Ośrodek Wczasowo-Rehabilitacyjny Jubilat w Wiśle

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
celina2222
Na forum od: 27 cze 2014 10:46
Staż sanatoryjny: 6

Re: Ośrodek Wczasowo-Rehabilitacyjny Jubilat w Wiśle

Post autor: celina2222 »

Witajcie kochani,

Widzę tutaj różne opinie na temat tego ośrodka. Mam duże doświadczenie w tego typu obiektach, bo mój mąż jest wózkowiczem i wybieram raczej te sprawdzone miejsca. Kiedyś pojechaliśmy do tego miejsca i właśnie wróciliśmy z niego tydzień temu. Ogólne wrażenie jest bardzo pozytywne i postaram się je także zaprezentować:

Plusy:
- ładne położenie, między drzewami, poranny śpiew ptaków, cicho i spokojnie,
- wszędzie blisko, do centrum i do sklepu,
- dobrze przystosowany ośrodek dla wózkowiczów: wszędzie dojechać można windą, duży podjazd przed ośrodkiem, żadnych problemów,
- miły personel, pomocne panie w części zdrowotnej, panie kelnerki,
- basem z ciepłą wodą z windą dla wózkowiczów,
- bardzo dużo zabiegów, wszystkie rodzaje dla każdego,
- pyszne jedzenie, dla nas wystarczające całkowicie, ładnie podane, czysta jadalnia,
- darmowy parking przed ośrodkiem,
- przestronne pokoje z balkonami z ładnymi, nowymi meblami, czysto w pokojach,
- cała część zabiegowa na miejscu, ja na zabiegi chodziłam w szlafroku,
- duża ilość programów w telewizorze (coś trzeba robić, jak jest brzydka pogoda),
- ogólna bardzo dobra, sympatyczna atmosfera,
- w niedziele za darmo odwieziono nas do kościoła i z powrotem,
- dużo miejsca wokół ośrodka do spacerowania i opalania,
- ciekawa wycieczka do chlebowego domu i do innych miasteczek regionu,
- sympatyczne wieczorki z ładną muzyką taneczną,
- blisko fajne knajpki (szkoda, że nie wszystkie przystosowane dla wózkowiczów),
- Wisła - bardzo się zmieniła przez ostatnie kilka lat, ładny zadbany parking,

Minusy:
- górka przed ośrodkiem, ale dla nas nie stanowiła problemu, trochę więcej potrzebowaliśmy wysiłku,
- czasami za ciasny parking, jak przyjechało więcej turystów, teraz i przedtem ośrodek był cały pełny,
- kawiarnia faktycznie jak za komuny, dowiedziałam się, że ktoś to wynajmuje w tym ośrodku,
- trzeba czekać na informacje o wizycie lekarskiej, można to inaczej rozwiązać,
- idąc do miasta kiepskie przejście mostem, brak szerszego chodnika albo osobnego przejścia.

Polecamy ten ośrodek, szczególnie dla osób szukających wypoczynku i spokoju, które chcą skorzystać z wielu zabiegów, które są na miejscu.

Celina
ODPOWIEDZ