie było go mało. Jednak najlepsza sprawa to profesjonalna rehabilitacja, a po to przede wszystkim tam się jedzie. Dziękuję serdecznie za oddanie i właśnie profesjonalizm i uśmiech na co dzień dla pani Michaliny - gimnastyka i pani Kasi - basen, gimnastyka
modlon
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dlatego tak jak pisałem, dzwonić pare/parenaście dni przed przyjazdem i zamawiać pokój 2 os. z dopłatą i każdy z pobytu powinien być zadowolony ;)
ODPOWIEDZ