1. Co do tematów zamkniętych - miejsca wcale nie blokują. Spokojnie, serwer dużo tego przyjmie. Odszukanie zaś i skasowanie tematów, w których się nie pisze też jest dość problematyczne - zawsze można ustawić automat, który skasuje wszystko starsze niż... rok, a może starsze niż 2 lata, a może starsze niż 2 miesiące? To jest dylemat. Dlatego na forach nie kasuje się postów, które już są. Tym różni się forum od czatu, że to co napisane pozostaje, a na czacie znika wraz z tymi, którzy to pisali.
Tematy zamknięte lub inne, w których się nie pisze, po prostu same spadają w kolejce wyświetlania i dzieje się to w naturalny sposób, z czasem trafiają na sam koniec działu więc nie widzę potrzeby ich kasować
2. Jeśli chodzi o porządek - nadmiarowe tematy, posty w złych tematach, złe tytuły, itp. - to staram się w miarę możliwości kasować takie, dzielić, przenosić itd. jeśli tylko widzę, że przyniesie to większą przejrzystość. Niestety nie wszystko można wyłapać.
3. Co do "moderatora globalnego" - funkcję moderacji sprawuję osobiście, jeśli potrafię to również pomagam więc ktoś tu chyba chce odebrać mi moją rolę
To moje zdanie, póki co nie przekonałem się
Pozdrawiam