Kolejki do lekarzy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Kolejki do lekarzy

Post autor: medi »

Nie przekonałeś mnie ,nadal uważam że to czy wykupuję te konkretne leki przepisane przez lekarza jest moją prywatną sprawą .A co do dostępności to ,mają takie piękne systemy czemu już lekarz dając skierowanie do innego specjalisty nie może mieć w swoim komputerze bazy danych wolnych terminów do specjalistów i od razu zarezerwować "numerek" ?? Byłoby prostsze ,szybsze i bez przekrętów ,ale ...u nas potrafią się zajmować tylko głupotami czyli ZIP-em , kto kiedy i ile forsy wydał NFZ ....czyżby chcieli w nas wzbudzić wyrzuty sumienia że tak drogo kosztujemy nasze ubogie państwo ?? Emerycie wspomóż państwo swoim czynem i umieraj przed terminem może co ??......Zajmowanie się bzdetami typu ,kto kiedy i ile razy był w sanatorium to sprawa drugorzędna :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Jedyne co dobre okazało się w tym Zipie to to , że mam czarno na białym wykazane, ze mój lekarz stomatolog, do którego chodziłam prywatnie od 2009 roku ,nie dość ze dostawał ode mnie kupę kasy za leczenie to jeszcze dostawał pieniądze z NFZ. Fajnie co??? Takie przypadki wiem,ze należy zgłaszać i pewnie to zrobię :evil:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Ale Tobie jako pacjentowi to nic nie da ,będą tylko mieli w NFZ-cie więcej forsy na nagrody dla siebie :evil: :evil: :evil: A gdyby lekarz od razu zapisał Cię na badanie ,czy do specjalisty nie musiałabyś cudów wyprawiać żeby się gdzieś dostać .
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Medi :kwiat: ja mam dzisiaj tyle roboty w domu i na działce, ze nie chce się wku....wkurzać , bo mnie zaraz szlag trafi i zamiast pójść na działkę zadzwonię do mojej koleżanki Lidzi :D . Tym gadaniem to podwyższam sobie tylko ciśnienie i chyba już mam 300 na 400 :lol: :lol: .Pozdrów Wodzunia ;) :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Na Białorusi lekarz który pracuje np na etacie w szpitalu nie może mieć żadnej prywatnej praktyki bo by zakończył żywot w łagrze. :( U mnie na każdym rogu ulicy gabinety wszystkich lekarzy pracujacych w szpitalach ,przychodniach itd.
W wiekszych metropoliach takich jak Warszawa specjalista ma gabinety rozsiane w róznych punktach miasta.
Mało tego ,przyjeżdza 3oo km z końcówka do innego miasta ,ponieważ tam ma kolejne gabinety.
Nie bardzo wiem czy tacy pamietaja jeszcze jak wygląda żona ,kochanka :lol:
I abstrachując od "polityki" zdrowotnej ,człowiek przecież się nie rozerwie prawda?
I jeszcze wymagać by do niego mogli sie dostać normalni ludzie w normalnym czasie na wizytę specjalistyczną ,z normalnie wypisanym a nie wydartym od lekarza pierwszego kontaktu skierowaniem.
Czy czasem nie wymagamy za dużo? :shock: Przecież to tylko tez człowiek ,w chorym systemie naszej cudownej służby zdrowia. :lol:
A więc leczmy się śmiechem ,muzyką i koniaczkiem czasami.
Czekając na nowego ministra zdrowia :lol:
Miłego dnia :)
adam-07
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2014 14:31
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: adam-07 »

Jak umrą ci ,co czekają w kolejkach ,to kolejki się zmniejszą.Brak lekarzy.A ci co są pracują na etatach ,pracują też prywatnie.To drugie jest bardziej opłacalne.
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

medi pisze:A co do dostępności to ,mają takie piękne systemy czemu już lekarz dając skierowanie do innego specjalisty nie może mieć w swoim komputerze bazy danych wolnych terminów do specjalistów i od razu zarezerwować "numerek" ??
Medi, bardzo dobry pomysł. Nie trzeba by było marnować kolejnego dnia na jazdę do poradni specjalistycznej i stanie w kolejce tylko po to by się zapisać. Choć czy to wyeliminowałoby przekręty? W to raczej wątpię. Zawsze to jednak jakieś udogodnienie i pozwoliłoby być może w jakiś minimalny choćby sposób skrócić kolejki bo pacjent byłby zapisany przez lekarza POZ tylko w jednej z nich.
Jeśli zaś chodzi o ZIP to tego rodzaju system jest moim zdaniem potrzebny. Jak słyszymy co raz dzięki ZIP pacjenci ujawniają fikcyjne zabiegi ponoć na nich wykonywane. Oczywiście nie dyskutuję z kosztownością systemu, na pewno nie był tani jak zazwyczaj wszystko to co zleca do realizacji Państwo.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

Drogi Adminie - Ojcze wątku - Drodzy Userzy...
PUE ZUS - czyli platforma usług elektronicznych...
miałem zamiar się na ten temat wypowiedzieć...
wziąłem na wstrzymanie ...
czekając...
na Wasze - mniemanie ...

:mrgreen: ... :ugeek:
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

jacyk6, rozwiń myśl. Czy PUE ZUS skraca kolejki do lekarzy?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

PUE ZUS to jest ścieżka tylko w jedną stronę...
jeśli skraca kolejki - to tylko do WC w przychodniach, gdzie nawet srajtaśmy się nie uświadczy...
zostałem tam zapisany...
i okazało się ...
że...
w ten kanał poszło mnóstwo NASZYCH pieniędzy...
bo nawet do NICH napisać nie można bezpośrednio...
jedyny adres - to centrum obsługi telefonicznej ...
więc sobie można stanąć w kolejce...
po ...
reszta niech będzie milczeniem...
ODPOWIEDZ