Ośrodek Gościm Profesora Degi

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
cisza685
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2014 08:03
Oddział NFZ: Wielkopolski

Re: Ośrodek Gościm Profesora Degi

Post autor: cisza685 »

dzieki za informacje
Hefi
Na forum od: 14 lut 2014 12:25
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Hefi »

Witam

ja jadę 21-go do Gościmia. Mam pytanie - jak tam faktycznie jest z internetem? Laptop w pokoju mi ściągnie po WIFI sygnał?
A jak zasięg telefoniczny? Własny internet da radę? Wie ktoś?

Dodatkowo, mam pytanie co do zabiegów i diety - jestem pacjentem z ZUS i na wejściu panie przez tel. poinformowały mnie, że "pacjenci z ZUS nie mają możliwości ani dopłaty do jedynki ani dokupienia prywatnie żadnych innych zabiegów". Jak to jest w rzeczywistości?
A co do diety - da się przeżyć?

A sam Gościm - w ogóle coś tam jest, czy nie warto nawet wychodzić z ośrodka?

Bardzo proszę o informacje, nie wiem, na czym stoję :-D
betii
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2013 17:32
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: betii »

Witam jeśli chodzi o internet to wi-fi jest koło recepcji i w kawiarence i siega dwa pokoje blisko recepcji jak dobrze pamitam to nr 10,11,12. Jak masz internet swój to powinieneś odbierac. Ośrodek jest odalony od Gościmia ok 2 km a to jest mała wioska do miasta Drezdenka jest ok 10 km na terenie ośrodka jest tylko las dookoła i jezioro. Jaki bedzie pobyt to zależy od kuracjuszy to oni tworzą calą atmosfere. Jedziesz z zus to nie ma możliwości dokupienia zabiegów taki jest regulamin zusu ale jest dużo zbiegów dziennie do 16 a potem przed kolacją psycholog i prelekcje obowiązkowe.Baza zabiegowa i rehabilitanci na dobrym poziomie. Pytasz o jedzenie i diete to nie masz czym sie martwic śniadania i kolacje szwedzki stół obiady do stolika tak było w tamtym roku.Życze miłego pobytu!!! Moje wrażenia są pozytywne byłam w 2012 i 2013 zawsze w czerwcu.
betii
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2013 17:32
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: betii »

amidas pisze:W dacie pobytu wkradł się mały błąd. Sprostowanie. Turnus od 28.11.2013 do 21.12.2013. Czyli jeszcze trwa, a negatywne oceny są wciąż na plus...niestety.
Odpowiem na każde nurtujące pytania.

Pozdrawiam.
Nie zgadzam sie !!!!! chyba pierwszy raz w sanatorium ?????? pomyliłeś wypoczynek z rehabilitacją. Wykup wczasy w hotelu 5gwiazdek to może bedziesz zadowolony ???!!! Jestem niepełnosprawna i to najlepszy ośrodek w jakim byłam dwa razy i znów jade.
Ania71
Na forum od: 25 maja 2014 18:13
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Ania71 »

Do Betii.
Mam pytanko czy z Przystanku w Gościmiu trzeba iść na pieszo czy dowożą busem do sanatorium
ODPOWIEDZ