WYSOWA ZDRÓJ 95 OD 25.06.2014

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Bozena01
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 kwie 2014 17:25
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0

Re: WYSOWA ZDRÓJ 95 OD 25.06.2014

Post autor: Bozena01 »

O, jak miło :) a już myślałam, że będę musiała przeżyć te 24 dni w samotności :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

Oj bez obaw w dawnym Gliniku -Dziś Wysowa 95 jest ponad 130 miejsc a i do chodzą jeszcze 2 ośrodki Biawena i Instytut łącznie około minimum 500 kuracjuszy
Zapewniam Cię ,że mimo wszystko "Będzie się ..działo "!!
Byłem ,Widziałem ,Zobaczyłem lat temu ..15
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Instytut Zdrowia Człowieka - Uzdrowisko Wysowa nad Parkiem z adresem Wysowa 95 to poprzednio Hotel Glimar .Glinik był i nadal jest pod tą samą nazwą .Miałam przyjemność bywać w Wysowej i na pewno wrócisz zadowolona .A termin wprost wymarzony , lato , cieplutko.Tam nie można się nudzić :D Życzę udanej rehabilitacji , pozdrawiam :D :kwiat: :kwiat:
Bozena01
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję bardzo :) termin rzeczywiście idealny, tylko mały stres bo to mój pierwszy wyjazd do sanatorium.....
Darku, a czy "tajemniczy znajomy z Katowic" wybiera się się również samochodem?
pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

Byłam w Wysowej latem 2012 r. w Beskidzie obok Instytutu Zdrowego Człowieka dosłownie z 50 m , często tam zaglądałam , miałam ta masaże obiekt mi się podoba ,jest po remoncie , czyściutki przestronny , fajna kawiarenka i super dansingi , wyżywienie bardzo dobre . Sama Wysowa i okolica jest urocza a latem szczególnie , jest gdzie pospacerować i pozwiedzać . Życzę Ci udanej kuracji i fajnego towarzystwa :D nie martw się nie będziesz sama :kwiat:
ania1961
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 maja 2013 17:36
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 2 razy

Post autor: ania1961 »

Bozena01 pisze:O, jak miło :) a już myślałam, że będę musiała przeżyć te 24 dni w samotności :)
To nie jest możliwe, ja tez tam będę :) Nie będziesz sama :) Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

Pozwolę sobie na sprecyzowanie NAZEWNICTWA ośrodków w Wysowej bo powolutku zaczynam się GUBIĆ.
Miałem okazję być w Wysowej ???? około roku 2000 !!
Były tam
Biawena -ośrodek w ,którym bylem -PIRAMIDA.
poniżej Biaweny był ..ośrodek w ,którym byli kuracjusze ,którym wykonywano dializy Nazwy nie kojarzę
i był jeszcze jeden ośrodek gdy szło się dookoła obok Kościoła ..murowanego bodajże ośrodek Glimaru
.Gdy ja bylem były plany budowy remontów
Czy mogę poprosić o rozszyfrowanie Nazw i ile JEST tych ośrodków sanatoryjnych , bo po wpisach dochodzę ,że jeden obiekt ma kilka Nazw lub i są stosowane nazwy Urzędowe i zwyczajowe
ania1961
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

darek pisze:Pozwolę sobie na sprecyzowanie NAZEWNICTWA ośrodków w Wysowej bo powolutku zaczynam się GUBIĆ.
Miałem okazję być w Wysowej ???? około roku 2000 !!
Były tam
Biawena -ośrodek w ,którym bylem -PIRAMIDA.
poniżej Biaweny był ..ośrodek w ,którym byli kuracjusze ,którym wykonywano dializy Nazwy nie kojarzę
i był jeszcze jeden ośrodek gdy szło się dookoła obok Kościoła ..murowanego bodajże ośrodek Glimaru
.Gdy ja bylem były plany budowy remontów
Czy mogę poprosić o rozszyfrowanie Nazw i ile JEST tych ośrodków sanatoryjnych , bo po wpisach dochodzę ,że jeden obiekt ma kilka Nazw lub i są stosowane nazwy Urzędowe i zwyczajowe
Byłam w tamtym roku w Biawenie, krótko wyjaśniam...Ośrodki w Wysowej: Glinik , Biawena - ten najwyżej usytuowany, Instytut Zdrowia, czyli dawniej Glimar oraz Beskid są położone nieco niżej - na trasie do kościoła. W tym roku również odwiedzę tę piękną miejscowość w czerwcu. Pozdrawiam i zachęcam do pobytów w tym jakże urokliwym spokojnym i pięknym miejscu. Ania
Bozena01
Kuracjusz
Kuracjusz

Aniu, mam nadzieję że szybciutko odnajdziemy się w Wysowej :) pozdrawiam cieplutko
ania1961
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bozena01 pisze:Aniu, mam nadzieję że szybciutko odnajdziemy się w Wysowej :) pozdrawiam cieplutko
Tam nie sposób się zgubić, nie spotkać :) Wszystkie drogi prowadzą do parku, fontanny, muszli koncertowej, kafejki w parku...Aby sobie ułatwić rozpoznanie siebie nawzajem, przed wyjazdem możemy się ewentualnie wymienić nr tel :)
ODPOWIEDZ