Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Niestety w kwestii alkoholu jesteśmy wybitnie tolerancyjnym narodem.Chory człowiek na ulicy nie doczeka się pomocy,a pijaczkowi poduszkę pod głowę podłożą,miejsca w autobusie ustąpią (na co nie ma szans starszy człowiek tudzież inwalida).
Nie wiem skąd w naszej mentalności znalazło się miejsce na przyzwolenie na takie zachowania,ale niestety jest.
I ja nie stosuję podziałów na księży,polityków,prawników.Dla mnie podział jest prostszy....są ludzie i betony i dotyczy to nie tylko alkoholu,ale tez innych zachowań.Dla tych drugich nie znajduję żadnych usprawiedliwień.
Za jazdę po pijanemu konfiskata auta i dożywotni zakaz prowadzenia .lecz najważniejsze nie przymykać oczu tylko piętnować takich kierowców i upubliczniać ich wizerunek.
Najwyższy czas aby przyzwyczajenia z lat minionych dla tolerowania pijaków -morderców za kółkiem się zmieniły nie ważne jaki kto reprezentuje zawód ma ponosić konsekwencje swojego czynu- O-alkoholu przy kierowaniu samochodem Najgorszy z Nawyków Polaków z PRL powinien być WYTĘPIONY i NIE powinno być przyzwolenia społecznego na tzw,kieliszeczek w przypadku prowadzenia samochodu nie jestem abstynentem ale alkohol jest dla ludzi myślących Prawo powinno być w tych przypadkach bardzo rygorystyczne i bezwzględne Pozdrawiam NOWO ROCZNIE,mimo późnej pory
Za PRL kara była bardziej nieuchronna jak dziś .Zgadzam się z konfiskatą samochodu . W W. Brytanii za uchylanie się od płacenia mandatu auta rekwirują i na aukcję. U nas martwią się i ,że kierowca zawodowy to potem jak utrzyma rodzinę . Likwidują zaklady i kto martwi się o tych ludzi .U nas jak pisali moi poprzednicy jest przyzwolenie na chamstwo za kierownica i w życiu . Cwaniacy nazywani są ludzmi zaradnymi .
Witam Wszystkich,
Pozwole sobie zabrać głos w tej sprawie mianowicie jak dla Mnie takich kierowców powinno się za darmo zatrudniać w ramach resocjalizacji na miejscach wypadków pod okiem Policji,aby widzieli na własne oczy co zrobili ich poprzednicy,albo sami,może by mieli jakieś sumienie i zastanowili się nad tym co zrobili. Sztani wspomniałeś o Angli owszem tam jest tak ponieważ jest krajem suwerennym i jest prawdziwa władza,a u nas tylko poklepywanie się po za kamerą,a przed nią pokazywanie nam zwaśnionych ugrupowań jacy to są źli i nie mających za nic zwykłego zjadacza chleba,który nie wie jak przeżyć do następnego miesiąca po opłaceniu wszystkich bieżących opłat,a gdzie na leki. Taki kierowca nie zasługuje,na życie skoro dla niego jazda po pijanemu to pokazanie się w oczach innych,że ma samochód i musi jechać,doświadczyłem bolesnego przeżycia kiedy na moich oczach zgineła kobieta w piątym miesiącu ciąży,a kierowca był pod wpływem alkoholu,jak się później dowiedziałem dostał 12 lat ponieważ nie był obywatelem naszego państwa,wyszedł na wolność rok temu w lipcu,on żyje,a Ja straciłem najbliższych i od tej pory nie raz mam traume,jak słysze lub czytam o takich mordercach za kółkiem typowych za przeproszeniem bezmózgowców,który sam wyjdzie bez szwanku a komuś wyrządzi krzywde,że nie wsiądzie za kółko ponieważ będzie miał traume przed takimi typami,ale to nigdy nie wiadomo kto siedzi za nią-kierownicą,zwłaszcza nie toleruje alkoholu to mogę jechać spokojnie,iść ulicą a jakiś idiota mnie albo moich najbliższych zabije typowy morderca,który zaplanował sobie,że wsiądzie i będzie jechał kogoś sobie upolując,przepraszam za słowa,ale szlag mnie bierze jak tacy mają się dobrze i żyją,a nasze prawo nic nie robi dobrego tylko ich kara tak jak drobnych przestępców,powinien być wprowadzony Kodeks Hammurabiego i tyle,takie mam zdanie może by to coś zmieniło i zastanowiło innych,ku przestrodze.
Pozdrawiam Noworocznie
Alku, generalnie zgadzam się z Tobą, ale wolałbym, aby odniesienia polityczne nie pojawiały się na tym Forum i to niezależnie jakie one by nie były. Jest tak miło ...
Pozdrawiam
Chciałabym Wam zwrócić uwagę na jeszcze jedną konsekwencję wypadku spowodowanego przez pijanego kierowcę. Uważam, że to właśnie ona powinna być nagłaśniana bardziej nawet niż wyrok dla samego sprawcy. Chodzi mi konsekwencje jakie poniesie rodzina sprawcy wypadku. Długi, które ciągnąć się będą w nieskończoność i świadomość rodziny oraz jej napiętnowanie, że wśród nich jest ktoś, kto przez głupotę zabił. Skąd długi? Z roszczenia ubezpieczyciela sprawcy wypadku o zwrot wypłaconego odszkodowania. Odszkodowania w takich przypadkach to niemałe kwoty. Wyobraźcie sobie, że w sumie zostanie wypłacona kwota sięgająca np. 1 mln zł. Kto, ze zwykłych ludzi, pracujących zwyczajnie na etacie i mających na utrzymaniu dzieci, będzie w stanie taką kwotę oddać? Nawet jeżeli otrzyma wyrok za niespłacanie długów to ile on by musiał wynosić aby taka kwota została „odpracowana” przez sprawcę? Kto będzie spłacał te długi? Oczywiście rodzina… Może kilka takich przykładów nagłośnionych przez media przemówiłoby bardziej do wyobraźni niektórych pustych głów niż podawanie maksymalnego wyroku jaki grozi sprawcy.
Dlaczego w Wielkiej Brytanii czy na zachodzie ludzie jeżdżą ostrożniej? Bo mają właśnie świadomość tych konsekwencji.