Jak wspominacie pierwszy wyjazd do sanatorium?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: Jak wspominacie pierwszy wyjazd do sanatorium?

Post autor: Atina »

2006 Krynica Zdrój lipiec pierwszy wyjazd człowiek taki zielony :kwiat: ale było super :) kolejne wyjazdy tylko lepiej...
forumowicz

Post autor: forumowicz »

2010-Kołobrzeg....jak ja się bronilam przed tym pierwszym wyjazdem,sanatorium kojarzyło mi się ze schorowanymi starszymi osobami .....a teraz nie mogę doczekać się kolejnego wyjazdu,to jak... uzależnienie ,"narkotyk" ;) :lol:
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

A co tam ... , listopad 2000 :mrgreen: Ach, cóż to był za bal ... ;) :D
forumowicz

Iwonicz 2007....3 osobowy pokój,okropne towarzystwo( były alkoholik,czynny alkoholik) ośrodek w kiepskim stanie,kilka lat nie miałem ochoty na następny wyjazd.
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Grudzień 2011rok......podobnie jak Blondi broniłam się przed tym wyjazdem bardzo..... :evil:
Dopiero moja przyjaciółka mnie zmusiła :lol:
Teraz nie żałuję tego, o nie........... wspomnienia cudowne :serce: ......dziękuję Ci, Iwonko :kwiat:
guma1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 lis 2009 20:39
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: guma1958 »

Wiosna 2002r.Kudowa Zdr.-Polonia....Warunki pobytowe extra,jedzenie pod psem,stawka wyżywieniowa 4,50 zł-makabra.I przez to narzekanie na wyżywienie nawiązała się silna grupa po wezwaniem-głodni,ale weseli.Przedział wiekowy od 25 do 60 lat,razem ok. 12 osób.Po zabiegach organizowaliśmy codzienne wypady do Czech na piwko,parki,utopielca,knedliczki i becherowkę dla zdrowotności.Po tygodniowej znajomości zorganizowaliśmy pieczenie prosiaczka w Starym Młynie-gorąco polecam,a wieczorową porą balety w Piekiełku i w Raju,co za zbieżność nazw.Gdyby nie to towarzystwo cały pobyt byłby nudny.Dlatego twierdzę,że każdy pobyt uzależniony jest głównie od dobrego towarzystwa,a nie od miejsca rehabilitacji.Ps.Towarzystwo było mieszane i nikt nikomu nie właził do łóżka-boki nie były tolerowane,a w późniejszych pobytach bywało różnie........

pi
Anulka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 paź 2012 13:22
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Anulka »

Pierwszy i jak narazie jedyny wyjazd: Kołobrzeg wiosna 2012 8-)
Pierwsze dni jakieś takie nijakie, ale jak już utworzyłyśmy grupę (6 kobitek) to było miło i przyjemnie, ale aż za porządnie.
Ani razu na baletach nie byłyśmy :shock: - nie było żadnej żeby pociągnąć towarzystwo, procenty to tylko małe piwko.
Dlatego też obiecałam sobie, że jesienią w Polanicy trochę zaszaleję ( skierowanie już mam), będę z życia brać garściami, coby później mieć co wspominać :oops:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Jak to mawiał pewien pan .."jestem za ,a nawet przeciw" ;) :lol: :lol: :lol: Uważaj na wirus sanatoryjny ,nieźle kosi ,a objawy ...jeszcze pół roku po turnusie ,wzdychanie i tęsknota ;) :lol: :lol:
forumowicz

2003 oczywiście Wysowa -Glinik ,pomijam że do 3-ki dobili nam czwartego :evil: najgorsze było to że byłem wiecznie głodny !!! :lol: :lol: :lol:
To był ten pierwszy raz i jak już pewnie wiecie zakochałem się ........nie nie nie tylko w Wysowej :lol: :lol: :lol:
Czyli sumując -rewelacja :D
forumowicz

Pierwszy wyjazd to był jako osoba towarzysząca,bez skierowania ale z zabiegami .Sierpień 1995 Wysowa i tak mi zostało,miłość,sentyment,zauroczenie,wspomnienia i czasem wielki smutek :|
ODPOWIEDZ