Być zrozumianym ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
niezapominajka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2013 14:29

Re: Być zrozumianym ...

Post autor: niezapominajka »

Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

.......Często potrzebny nam ktoś kto poklepie po ramieniu.......a czasem da porządnego kopa na dzień dobry ....wtedy my nabieramy odwagi :) i wskakujemy dalej do pociągu ....albo uparcie stoimy na stacji ;) bo boimy się zabłądzić ...a za te chwile zwątpienia płacimy czasem bardzo drogi bilet :(
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Tak naprawdę to chyba nigdy nie zrozumiem drugiego człowieka do końca. Kobiety są na ogół gadatliwe, mężczyźni natomiast potrzebują krótkich i wyraźnych komunikatów, których my nieraz nie umiemy im przekazać..Do zrozumienia drugiego człowieka potrzeba wyrozumiałości,obiektywizmu, tolerancyjności.Musimy akceptować druga osobę ze wszystkimi jej smutkami, radościami, problemami ,słabościami....... A jakże ważne są w naszym życiu przestarzałe stereotypy :!: Czy jeżeli ktoś popełnił w życiu swoim czy naszym jakiś błąd to faktycznie należy go uważać za złego człowieka? Niestety ale wszyscy popełniamy błędy i to rożnego kalibru. I wtedy aby zrozumieć taka osobę aby na spokojnie dowiedzieć się jaka była tego przyczyna , to właśnie MY powinniśmy zajrzeć do jej serca ...pomóc jej a nie oczerniać ją czy stawać się jej przeciwnikiem. Trudny to jest temat i powiem wam, ze nieraz ja sama siebie nie rozumiem dlaczego coś robię czego później np. żałuje. I może właśnie w tedy powinien ktoś przy mnie być i zajrzeć do tego mojego serducha?? :D i wysłuchać mnie tak do końca ........
Awatar użytkownika
krecik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 cze 2013 17:44
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: krecik »

Dziewczyny :kwiat: , tak ładnie o tym piszecie a jak jest w życiu codziennym??? Pewnie zapominacie o tym co piszecie :lol: :lol: :lol:
Oczywiście nie dotyczy to tylko dziewczyn, bo chłopcy też tak mają :lol: :lol: :lol: . Wiedzą jak powinno być a robią swoje :roll:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

W życiu codziennym jest ciężko. Radzić jest dobrze komuś, wspierać i pomagać również. Myślę, ze właśnie na tym rzecz polega aby słuchać co ktoś do nas mówi, o czym mówi, słuchać ze zrozumieniem jego problemu. A może znów uratujemy w ten sposób jakaś duszyczkę przed popełnieniem jakiegoś błędu życiowego :D
Awatar użytkownika
niezapominajka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

forumowicz

Post autor: forumowicz »

"Klucz do zrozumienia innych,leży w zrozumieniu samego siebie."

Cytat z książki pt:Osobowość
plus
Jak zrozumieć innych
przez zrozumienie siebie .

Florence Littauer
Awatar użytkownika
niezapominajka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kiedy potrafię cieszyć się z małych rzeczy ludzie pytają: Co piłaś? Kiedy jestem szczęśliwa pytają: Co brałaś? Kiedy zadowala mnie spacer po parku bez zmartwień pytają: Czy wszystko w porządku? Kiedy idę smutna nikt o nic nie pyta................
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Niezapominajka uśmiechnij się ....Miłego dnia :) i ciesz się z małych rzeczy ....a wielkie same przyjdą ...bo w życiu zdarzają się piękne chwile ....a jeżeli jeszcze ktoś dodaje nam odwagi to już jest powód aby się uśmiechać :kwiat:
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

Rozmowa z drugim człowiekiem daje nam siłę, wytchnienie, pomaga, łączy, zmienia, buduje, śmieszy, a czasem też skłania do refleksji, oczyszcza i powoduje zmiany w życiu, które zazwyczaj wychodzą nam na lepsze ..... Są rozmowy lekkie , rozmowy pasjonujące, ale są też rozmowy ważne , a czasami trudne.
Jest jeszcze flirt :oops: jako szczególny rodzaj rozmowy . :serce: :serce: :serce:
emocje.gif
Innymi słowy rozmowa dostarcza niespotykanych emocji... :)
ODPOWIEDZ