Ustroń - Równica

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Re: Ustronie Zdrój - Równica

Post autor: violet58 »

Jak jedynkę to od strony zachodniej, z widokiem na Ustroń. Więcej światła, co w tym okresie ma niebagatelne znaczenie. Istebną pewnie będziesz mógł odwiedzić jest sporo wycieczek. Udanego pobytu.
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Hania »

Nie dzwoniłeś, żeby zarezerwować jedynkę?
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

Dzwoniłem odnosnie jedynki zapewniano mnie , ze takową będę miał ale czytałem tutaj na forum , że po przyjeździe tego nie honorują, upewniałem się więc , zapewniono mnie , że jednak będzie jedynka z czego się bardzo cieszę już nie będę marudził odnośnie strony z której ma być wiem , że to będzie 3 piętro. dziękuję za zainteresowanie pozdrawiam. :D
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Byłam w Równicy i tak jak zapewniali tak miałam jedynkę.Ale co do wyboru stron świata to nie mogłam wybrać.Jak przydzielili jedynkę tak było.Decyzja była podyktowana wolnymi pokojami.Byłam zadowolona że jedynka dlatego już więcej nie nagabywałam.Przecież w pokoju się nie przebywa całe dnie.A wyjść można i miasto zobaczyć z 6 piętra-tam jest taras ,nie pamiętam dokładnie piętra (zimą zamknięty) ale są okna.Dla pięknego widoku wjedź windą na ostatnie piętro -potem schodami w górę do kaplicy i z okien kaplicy widok na cały Ustroń (10 !! piętro)
:o
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ps.Też byłam na 3 piętrze -widok na Równicę(górę) ..gdy nastały upały byłam zadowolona że mam pokój właśnie na tą stronę świata-bo z drugiej czyli południowo-zachodniej nie dało się żyć. Pokoje tak nagrzane że ludzie robili przeciągi otwierając drzwi a i tak na wiele się to nie przydało :P
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cóż nie miałem wpływu by pojechać chociaż w kwietniu , dostałem poszpitalne więc za friko nie ma co narzekać . A może w tym roku własnie wiosna przyjdzie wcześniej i uda się troszkę pochodzić chociażby na Stożek a może Bóg da i na Baranią Górę lub ze Stożka na Czantorię. Czas pokaze jak to będzie . Co do pokoju hmmm nie wiem zobaczę jak będę na miejscu postaram się powiedzieć o stronie z widokiem na Ustroń , ale jak dadzą inną nie będę marudził . Najważniejsze dla mnie to jedynka i możliwosc decydowania o sobie w jednym pokoju . Dziękuję za informacje o Równicy , pomogły poszerzyć wiedzę o tym sanatorium . Osobiście Wam wszystkim polecam ISTEBNĄ ! ! ! !. Jak dla mnie jest cudowna . Aha jak pogoda pozwoli przejdę się na Stecówkę przeurocze miejsce .. Polecam szczególnie i do tego nie daleko z Kubalonki. Ciekawy jestem jeszcze czy basen jest do wykjorzystania po za zabieagmi do pływania czy nie ? :)
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jutro wyjazd do Ustronia i zderzenie z rzeczywistością i opisami na forum , ciekawy jestem jeszcze dostępu do internetu na terenie Równicy jak gdzie i jaka jakość . Jesli ktoś może odpowiedzieć będzie fajnie. Dziękuję z góry . :D 8-)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

W samej Równicy tylko dwa stanowiska stacjonarne płatne, chyba już od 2 złotych za godzinę - dokładnie nie pamiętam. Obok Równicy masz Klub Kuracjusza, a tam bezproblemowy dostęp by Wi-Fi, hasło przy barze - można połączyć przyjemne z pożytecznym ;) :D
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

sergio_1 2 3 4 pisze:Jutro wyjazd do Ustronia i zderzenie z rzeczywistością i opisami na forum , ciekawy jestem jeszcze dostępu do internetu na terenie Równicy jak gdzie i jaka jakość . Jesli ktoś może odpowiedzieć będzie fajnie. Dziękuję z góry . :D 8-)
Ja schodziłam z laptopem do Klubu Kuracjusza--tam jest zasięg netu za friko .Klub jest jakby częścią "Równicy" .Trzeba tylko wyjść na zewnątrz budynku i przejść ok 20m.Od godziny 18 -ej zaczyna się tam potańcówka -ale to nie przeszkadza by buszować po necie i jednocześnie słuchając zerkać na tańczących.Można kupić kawkę ew.inne napoje :)
Na samym terenie "Równicy" są w holu 2 stanowiska z komputerami -tak jak wspomniał violet 58
Awatar użytkownika
strapper
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2014 08:22
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: strapper »

POMOCY !!!

jade do Równicy od 28.03.2014 proszę o informacje:
1. Jak wyglądają, raczej smakują posiłki DIETA
2. Czy trzeba wziąć swoje kije do Nordic Walking
3. Do jakich miejsc organizowane są wycieczki myślę, że Praga . Gdzie jeszcze , czy Ostrawa ?
Dzięki Violet58 bardzo pomocne informacje pozdro

PS. To mój pierwszy wyjazd do sanatorium
ODPOWIEDZ