Lądek Zdrój - TROJAN-

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2010 21:20

Re: Lądek Zdrój - TROJAN-

Post autor: zbych »

violet58 pisze:Do Zbycha
Trochę nie w temacie postu, ale w kwestii sprostowania. To nie NFZ, a ZUS nie podpisał umowy z "Hutnikiem", "Papiernikiem" i "Nauczycielem" w Szczawnicy - ponoć poszło o kriokomorę.
Dziękuję bardzo za wyjaśnienie bo troszkę się zmartwilem, że zamkną "Nauczyciela" w Szczawnicy. Wprawdzie z NFZ byłem tam raz, chyba z 15 lat temu, a obecnie jeżdżę tam prywatnie bo pomagają mi tamte inhalacje jak żadne inne i odpowiada mi klimat- mimo nadciśnienia bo są problemy, ale to tylko w przypadku gdy trafi się halny. Polecam "Nauczyciela" bo pięknie położony, ładne pokoje , dobre wyżywienie i rehabilitanci no tylko to jest sanatorium dla tych co mają troszkę kondycji i są sprawni. Polożone jest najwyżej i w związku z tym wszędzie jest z górki, ale później na tą górkę trzeba się wdrapać ha, ha, ha. :D
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam, byłem, przeżyłem nie jest tak strasznie jak piszecie, bywałem już w dużo gorszych szpitalach które nie powinny funkcjonować- ale to jest sprawa ZUS, można składać zażalenia i zepsuć sobie pobyt albo zaakceptować to co jest nadrabiając dobrym towarzystwem i stworzoną atmosferą- czego wszystkim życzę i pozdrawiam :) :) :)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

W chwili obecnej Trojan to hotel **, z opinii od pół do gwiazdki więcej. Polonus organizuje tam turnusy rehabilitacyjne w dobrych cenach 1599 zł 2 os. pokój we wrześniu . Za dodatkowe 300 zł można mieć 1 os. Czy ktoś z kuracjuszy był tam obecnie na takim turnusie . Pewnych informacji dostarczyła mi już pomocna Felice ale może ktoś jeszcze ? A może ktoś też tam planuje pobyt ?
unana
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 sty 2015 21:06
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: unana »

kuracjuszką nie byłam ale wynajmowałam w Trojanie pokój... wszystko po remoncie czyli zupełnie inaczej niż było. Szkoda, że tak daleko i idąc z centrum cały czas pod górkę. Baza zabiegowa na miejscu i basen do dyspozycji gości. Kawiarnia Pod wąsem bliżej niż inne ale mi nawet po zmianie właściciela niestety nie odpowiada.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Unana dzięki za odzew. Nie ukrywam, że trochę się zaniepokoiłam. Daleko od centrum :o ? Wszyscy mówią , że blisko mapy googla podają 600 m do Wojciecha no ale jak 600 pod gorę :shock: i tej góry właśnie się obawiam. Wprawdzie zadatek już uiściłam ale do września jeszcze daleko i można coś zmienić. Unana czy tylko z powodu tego położenia nie podoba Ci się to miejsce czy masz jeszcze jakieś inne swoje powody ?
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

W Lądku wszędzie jest pod górkę :lol: Dojście do Trojana nie jest takie złe. Blisko na spacery w góry. Mieszkałam w wojskowym, ale koło Trojana przechodziłam wiele razy. Piękne miejsce :) Poczytaj o Ladku i o okolicy. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Idąc przez park z części sanatoryjnej Lądka nie jest tak wcale strasznie i idzie się super .A co to jest 600 merów toż to super spacer . Najgorsze podejście to do Wojskowego II i Lotnika ale schody już zrobili (naprawili podobno Można było też z innej strony wchodzić i schody omijać. Trojan jest niżej i dojście super. Skąd obawy. Byłem krótko po operacji kolana ,kręgosłupa i nie było problemu. Myślę ,że w Górskich sanatoriach jest wszędzie (lub prawie) pod górkę ale te widoki ,okolica dech zapiera :) Żadnych 600 metrów nie ma pod górkę . jest b. łagodne podejście.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,wprawdzie w nowym Trojanie nie byłem-bardzo żałuję,może kiedyś jeszcze odwiedzę stare miłe kąty-nie wiem skąd Sztani wytrzasnął informacje że Trojan jest niżej Lotnika tzw,WSZUR,jeżeli nic się nie zmieniło to Trojan był ostatnim budynkiem na ulicy pod górę zakończoną parkingiem i wyjściem na szlak przez las-busiki kursujące tam też miały końcowy przystanek,a wejście do Lotnika było też od strony parkingu samochodowego-unikało się sławetnych schodów-jeżeli się mylę i coś się pozmieniało to zapewne ktoś mnie skoryguje,Pozdrawiam :)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Niżej czy wyżej patrząc na mapę chyba wyżej ;) ale czy podejście Andrzeju łagodne? Staszek mówi , że tak ale czy o tym samym Ośrodku mówi ? Bardzo lubię góry w ubiegłym roku w Zakopanem dałam jakoś radę ale ostatnio próby wysiłkowej nie udało mi się przejść stąd te moje obawy :cry: . Bożenko ,byłam raz w Lądku króciutko i bardzo mi się to miejsce spodobało :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Trojan jest nieco niżej od Lotnika,tylko z drugiej strony.Od Klubu pod wąsem to już rzut beretem.Najwyżej położony jest Złoty Łan (powyżej Lotnika). Podejście w miarę łagodne.Jest to przy głównym szlaku na Trojaka.
ODPOWIEDZ