Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witaj kasia72, obecnie w NFZ Śląskm czas oczekiwania na wyjazd do sanatorium to około 26 m-cy ,po weryfikacji 6-8 tygodniach wracasz do kolejki oczekujacych ( po około 14 dniach miałam w przeglądarce wyjazd za 4 m-ce) Natomiast obecnie z tego co wiem ,czas się wydłużył jedyny plus tak długiego czekania, pojedziesz późną wiosną a może i latem
Pozdrawiam serdecznie.
Witam Wszystkich serdecznie w Nowym Roku
Pytanie do Mamylki. Czy dostałaś przydział z NFZ? o ile tak, to kiedy składałaś wniosek? Ośmielam się pytać bo jak pamiętasz jestem z tego samego nfz-etu i byłyśmy ostatni raz w sanatorium w tym samym terminie. Pozdrawiam Basia
6basia6 pisze:Witam Wszystkich serdecznie w Nowym Roku
Pytanie do Mamylki. Czy dostałaś przydział z NFZ? o ile tak, to kiedy składałaś wniosek? Ośmielam się pytać bo jak pamiętasz jestem z tego samego nfz-etu i byłyśmy ostatni raz w sanatorium w tym samym terminie. Pozdrawiam Basia
Witaj Basia
Wniosek składałam na koniec grudnia - ze wskazaniem przez lekarza kierującego na rehabilitację uzdrowiskową, ze względu na stan zdrowia. Parę dni temu dostałam odpowiedź z NFZ ! - piszą, że teraz 20 m-cy, ale to nic będę czekała ile trzeba i mój kręgosłup też
Przekażę informację, która kilka dni temu ukazała się w lokalnej gazecie łódzkiej "Express Ilustrowany"
"Blisko 40% z 3 tysięcy mieszkańców województwa łódzkiego, którzy otrzymali skierowania do sanatoriów na styczeń, odesłało je z powrotem do NFZ. Mogą z nich teraz skorzystać inni pacjenci. Można poprosić o wyjazd nad morze lub w góry, o ile profil leczenia pacjenta jest realizowany w wybranym uzdrowisku - informuje Anna Leder, rzecznik łódzkiego oddziału NFZ. Zainteresowani skorzystaniem ze zwrotów mogą uzyskać dokładne informacje pod numerem tel: 42/275-40-89 oraz 42/275-40-83."
Mamylko napisz, czy składałaś wniosek osobiście, czy wysyłał Ci lekarz, czy był to specjalista, czy rodzinny. Już się pogubiłam. Niby nie można składać wcześniej jak po upływie 8 m-cy /tak bynajmniej twierdzi nasz NFZ/, a Twoim przypadku jak dobrze się orientuję nie upłynęło 6 m-cy. Pozdrawiam Basia.
marika pisze:Dzisiaj zadzwoniłam do Malopolskiego NFZ i pani zaproponowała mi rehabilitację w Krynicy w ''20 Wojskowy Szpital''.Wyjeżdżam 25.01.14 czasau niewiele ale ważne że czekanie mam już z głowy.Pozdrawiam wszystkich oczekujących
Gratuluję Mariko Życzę Ci super wypoczynku i .............. skutecznej rehabilitacji oczywiście
Violet58 przekazał świetną informację Oczywiście dotyczy ona tylko łodzkiego.Tak więc na co czekacie kuracjusze z tego regionu? bierzcie sie do roboty i dzwońcie o te zwroty
Bunia jak się cieszę, że zauważyłaś moją nieobecność! Niestety ja w kolejkę dopiero ustawię się w listopadzie 2014. Niestety Mój pobyt był super i chciałoby się go powtórzyć. Spróbuję na szpitalne leczenie uzdrowiskowe ale z tego co się dowiedziałam to tak jadą głównie osoby po pobycie w szpitalu , a nie na podstawie numeru choroby.